Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Δεν νοιάζεται ο Τσίπρας για κανέναν Νικόλα


«Με τη δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια»: με αυτά τα λόγια κατέληγε το συγκλονιστικό γράμμα της κυρίας Λαμπρινής, της τραγικής μητέρας του Νικόλα που έχασε τη ζωή του στου Φιλοπάππου (Ηρθε από το Εδιμβούργο για διακοπές και τον σκότωσαν για ένα κινητό τρεις ήδη γνωστοί στις Αρχές αλλοδαποί κακοποιοί.) 

Η κριτική απευθυνόταν για πρώτη φορά τόσο προσωπικά στον πρωθυπουργό και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη και πιο δίκαιη.
Οταν αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι ένας δολοφόνος είχε ήδη συλληφθεί πρόσφατα από τις Αρχές για... ληστεία και αφέθηκε ελεύθερος παρότι αγνώστου διαμονής, θα έλεγε κανείς ότι η κυρία Λαμπρινή ήταν τελικά και επιεικής στους χαρακτηρισμούς της απέναντι στον Τσίπρα. Γιατί δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που, εκμεταλλευόμενος τους συριζο-νόμους Παρασκευόπουλου, εγκλημάτισε και πάλι. Αμέτρητα είναι τα σχετικά περιστατικά και όμως ο νόμος ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ επί της ουσίας, αποδεικνύοντας ότι για ακατανόητους σε κάθε νορμάλ άνθρωπο λόγους το Μαξίμου... φθάνει να στηρίζει το ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οχι απλά το πολιτικό, όπως είδαμε και με τις τελευταίες ξενοδοχειακού τύπου ρυθμίσεις για τον Κουφοντίνα, όχι μόνο το... ακτιβιστικό των «Ρουβικώνων», αλλά, αν είναι δυνατόν, Θεέ μου, εκείνο των κοινών ποινικών και κατά προτίμηση των αλλοδαπών εγκληματιών. Οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός μόλις αντιλαμβανόταν τι συμβαίνει θα είχε καταργήσει τον νόμο-δολοφόνο ή θα τον είχε τροποποιήσει τουλάχιστον εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο. Κι όμως, εδώ τίποτα! Σαν από ΠΕΙΣΜΑ, στην επιεικέστερη ερμηνεία, ή σαν από κάποια ακατανόητου είδους διαστροφή, ο Τσίπρας δεν άλλαξε τίποτα, και ως εκ τούτου ισχύει 100% η μομφή της κυρίας Λαμπρινής «με τη δική σας συνενοχή». Εκεί που είναι επιεικής, θα λέγαμε, είναι στο «εγκληματική αμέλεια».

Αμέλεια συντρέχει όταν δεν κάνεις αυτό που πρέπει είτε από άγνοια, είτε από ανικανότητα, «αρετές» που ο Τσίπρας ομολογουμένως δεν στερείται. Εδώ όμως δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, γιατί ακόμη και οι δικοί του τού είχαν εισηγηθεί να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, αλλά και να... σοβαρευτούν γενικά η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, τουλάχιστον όσον αφορά τα καθαρά ποινικά! (Για τους τρομοκράτες, α, τι να κάνουμε, είναι και δικά μας παιδιά μέσα, απ’ ό,τι φαίνεται.) Αρα εγκληματική αμέλεια δεν μπορεί να επικαλεστεί ο πρωθυπουργός, παρότι έτσι κι αλλιώς για το συγκεκριμένο φονικό και την επιστολή-κόλαφο της μητέρας του άτυχου 25χρονου δεν είδα να μιλάει κανένας τους γενικώς.

Το βούλωσε όλο το επικοινωνιακό κηφηναριό του Μαξίμου (ναι, αυτό που οργάνωσε και τις τραγικές συνεντεύξεις-μαϊμού σόου για την εθνική συμφορά στο Μάτι), καθότι κατάλαβαν ότι εδώ δεν σηκώνει μπαρούφες τύπου «φταίει η παγκόσμια κλιματική αλλαγή», ούτε κατηγορίες στον Μητσοτάκη. Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ επισκίασε τα πάντα, ακριβώς επειδή τα είπε τόσο σωστά και μετρημένα παρά το δράμα και την οργή της. Και κυρίως επειδή έχει απόλυτο δίκιο. Κρατώντας τους Παρασκευόπουλους και τους Τόσκες τόσο καιρό, ο Τσίπρας πήρε στ’ αλήθεια αυτή τη φορά πάνω του την πολιτική και όχι μόνο ευθύνη για το έγκλημα.

Οχι μόνο για τον Νικόλα, αλλά για κάθε Ελληνόπουλο, για κάθε μάνα, πατέρα, παιδί, για κάθε ηλικιωμένο που πέφτει καθημερινά θύμα της όλο και πιο άγριας εγκληματικότητας. Κάθε εβδομάδα δυο-τρεις άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή υφίστανται τρομακτικά βασανιστήρια από αφιονισμένους ληστές που ξέρουν ότι στην Ελλάδα έχουν εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο. Μόνο σύνταξη δεν τους έχουν βγάλει ακόμη... (Υπομονή, μπορεί να συμβεί και αυτό!) ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι κάτι παραπάνω από ηθικός αυτουργός. Υπό μία έννοια είναι συνεργός πια σε όλα τα ανάλογα περιστατικά, τα οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα...

Και αναρωτιέται λογικά κανείς: Αφού δεν είναι κάνας διεστραμμένος σίριαλ κίλερ, πώς κάθεται και κοιτά να σφάζουν και να ληστεύουν τους Ελληνες; Τι είδους ανωμαλία είναι αυτή που τον εμποδίζει να κατανοήσει το αυτονόητο; Γιατί αφήνει τον πολίτη απροστάτευτο; Γιατί αφήνει την Αστυνομία διαλυμένη και εξευτελισμένη; Γιατί αδιαφορεί στους τόσους και τόσους αδικοχαμένους, όπως ο Νικόλας;

Εφόσον, λοιπόν, δεν έχουμε κάποια περίπτωση αρρωστημένης εγκληματικής διαστροφής, τότε υπάρχει μια εξήγηση, πιο απλή, παρότι εξίσου φονική. Οπως και σε τόσα άλλα, απλά τον Τσίπρα ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ! Οπως ο Μαδούρο κοιτάζει ευτυχισμένος τον λαό του να τρώει ληγμένα και σάπια κρέατα και να ξεπέφτει στην πορνεία και την πιο μαύρη δυστυχία, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα. Η ΚΑΡΕΚΛΑ να ’ναι καλά, το σύστημα εξουσίας να δουλεύει «κανονικά», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο ίδιος και οι ημέτεροι να περνάνε καλά, και από εκεί και πέρα ας πάνε όλοι να κόψουν τον λαιμό τους.

Οπως αδιαφορεί για το σχεδόν ένα εκατομμύριο παραγωγικούς νέους Ελληνες, όπως ο Νικόλας, που παίρνουν τα μπογαλάκια τους και φεύγουν για να ζήσουν αξιοπρεπώς κάπου στην Ευρώπη και όχι μόνο, μακριά από το τρελάδικο του Συριζιστάν... Οπως δεν του καίγεται καρφί για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν και τον κόσμο που περιμένει χρόνια στις ουρές να καταθέσει τα τελευταία του ψιχία υπέρ ΕΝΦΙΑ και ΔΕΗ...

Οπως γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον μισθό που έχει πάει στα 400 ευρώ και ολόκληρη η νεολαία έχει γίνει η Γενιά των Φραπετζήδων-Ντελιβεράδων... Οπως χωρίς κανέναν δισταγμό χρέωσε την Ελλάδα με άλλα 200 δισ. ευρώ μέχρι να καταλάβει τι εστί Βαρουφάκης και πού ακριβώς το πήγαινε... ΕΤΣΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΙΚΟΛΑ! Ο Αλέξης Τσίπρας διακατέχεται πια από τη ναρκισσιστική ψυχολογία τριτοκοσμικού δικτάτορα, που δεν νοιάζεται για τον λαό του ούτε στο ελάχιστο. Ούτε για το σύνολο, ούτε για το άτομο!

ΥΓ.: Δεν είναι περίεργο που ενώ αποφυλακίζονται μαζικά διάφοροι ποινικοί, βγάζουν έξω και τον Φλώρο της Energa στους 18 μήνες αντί στα 21 χρόνια; Μπας και έχει στηθεί καμία πολύ μεγάλη αρπαχτή που «πιάνει» από απλούς φονιάδες έως χοντρολεφτάδες; Και μήπως όλα σε ένα ταμείο καταλήγουν;

Θέμος Αναστασιάδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου