Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Πώς το κίνημα #MeToo καταρρίπτει το μύθο του Γούντι Αλεν



Ο Γούντι Άλεν, μετά από δεκαετίες αδιάκοπης εργασίας και σκηνοθεσίας τουλάχιστον μίας ταινίας τον χρόνο, προχωρά σε ένα μεγάλο διάλειμμα.
Η ταινία «A Rainy Day in New York» (Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη) -η 48η μεγάλου μήκους δημιουργία του Γούντι Άλεν- ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο και πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Amazon πριν από το τέλος του έτους.

Με βάση τις διαπραγματεύσεις του 2016 από τον τότε επικεφαλής του στούντιο, Ρόι Πράις, η Amazon έχει συμφωνία με τον Γούντι Άλεν για τρεις ακόμα ταινίες μετά το «Rainy Day».
Νωρίτερα φέτος, ένα άρθρο του περιοδικού «The Hollywood Reporter» ανέφερε ότι η Amazon μπορεί να αποφασίσει να σπάσει τη συμφωνία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια βαριά αποζημίωση.

Και ο 82χρονος Woodman, δεν έχει καμία ταινία έτοιμη να κυκλοφορήσει το 2019.

Γούντι Αλεν και Σελένα Γκόμεζ στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, φωτογραφία: imdb.com
Σύμφωνα με το IMDb, υπάρχει ένα πρότζεκτ χωρίς τίτλο του Γούντι Άλεν σε στάδιο προπαραγωγής για το 2020. Αλλά πηγές αναφέρουν ότι ο Άλεν δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο.
«Ο Γούντι αγαπά να δουλεύει. Ποτέ δεν κάνει διακοπές. Αλλά θα χρειαστεί χρόνο φέτος μέχρι να βρει έναν υποστηρικτή» είπε μια πηγή.


Oι διαδόσεις για σεξουαλική κακοποίηση του γιου του με την ηθοποιό Μία Φάροου έπληξαν τη φήμη του, φωτογραφία: apimages
Το κίνημα #MeToo, κατά ειρωνικό τρόπο διαδόθηκε από τον γιο του σκηνοθέτη με την ηθοποιό, Μία Φάροου, Ρόναν Φάροου, έπληξε τον δημιουργό ταινιών, ο οποίος κατηγορήθηκε από την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από 26 χρόνια.
Ο Άλεν δεν κατηγορήθηκε επίσημα για κάποιο αδίκημα, παρ' όλο που ένας δικαστής στην υπόθεση επιμέλειας των παιδιών του ζευγαριού χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη προς την Ντίλαν «ανάρμοστη».

«Ο Γούντι πάντα είχε στις ταινίες του σπουδαίους ηθοποιούς. Οι αστέρες εμφανίζονταν στις ταινίες του με την κατώτατη αμοιβή επειδή τους προσέδιδαν κύρος, αλλά για το κίνημα #MeToo είναι τοξικός» είπε ένας παραγωγός του Χόλιγουντ.


Ο Τιμοτέ Σαλαμέ δωρίζει την αμοιβή του από την ταινία «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο Γκρίφιν Νιούμαν και η Ρεμπέκα Χολ ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν την αμοιβή τους από την ταινία «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Χολ, η οποία επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία του Άλεν, «Vicky Cristina Barcelona» δήλωσε ότι λυπάται που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη. «Οι πράξεις μου έχουν κάνει μια άλλη γυναίκα να αισθάνεται ότι δεν ακούγεται και ότι αγνοείται» έγραψε στο Instagram. Στην ταινία «Rainy Day» πρωταγωνιστούν ο Τζουντ Λο, η Σελίνα Γκόμεζ και η Ελ Φάνινγκ.

Ο Γούντι Άλεν είχε προβλήματα ακόμη και πριν το #MeToo. «Οι ταινίες του δεν αποφέρουν χρήματα» ανέφερε πηγή στο Page Six. «Επί χρόνια, πηγαίνει από έναν χρηματοδότη στον άλλο. Πήγε ακόμη και στην Ευρώπη. Αλλά έχει εξαντλήσει τις επιλογές», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Αμερικανού σκηνοθέτη ωστόσο είπε: «Κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου