Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Παρεξηγήθηκες, Συριζόδουλε;


Του Κώστα Γιαννιώτη

«Τόλμησα», σε μια παρέα, να χαρακτηρίσω την κυβέρνηση του Alexis… χούντα, κι έπεσε να με φάει ζωντανό ένα θύμα της… «κανα δυο φορές αριστερά», οπαδός τού μορφονιού και υποψήφιος εξαθλιωμένος άστεγος!
Τον ρώτησα αν έχει ανοίξει ποτέ να ρίξει έστω και μια ματιά στο ρημάδι το σύνταγμα και με… κατατρόπωσε απαντώντας μου ότι «δεν χρειάζεται, γιατί εγώ έζησα τη χούντα και ξέρω τι είναι, ενώ εσύ όχι»!

Το γεγονός ότι ήταν καμιά τριανταριά χρόνια πιο μικρός από μένα δεν του έβαλε στο μυαλό ούτε καν την… υπόνοια ότι την εποχή της χούντας ίσως και να ζούσα, ίσως να είχα και οικογένεια, ενώ ο ίδιος το πολύ-πολύ να ήταν μαθητής δημοτικού!
Βάλθηκε μάλιστα να μου ξεδιαλύνει και την έννοια της λέξης χούντα, τονίζοντάς

μου ότι «το πρώτο που κάνει μια χούντα, είναι να αναστείλει κάθε άρθρο του ισχύοντος συντάγματος, κάτι που όχι μόνο δεν έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση, αλλά αντίθετα αφήνει ορισμένους σαν εσένα να μιλούν… ελεύθερα(!)».

Αυτά κάνει η αλαζονεία και το θράσος με το οποίο πότισαν οι νεοπασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ τους οπαδούς-θύματά τους. Βολεύονται πίσω από το ψευδεπίγραφο του «ηθικού πλεονεκτήματος» της ψευδοαριστεράς, κουνώντας το δάχτυλο σε κάθε… αμαθή μη «αριστερό»!

Κάτι τέτοιοι θα πεθάνουν από την πείνα και στο δρόμο, αλλά ακόμα και τότε δεν θα έχουν καταλάβει από πού τους ήρθε!
Θα ξεμείνουν «άκλαυτοι κι άταφοι», κουφάρια στους δρόμους, με μόνο σημάδι ότι κάποτε ζούσαν σ’ αυτόν τον τόπο, το σημαιάκι του ΣΥΡΙΖΑ που θα κρατά ακόμα στο χέρι ο σκελετός τους!
Γιατί δεν τους απασχόλησε ποτέ να ανοίξουν έστω κι ένα βιβλίο να μάθουν ότι τώρα οι δικτατορίες στήνονται «έξυπνα» και… «δημοκρατικά». Ότι μόνο αν (κατά τύχην) ξυπνήσουν κάποιοι σαν αυτόν και πάρουν τους δρόμους της εξέγερσης, μόνο τότε θα αναγκαστούν οι κυριλέδες της «δημοκρατίας» να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο, καταφεύγοντας στην ένοπλη δικτατορία και θα του αναγγείλουν ότι αναστέλλονται όλα τα άρθρα του συντάγματος!

Μέχρι τότε…


  • Θα του στερούν το δικαίωμα στη δουλειά -κατά παράβαση του συντάγματος…
  • Θα του στερούν το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τη σύμβαση που θα ισχύει, με τον εκάστοτε εργοδότη του -κατά παράβαση του συντάγματος…
  • Θα του στερούν το δικαίωμα της απολαβής των κόπων μιας ζωής, μέσω της σύνταξής του -κατά παράβαση του συντάγματος (άρθ.22.5)...
  • Θα του στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του -κατά παράβαση του συντάγματος (άρθ.16.2)...
  • Θα του στερούν το δικαίωμα στην ιατρική φροντίδα και την περίθαλψη -κατά παράβαση του συντάγματος (άρθ.21.3)...
  • Θα στερούν το δικαίωμα, σε μια αξιοπρεπή ζωή, στους αναπήρους και σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες -κατά παράβαση του συντάγματος (άρθ. 21.6)...
  • Θα του στερούν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και -σύμφωνα με την τελευταία (πρωτοφανή) εγκύκλιο της κυβέρνησης- θα του κατάσχουν ηλεκτρονικά και απροειδοποίητα το σπίτι, έστω και για χρέη 500 ή 1.000 ευρώ, υποχρεώνοντάς τον να εγκαταλείψει πίσω του όλα τα υπάρχοντά του (ακόμα και το κρεβάτι του παιδιού του) και να πάρει μαζί του ΜΟΝΟ τα ρούχα που φορά και τα εργαλεία της δουλειάς του (!) Όλα αυτά με το πάτημα ενός πλήκτρου στον κεντρικό υπολογιστή του υπουργείου οικονομικών και χωρίς το δικαίωμα της… «πολυτέλειας» του φυσικού δικαστή, που δικαιούται ο κάθε πολίτης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, εκτός από τις χώρες με δικτατορικά καθεστώτα! Κι αυτό κατά παράβαση του συντάγματος (άρθ. 8), (άρθ. 17.1), (άρθ.20.1) και (άρθ.21.4)...
  • Τέλος, θα του στερούν το δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα, την οποία ξεπουλούν στην ξένη ακρίδα, εκμεταλλευόμενοι το άρθ. 28.3 του συντάγματος, που φρόντισαν έγκαιρα να το χώσουν μέσα στο σύνταγμα, για να μπορούν σήμερα να παραδίδουν τη χώρα και τον πλούτο της στους ξένους, αλλά κατά παράβαση του όρκου,τον οποίο είναι υποχρεωμένος να δώσει ενώπιον της Βουλής ο εκάστοτε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένας όρκος που τους ξέφυγε και αναφέρεται ρητά στην υποχρέωση για… «υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας» (άρθ. 33)...
_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________


Με αυτόν τον τρόπο του έχουν επιβάλει τη δικτατορία για όσον καιρό αυτός θα κοιμάται τον ύπνο του… ηλιθίου, πιστεύοντας ότι ζει σε δημοκρατία!

Τελικά και επειδή, αυτό το λυπηρό ανθρωπάκι ο «αριστερός» Συριζόδουλος, ξέρω ότι θα με διαβάσει, του υπενθυμίζω, δημόσια, αυτά που όταν του τα πέταξα στα μούτρα έτρεξε να εξαφανιστεί.

Με την ευκαιρία, να του συμπληρώσω… Να μαζέψει και τους άλλους δούλους της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων ευρωυποτακτικών κομμάτων και να τους ψιθυρίσει ότι εγώ κρατάω σαν φυλαχτό την ακροτελεύτια διάταξη του συντάγματος που επιτάσσει ότι… «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Ας προσέξουν τις λέξεις με κεφαλαία…

Τα αφεντικά τους θα με βρουν μπροστά τους! Και ας τους προσθέσει ότι σαν κι εμένα είναι και εκατομμύρια άλλοι, που καρτερούν την ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου