Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν προειδοποιεί ξανά την Ευρώπη

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις που σκότωσαν τριάντα δύο άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το σταθμό του μετρό Μαάλμπεκ στη βελγική πρωτεύουσα Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια στους δρόμους, αν οι Ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να έχουν τη παρούσα στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Απευθύνομαι στην Ευρώπη για άλλη μια φορά: Η Τουρκία δεν είναι του κλότσου και του μπάτσου, δεν είμαστε μια χώρα της οποίας οι υπουργοί μπορούν να απελαθούν. Αυτό που συμβαίνει παρακολουθείται από όλους σε όλο τον κόσμο. Εάν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση για τοπικούς δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ενώ τελετές διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για το πένθος των θυμάτων των επιθέσεων, οι προειδοποιήσεις του Ερντογάν αντηχούσαν εκείνες του περασμένου έτους, όταν ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την Ευρώπη και τις Βρυξέλλες ιδιαίτερα.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη βόμβα, η οποία εξερράγη στην Άγκυρα, για να μην εκραγεί στις Βρυξέλλες ... ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης», δήλωνε ο Ερντογάν το 2016, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ένα δικαστικό έγγραφο που έλαβε η Κομ News  νωρίτερα αυτό το μήνα, έδειξε ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακρουί (που εμπλέκεται επίσης στη σφαγή του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015), του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Τουρκία κατά τη στιγμή της απέλασης του και θα έπρεπε να είχε συλληφθεί, αντί να απελαθεί στην Ολλανδία.
Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά
komnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου