Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αυτός είναι o επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων


Αυτός είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων, ASPIDA που έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδρός αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.
Ο Πάνος Μωραΐτης, CEO της Aspida είχε βραβευθεί το 2016 από την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το 2015 το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Emergency Rescue Centre International (ERCI), ο οποίος αναλαμβάνει την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 το ΥΠΕΞ είχε αποστείλει στην Εισαγγελία  43(!) υποθέσεις με ΜΚΟ  που εμπλέκονταν να παράνομες δοσοληψίες μεταξύ αυτών και της ERCI.


Βραβείο του απένειμε και το 2017 ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Από το περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνουν πως επρόκειτο για μια τυπική βράβευση και πως δεν γνώριζαν την δράση του Πάνου Μωραΐτη
.
Μάλιστα τη δράση του κυκλώματος εκτός από το pronews.gr είχε αποκαλύψει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Ν.Νικολόπουλος με ερώτησή του στη Βουλή.
Όπως είχε αποκαλύψει ο βουλευτής ο ιδιοκτήτης της ERCI είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας... μισθοφόρων και ένοπλων φρουρών σε Σομαλία, Ινδικό Ωκεανό κλπ.!
Ο Νίκος Νικολόπουλος σε νέα ερώτησή του στη Βουλή στις 30-8-2018 με θέμα «Τα δουλεμπορικά των… ΜΚΟ κάνουν «χρυσές δουλειές» στο Αιγαίο!», αναφέρει:
"Μία ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων από την Ε.Ε. ή την Ελληνική Κυβέρνηση και απασχολεί δεκάδες μέλη στο Αιγαίο, θα έπρεπε να έχει κινήσει προ πολλού τις υποψίες των αρμοδίων αρχών για τον πραγματικό ρόλο της.
Προ ημερών, τελικά, αποκαλύφθηκε ότι αυτή η ΜΚΟ πλούτιζε από τη διακίνηση μεταναστών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Αποκαλύφθηκε, δηλαδή, ότι η ΜΚΟ ERCI δεν ήταν η οργάνωση που έδειχνε την αλληλεγγύη της σε δυστυχείς και εξαθλιωμένους μετανάστες, αλλά αντιθέτως είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς σπείρας που αποκόμιζε τεράστια κέρδη από το δουλεμπόριο ψυχών! Υπολογίζεται ότι ετησίως η δράση της στην Λέσβο απέφερε στα «ταμεία» της ERCI, περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ!
Τα 30 και πλέον μέλη -εκ των οποίων 6 Έλληνες- της συγκεκριμένης ΜΚΟ  έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.
Μάλιστα μια εκ των εκ συλληφθέντων είναι και η «προσφυγοπούλα» Σάρα Μαρντίνι, η οποία είχε γίνει σύμβολο της προσφυγικής κρίσης από τα ΜΜΕ!
Εξάλλου, η ERCI είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς δούλευε, σύμφωνα με τα όσα έλεγε η ίδια για την περίφημη ενσωμάτωση των «προσφύγων» στην ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται για τη γνωστή καραμέλα που μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ έχει εμποτιστεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία η οποία και δεν αντιδρά πλέον, όντας υπνωτισμένη και ευρισκόμενη σε λήθαργο.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε η ΜΚΟ έφερε παράνομα στην Ελλάδα πάνω από 70.000 αλλοδαπούς από το 2015 και μετά, υπό τις «ευλογίες» πάντα του κυβερνητικού καθεστώτος.
Η ERCI δρώντας ως κράτος εν κράτει στη Λέσβο και όπως αποκάλυψε η ίδια  η ΕΛΑΣ, τα μέλη της συμμετείχαν σε κλειστές -κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια των παράνομων μεταναστών.
Παράλληλα, ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.
Οι πληροφορίες αφορούσαν, κυρίως: τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων ομάδων παράνομων μεταναστών  προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος), τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών  και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων και τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).
Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση- ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA που συνοδεύουν πλοία στην Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!
Δηλαδή -αν ισχύουν αυτά- ο ιδιοκτήτης της ERCI, έχει μία ΜΚΟ που εκτός της μεταφοράς ή διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ!
Πρόκειται για μια υπόθεση πρωτόγνωρη στα χρονικά. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ ισλαμικών συμφερόντων που εξακολουθούν να φέρουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης, η περίπτωση όμως της ERCI συνιστά μια περίπτωση εγκληματικής  οργάνωσης καλά οργανωμένης, ίσως της καλύτερα οργανωμένης μέχρι τώρα.
Οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία  είναι συνεχείς, καθημερινές, έχοντας την πλήρη υποστήριξη του συστήματος και παρά το γεγονός της αποκάλυψης της παράνομης δράσης της, δεκάδες άλλες ΜΚΟ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο.
Η μεγάλη ζημιά βέβαια για τον τόπο είναι η δημογραφική, αλλά και θρησκευτική αλλοίωση, με εκατομμύρια αλλοδαπών να έχουν συρρεύσει στη χώρα από τις αρχές του 2000 και χωρίς αυτό το φαινόμενο να παρουσιάζει την παραμικρή τάση  αποκλιμάκωσης.
Οι μεταφορές αλλοδαπών συνεχίζονται καθημερινά, οι απελάσεις είναι μηδενικές και ουδείς δείχνει να ενοχλείται ή να εξοργίζεται με αυτή τη κατάσταση.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1.      Εγράφη ότι ο Τζόρτζ Σόρος έχει σχέση με την ERCI και «επενδύει» στη δράση της στο Αιγαίο, από την οποία η Αστυνομία διαπίστωνε ότι μέλη της αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αληθεύει;
2.      Η Τράπεζα της Ελλάδος ποια στοιχεία έχει για την διακίνηση κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ERCI και των μελών της που συνελήφθησαν;
3.      Υπάρχει άλλη ΜΚΟ, της οποίας ο ιδιοκτήτης να είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας ενόπλων μισθοφόρων;
4.      Σε ποια Ελληνικά νησιά δραστηριοποιείται η ERCI; Ποιες άλλες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου;
5.      Ποιες από τις ΜΚΟ που δρουν στο Αιγαίο χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Κράτος και ποιες όχι;
6.      Ποια μέλη της ERCI έχουν άδεια οπλοφορίας (εάν έχουν) και γιατί;
7.      Οι Εισαγγελείς κ. Ελένη Τουλουπάκη και η κ. Άννα Ζαίρη που καταπολεμούν την διαφθορά και το μαύρο χρήμα αντίστοιχα και ο κ. Γ. Πιτσιλής των δημοσίων εσόδων, ποιες δράσεις έχουν αναπτύξει, προκειμένου να τεκμηριώσουν τα αλλεπάλληλα οικονομικά εγκλήματα στα νησιά του Αιγαίου, γύρω από τη «σκοτεινή» παρουσία αρκετών ΜΚΟ εκεί;
8.      Τίθεται ζήτημα απέλασης των εμπλεκομένων μελών της ERCI στη διακίνηση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα;"

 http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/709610_aytos-einai-o-doylemporos-egkefalos-tis-erci-poy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου