Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Tέρμα πια στις αυταπάτες: Ή με τις βίλες ή με τα ελικόπτερα

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Τα τελευταία 24ωρα προωθείται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μια επιχειρηματολογία του τύπου: «Εσείς μιλάτε για τη βίλα Μαρτίνου, όπου κάνει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός αλλά δεν λέτε τίποτα για το ελικόπτερο της οικογένειας Κυριακού, με το οποίο πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης». (Στην πραγματικότητα η βίλα Μαρτίνου, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι υπομισθωμένη στον ιδιοκτήτη της εταιρείας DHI αλλά αυτή η λεπτομέρεια μικρή σημασία έχει για το θέμα που εξετάζουμε εδώ).

Το επιχείρημα διατυπώνεται με διαφορετική φρασεολογία και έχει διαφορετική επιτυχία για τα συμφέροντα του κόμματος ανάλογα με τις επικοινωνιακές ικανότητες και την ευφυΐα του καθενός – χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας «διαφορετικής ευφυίας» το tweet που ακολουθεί.

Το πραγματικό ερώτημα, βέβαια, είναι σε ποιο ακριβώς ακροατήριο απευθύνονται οι ΣΥΡΙΖαίοι όταν λένε «ναι αλλά για το ελικόπτερο του Κυριακού δεν λέτε τίποτα». Προφανώς όχι στους ομοϊδεάτες τους αλλά στους υποστηρικτές της ΝΔ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιστός όχι μόνο στις ιδεολογικές του καταβολές αλλά και στην τάξη του. Για τον μέσο ψηφοφόρο της ΝΔ οι σχέσεις με έναν εφοπλιστή/καναλάρχη όχι μόνο δεν είναι κατακριτέες αλλά αντιθέτως αποτελούν τίτλο τιμής.
Θα ήταν σαν να περιμένεις από ένα ψηφοφόρο του Μπερλουσκόνι να καταδικάσει τα ταξίδια με υπερπολυτελή γιοτ και τα πάρτυ με νεαρές υπάρξεις. Μα για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του τον ψήφισαν – είτε δηλαδή γιατί ανήκουν στην ίδια τάξη με αυτόν, είτε γιατί ονειρεύονται να περάσουν στην τάξη του.
Αντίθετα για το προφίλ που εδώ και χρόνια έστηνε ο Τσίπρας, σπαταλώντας τα νιάτα του στα κάμπινγκ και στα φεστιβάλ, το να κάνεις τις διακοπές σου στη βίλα του Μαρτίνου είναι προβληματικό.
Το ενδιαφέρον λοιπόν της υπόθεσης είναι ότι ύστερα από τρία χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται στους οπαδούς της ΝΔ σαν να ανήκουν στην ίδια παράταξη, να έχουν τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές αλλά και την ίδια ταξική συνείδηση. Αυτό όμως δεν μαρτυρά αντιπαλότητα. Μαρτυρά πλήρη ταύτιση.
Ενδεχομένως, μάλιστα, να πιστεύουν ότι μπορούν να αλιεύσουν και ψηφοφόρους από τη ΝΔ, αφού στο κάτω κάτω της γραφής την ίδια πολιτική εφαρμόζουν και είναι και πιο κοντά στο προφίλ του επιτυχημένου εντέρπρενερ καπιταλιστή σε σχέση με τον Μητσοτάκη, που οφείλει την ύπαρξη του στο επίθετο που του χάρισε ο μπαμπάς του.


Με ελικόπτερο του Κυριακού πήγε στη Κρήτη ο Κούλης,φωνάζουν οι συριζαίοι.
Και ο Αλέξης κάνει μπάνια στη βίλα του Μαρτίνου.
Τί θέλετε;
Να μετρήσουμε ποιος είναι πιο ξεφτίλας;
Αυτός που δηλώνει αριστερός είναι.

Έχετε ελευθέρας οι έμμισθοι κυβερνητικοί να με ξεσκίσετε από κάτω... https://info-war.gr/terma-pia-stis-aytapates-i-me-tis-viles-i-me-ta-elikoptera-toy-ari-chatzistefanoy/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου