Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Η «ηρωίδα» πρόσφυγας ήταν τελικά διακινητής παράνομων μεταναστών

Η «ηρωίδα» πρόσφυγας ήταν τελικά διακινητής παράνομων μεταναστών
Η εύκολη ηρωοποίηση των μεν και η δαιμονοποίηση δε είναι η ειδικότητα των μεγάλων ΜΜΕ, ανάλογα με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν.
Έτσι στην αρχή της μεταναστευτικής κρίσης βομβαρδιζόμασταν συνεχώς με ιστορίες για ηρωικούς πρόσφυγες, πνιγμένα παιδιά , τραγικές φιγούρες κτλπ.
Βέβαια μετά από καιρό έρχονται στην επιφάνεια λεπτομέρειες για «τους ήρωες, τις ηρωίδες και τα θύματα» οι οποίες οδηγούν το όλο αφήγημα σε κατάρρευση.
Μια ακόμα ιστορία που κατέρρευσε λοιπόν ήταν οι «ηρωικές αδερφές προσφυγοπούλες» Σάρα και Γιούσρα Μαρντίνι από τη Συρία, οι οποίες ήρθαν κολυμπώντας -σύμφωνα πάντα με τα μεγάλα ΜΜΕ- στην Ελλάδα «ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον» στην Εύρώπη.

Οι Γερμανοί έσπευσαν να τις βραβεύσουν και να τις περιφέρουν με κάθε ευκαιρία σε διάφορες εκδηλώσεις, κάνοντάς τες για λίγο καιρό τα «πρόσωπα» της προσφυγικής κρίσης.
Μόνο που τώρα η εφημερίδα του Βερολίνου «Tageszeitung», αποκαλύπτει πως η Σάρα Μαρντίνι η μία από τις 2 αδερφές από τη Συρία, συνελήφθη ως μέλος του μεγάλου κυκλώματος ΜΚΟ- διακινητών που εξαρθρώθηκε πρίν λίγες μέρες από την ΕΛ.ΑΣ.
Ποια είναι η Σάρα Μαρντίνι; Μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο. Τα κατάφεραν γιατί στη Συρία ήταν και οι δύο πολλά υποσχόμενες κολυμβήτριες.
Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ΜΚΟ για να «βοηθήσει» τους πρόσφυγες.
Όπως γράφει η Tageszeitung «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα. Την ίδια μέρα η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα εγκληματικό δίκτυο το οποίο διακινούσε παράνομους μετανάστες.


 http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/709293_i-iroida-prosfygas-itan-telika-diakinitis-paranomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου