Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Δύση



Ο Dr. Paul Craig Roberts με το απόλυτα τεκμηριωμένο άρθρο του αποδεικνύει πως η Δύση σήμερα έχει καταπατήσει το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας και της προστασίας των προσωπικών επιλογών του ανθρώπου. Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Ακριβώς όπως ο Πρόεδρος Пу́тин είχε δηλώσει πως οι Δυτικές κυβερνήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν καταστρέψει την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στην Δύση, έτσι και οι κυβερνήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης στην Δύση έχουν καταστρέψει την εμπιστοσύνη των πολιτών τους, που έχουν μετατραπεί σε δουλοπάροικους στους οποίους οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον υπόλογες.

Έχω τονίσει σε πολλά άρθρα ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων είναι μια μεγάλη απειλή για κάθε μορφή ζωής πάνω στην γη. Ωστόσο, οι Δυτικές κυβερνήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να επιδεινώσουν τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και, των ΗΠΑ και της Κίνας. Όσοι από εμάς προειδοποιούμε για τις πιθανές συνέπειες συμπεριλαμβανόμαστε στους καταλόγους των "σκλάβων των Ρώσων" και των προμηθευτών "ψεύτικων ειδήσεων". Οι κατάλογοι αυτοί δείχνουν την απελπισία που κρύβεται πίσω από την ενορχηστρωμένη "Ρωσική απειλή". Ένας ετήσιος προϋπολογισμός χιλίων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον στρατό και την ασφάλεια είναι σε κίνδυνο, μαζί με την Αμερικανική οικονομική και πολιτική ηγεμονία.

Εν συντομία, η απληστία για το χρήμα και την εξουσία οδηγούν τον κόσμο στην καταστροφή.

Η απληστία και η εξουσία έχουν, επίσης, οδηγήσει τους Αμερικανούς, περισσότερο από όλους στον Δυτικό κόσμο, σε ένα πιο ολοκληρωτικά αστυνομικό κράτος από ό,τι περιέγραφε ο George Orwell στο βιβλίο του "1984".

Ο δικαστής Andrew P. Napolitano περιγράφει την εξαιρετική κατασκοπευτική ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την ευκολία που μπορεί να την χρησιμοποιήσει ακόμη και εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άρθρο του Napolitano δημοσιεύθηκε στο LewRockwell.com, στο InformationClearingHouse.info και στο antiwar.com. Η δημοσίευση στο antiwar.com έχει μια σύνδεση που οδηγεί στην απάντηση που έδωσε το GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχει πλήρη πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή της NSA με όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των Αμερικανών, στην πρόταση του Napolitano πως ο Obama θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Βρετανούς για να μην αφήσει τα "ίχνη του" στις κατασκοπευτικές δραστηριότητές του κατά του Trump.

Τα Κέντρο Τύπου της Βρετανικής κυβέρνησης απέρριψε την πρόταση του Napolitano ως «ανοησίες, εντελώς γελοία και πρέπει να αγνοηθεί». Με άλλα λόγια, η GCHQ δεν αρνήθηκε ότι έχει πρόσβαση σε κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία που γίνεται από τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ. Αντί αυτού, η GCHQ προσπάθησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του Napolitano. Λάβετε υπόψη ότι οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες ήταν αυτές που επέτρεψαν στον πρωθυπουργό Tony Blair να ψεύδεται στο Βρετανικό Κοινοβούλιο εκ μέρους του καθεστώτος του George W. Bush στην ενορχηστρωμένη περίπτωση της εισβολής στο Ιράκ.

Όταν διαβάζετε τον εμπεριστατωμένο ισχυρισμό του Napolitano σχετικά με το ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει κάθε προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα καταλάβετε ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ έχει διαγραφεί, όπως τα Ομόσπονδα κράτη της Αμερικής και οι πολεμικές σημαίες τους. Η προστασία της ιδιωτικής μας ζωής δεν διεγράφη μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από ιδιωτικές εταιρείες. Όλοι οι Αμερικανοί που αμέριμνοι θα ανταποκριθούν στο γεγονός ότι κατασκοπεύονται λέγοντας «Δεν κάνω κάτι λάθος, άρα δεν έχω τίποτα να φοβηθώ» πρέπει να διαβάσουν την δήλωση παρακάτω, από την Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες:

«Πέρυσι κερδίσαμε αυστηρούς κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) θέσπισε μέτρα προστασίας που απαιτούν από τις εταιρείες όπως είναι η Comcast, η AT & T και η Verizon να πάρουν την άδειά σας πριν να πωλήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία στον πλειοδότη.

Τώρα ορισμένοι πολιτικοί εξερευνούν την πίεση της βιομηχανίας. Η Γερουσία εισήγαγε ένα ψήφισμα προκειμένου να ανατρέψει αυτόν τον σημαντικό κανόνα της FCC, και αν τελικά περάσει από το Congress η FCC θα εμποδιστεί από το να εκδώσει παρόμοιους κανόνες στο μέλλον.

Προσθέστε το όνομά σας για να πείτε στην Γερουσία πως δεν θέλετε οι εταιρείες να πωλούν τα δεδομένα σας χωρίς την άδειά σας.

Εδώ και χρόνια οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου προσπαθούν να βρουν τρόπους για την συλλογή, την χρήση και την πώληση των αυστηρώς προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν από εσάς -κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, τις ώρες που θα συνδεθείτε και θα αποσυνδεθείτε στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας, ακόμα και την τοποθεσία σας. Αυτές οι εταιρείες συλλέγουν δεδομένα που μπορούν να αποτυπώσουν με σαφήνεια τις θρησκευτικές πρακτικές σας, τις σεξουαλικές σας δραστηριότητες, τα προβλήματα της υγείας σας και πολλά άλλα.

Ποιοι είναι οι αγοραστές; Οι διαφημιστές, οι μεσίτες μεγάλων όγκων δεδομένων, ακόμη και η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι επίσης σχετική με την παύση των διακρίσεων. Οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν και προσφέρουν ηλεκτρονικά διαφορετικές τιμές με βάση την τοποθεσία των πελατών, δίνοντας πολλές φορές δυσμενέστερες ευκαιρίες στους κατοίκους των συνοικιών με χαμηλό εισόδημα, όπου υπάρχουν λιγότερα καταστήματα για να ανταγωνιστούν τις ηλεκτρονικές τιμές.

Πείτε τη Γερουσία να θέσει κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής βάσει της κοινής λογικής.

Είμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης προκειμένου να περιορίσουμε το έργο των κερδοσκόπων, που εκμεταλλεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουν από τις δραστηριότητές σας κατά την διάρκεια της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

Βοηθήστε ώστε να ασκήσουμε πίεση στους πολιτικούς προκειμένου να διατηρήσουμε τους σημαντικούς κανόνες της FCC σε ισχύ
».

Η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπόρεσε να καταστρέψει το Σύνταγμα των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα απεικονίζει την αδυναμία της δημοκρατίας. Αδιάφοροι και αστοιχείωτοι άνθρωποι είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τις πολιτικές ελευθερίες τους. Habeas corpus [σημ. ΜΒΒ: προέρχεται από την λατινική έκφραση «habeas corpus ad subjiciendym», που σημαίνει «(Θα) έχετε το σώμα (του κρατουμένου) για να υποβληθεί σε (εξέταση)» και αναφέρεται στον θεσμό του αγγλοσαξονικού δικαίου, που αποσκοπεί στην προστασία της ατομικής ελευθερίας του πολίτη έναντι της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης του· το habeas corpus ψηφίστηκε το 1679, την περίοδο του Καρόλου Β'], η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή έχουν διαγραφεί. Η μόνη προστασία που μας απέμεινε είναι η δεύτερη τροπολογία, που δεν μπορεί να σταθεί μόνη της.

Οι λαοί της Δύσης επέτρεψαν στους εαυτούς τους να εξαπατηθούν από τα ψέματα, να παραπλανηθούν από ενορχηστρωμένες "απειλές" και αποσπούν την προσοχή τους σε ανούσια θέματα. Κατά συνέπεια, έχουν χάσει την ελευθερία τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου