Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η προώθηση της ομοφυλοφιλίας από την Disney δεν είναι κάτι καινούργιο

Ήταν πριν από χρόνια (2011) όταν ο ΚΟ παρουσίασε την είδηση.

Δες κι εδώ αλλά και εδώ 
Άρα τίποτα δεν εκπλήσσει.

Η πρόσφατη ανησυχία για την «γκέι στιγμή» της ταινίας «Η Ωραία και το Τέρας» (Beauty and the Beast) της Disney μπορεί να έκανε ορισμένους να πιστεύουν ότι η Disney μόλις ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, αλλά η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σχέδιο εδώ και πολλά χρόνια. Απλά τώρα «βγήκαν από το ντουλάπι» με τις προσπάθειες προπαγάνδας τους, όπως μπορεί να φανεί από τις πρόσφατες απειλές τους να σταματήσουν να γυρίζουν ταινίες στην πολιτεία της Γεωργίας, επειδή αυτή υποστηρίζεται ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζει την θρησκευτική ελευθερία.

Στην "gay σκηνή" της ταινίας πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Josh Gadd, εβραϊκής καταγωγής 
Αλλά ακόμη και το 1998, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney Michael Eisner είχε πει σε μια ομοφυλόφιλη που βρίσκεται σε ηγετική θέση, ότι ένα επιβλητικό 40 τοις εκατό των εργαζομένων της εταιρείας ψυχαγωγίας ήταν "gay", σύμφωνα με βίντεο που τράβηξε ΛΟΑΤ ακτιβιστής σε ιδιωτική συνομιλία που είχε σε μια εκδήλωση ομοφυλόφιλων φοιτητών.

Η αποκάλυψη ήρθε όταν η τότε εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης HRC (Human Rights Campaign), που προωθεί την ομοφυλοφιλική ατζέντα, Elizabeth Birch*, είπε σε ένα ΛΟΑΤ φοιτητικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ, ότι θεωρούσε ότι το 30 τοις εκατό των εργαζομένων της εταιρίας ήταν ομοφυλόφιλοι. Ο Eisner διόρθωσε την Birch.

Λέει η Birch:

«Υπάρχει εκπρόσωπος του Τύπου στην αίθουσα; ... Επειδή κάποιες από αυτές τις συνομιλίες είναι πολύ ιδιωτικές. Αλλά όταν είπα στον Michael Eisner**, διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, “Τριάντα τοις εκατό των υπαλλήλων σας είναι γκέι” εκείνος είπε, “Κάνεις λάθος, Ελίζαμπεθ, είναι 40 τοις εκατό”».

Το κοινό στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σάντα Κρουζ ξέσπασε σε χειροκροτήματα και γέλια.

Αναρωτιέται κανείς: εάν το 40 τοις εκατό των εργαζομένων της Disney ήταν ομοφυλόφιλοι πίσω στο 1998, σχεδόν δύο δεκαετίες πριν - πριν το κίνημα LGBT αυξηθεί δραματικά σε εξουσία και δύναμη με τα μέσα ενημέρωσης, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο να το υποστηρίζουν με μανία και να το προβάλλουν, ποιο είναι το ποσοστό των ομοφυλόφιλων εργαζομένων της Disney σήμερα;
Η Disney αφού «βγήκε από το ντουλάπι» δείχνει ότι πλέον δεν έχει φραγμό. Πρόσφατα σε μια καινούρια σειρά της κινουμένων σχεδίων και πιο συγκεκριμένα στο “Star Vs The Forces Of Evil”, και στο επεισοδίου "Just Friends", σε μια σκηνή που εκτυλίσσεται σε μια συναυλία και καθώς ακούγεται ένα ρομαντικό τραγούδι, οι χαρακτήρες αρχίζουν να φιλιούνται, και τότε παρατηρούμε πως ανάμεσα στα ζευγάρια βρίσκονται κι ομοφυλόφιλοι οι οποίοι φιλιούνται.
* Η Elizabeth Birch (δεξιά) γεννήθηκε στον Καναδά. «Παντρεύτηκε» την εβραϊκής καταγωγής Hilary Rosen, (αριστερά) και υιοθέτησαν δύο δίδυμα μαύρα παιδάκια. Μετά χώρισαν.

**Ο Michael Eisner, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι εβραϊκής καταγωγής. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Disney από το 1984 έως το 2005. Από τότε έως σήμερα CEO είναι ο Robert Iger, εβραϊκής καταγωγής.

ΥΓ: Σήμερα η Disney προωθεί τις ετήσιες συναντήσεις «Gay and Lesbian day at Walt Disney World». Επέτρεψε να εμφανιστούν ο Μίκυ Μάους και ο Ντόναλντ Ντοκ σαν αγαπημένοι ομοφυλόφιλοι, ενώ η Μίνι Μάους και η Νταίζη Ντακ ως λεσβίες. H Ντίσνευ βελτίωσε τις υγειονομικές παροχές των ομοφυλόφιλων υπαλλήλων της οι οποίοι «ζουν» μαζί. Αυτό όμως δεν εφαρμόστηκε στα ετερόφυλα ζευγάρια.

Περί Disney δες κι εδώ!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου