Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ποδοσφαιριστής της Βόλφσμπουργκ αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο με τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλόφιλων λόγω της χριστιανικής του πίστης


Στην αρχή αυτής της σεζόν, η Wolfsburg ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί όλων των ομάδων ανδρικών, γυναικείων και νέων θα φορέσουν στο μανίκι ένα περιβραχιόνιο με τα χρώματα του «ουράνιου τόξου» ως χειρονομία υποστήριξης στα κινήματα των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ (LGBT).

Ο αθλητικός διευθυντής της Wolfsburg, Jörg Schmadtke εξήγησε ότι η Wolfsburg "υποστηρίζει μια ανεκτική κοινωνία" και θέλει να "λάβει μια στάση κατά των διακρίσεων" ως κλαμπ.

Ενώ πολλοί υποστήριξαν την πρωτοβουλία, αυτή δεν καλωσορίστηκε από τον 20χρονο Κροάτη winger της ομάδας Josip Brekalo, ο οποίος λέει ότι δεν θέλει να φέρει το «σύμβολο της διαφορετικότητας».

"Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω εντελώς αυτή τη δράση, διότι έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική μου πίστη. Έχω ανατραφεί με θρησκευτικές αξίες, είμαι καλά με τους ανθρώπους που ζουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, γιατί αυτό είναι δική τους δουλειά. Όμως δεν θέλω και δεν είναι ανάγκη να φέρω ένα σύμβολο που τους αντιπροσωπεύει", δήλωσε ο Μπράκαλο στην Kicker.

Ο Joshua Guilavogui, ο οποίος φορά το περιβραχιόνιο για την πρώτη ανδρική ομάδα, κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει το μήνυμα που αντιπροσωπεύει το σύμβολο του «ουράνιου τόξου».
"Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε μοντέλα και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το σύμβολο του ουράνιου τόξου για να δείξουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο - ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή του φύλο που έχετε, ή ποιου αγαπάτε, αν έχετε ένα σωματικό μειονέκτημα ή ποια είναι τα πιστεύω σας. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους".

ΚΟ: Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θαρραλέα αντιστέκονται στην τυραννία της πολιτικής ορθότητας. Και μην ξεχνάμε ότι γίνεται πιο δύσκολο όταν πρόκειται για επώνυμους που εκτίθενται δημόσια. Οι παραδοσιακές χριστιανικές πεποιθήσεις, που τόσο λυσσαλέα πολεμάει η νέα τάξη, αποδεικνύονται ο σχεδόν μόνιμος «βραχνάς».  

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, η ίδια τακτική που (με καμπάνιες και βαριές τιμωρίες) ακολουθήθηκε για το project "no to racism", θα ακολουθηθεί και για το project "no to homophobia". Επιλογή άρνησης δεν υπάρχει. Σε λίγο στα γήπεδα θα απαγορευθούν στους οπαδούς να λένε συνθήματα "ομοφοβικά". Στο τελευταίο Μουντιάλ έπεσε πρόστιμο νομίζω, στο Μεξικό. Εδώ τα πρόστιμα θα πάνε σύννεφο...   

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου