Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η επιστροφή του Atatürk!



Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση βαίνουν από το κακό στο χειρότερο και, ως συνήθως, αυτή που θα την πληρώσει στο τέλος είναι ... η Ελλάδα μας!

Η άρνηση του François Gérard Georges Nicolas Hollande να επιτρέψει στον υπουργό των Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu να επισκεφθεί την Γαλλία το Σάββατο (11 Μαρτίου 2017) προκειμένου να συναντηθεί με τους Τούρκους που διαμένουν στην χώρα, είχε ως αποτέλεσμα την ρήξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός δεν μπόρεσε να προσγειωθεί ούτε στην Ολλανδία, ενώ και η συνάδελφός του υπουργός Οικογενείας και Κοινωνικής Πολιτικής (στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο υπουργείο;), Fatma Betül Sayan Kaya, διαμαρτύρεται πως δεν της επετράπη να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Rotterdam.

Ο θερμοκέφαλος "σουλτάνος" σε δηλώσεις του είπε πως έχουν «θυσιαστεί οι σχέσεις της Τουρκίας και της Ολλανδίας», ενώ εντελώς αψυχολόγητα συνέκρινε την σημερινή Ολλανδία με τους ναζιστές, φέρνοντας ως παράδειγμα την συνεργασία των Ολλανδών με την ναζιστική Γερμανία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Φυσικά όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό της τουρκικής κοινότητας στις Κάτω Χώρες, που προέβησαν σε μαζικές διαμαρτυρίες οι οποίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Νωρίτερα, η Τουρκία κατηγόρησε και την Γερμανία για παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας εξαιτίας της απαγόρευσης συλλαλητηρίου, που οργάνωσαν οι εκεί διαμένοντες Τούρκοι.

Η Δανία συντάχθηκε στο πλευρό της Ολλανδίας ανακοινώνοντας την αναβολή της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας Lars Løkke Rasmussen, αυτό έγινε σε απάντηση της «ρητορικής επίθεσης» εναντίον των Ολλανδών. Επιπλέον, την ίδια στάση με την Δανία έχουν υιοθετήσει η Αυστρία και η Ελβετία.

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να διεξαχθεί στην Τουρκία ένα ιστορικό δημοψήφισμα, που αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει ακόμα πιο πολύ τον πρόεδρο της χώρας μεταφέροντας σε αυτόν επιπλέον εξουσίες. Οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Recep Tayyip Erdoğan προσπαθεί να αποκτήσει την εξουσία που δεν είχε ποτέ κανείς από τους προκατόχους του από τον καιρό του Mustafa Kemal Atatürk!

Η Δύση κατηγορεί τον Erdoğan για αυταρχισμό και παραβίαση των αρχών της δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση που μας λέει πως «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»! Πολλοί Τούρκοι που ζουν σε χώρες της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, κάτι που αποτελεί τον λόγο των επισκέψεων του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών στις χώρες της Ευρώπης. Προφανώς, η Ε.Ε. επιθυμεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Τουρκίας για συμμετοχή των Τούρκων της διασποράς στο δημοψήφισμα.

Η Ιστορία μας διδάσκει πως όταν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία, μεγάλος χαμένος αναδεικνύεται η Πατρίδα μας! Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αφού σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος είναι καλοπληρωμένος υπηρέτης ξένων συμφερόντων, που αδιαφορεί πλήρως για τον τόπο!

Συνέχισε νεοέλληνα να ψηφίζεις με τα ίδια μυαλά! Δεν σου απέμειναν δα και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου