Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Εξοπλίζουν παρανοϊκούς φονιάδες

Γράφει ο mitsos175.

Η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση του τουρκικού κατεστημένου εναντίον των ηρωικών μαχητών του PKK, δείχνει για άλλη μια φορά τη συμμαχία των Τούρκων στρατηγών και του ISIS, πράγμα που ήταν άλλωστε ολοφάνερο από την πρώτη στιγμή.

Οι μισθοφόροι πιστοί του χρήματος και καπηλευτές του Ισλάμ, βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε διαρκή υποχώρηση, κυρίως όσον αφορά το μέτωπο με τους Κούρδους. Μετά το θρίαμβο των Κούρδων στο Κομπάνι, o ISIS έχασε μεγάλο μέρος του υλικού και ..χιλιάδες έμπειρους πολεμιστές του.

Το πλήγμα όμως στο ηθικό ήταν ακόμη βαρύτερο. "Το θέλημα του Αλλάχ" ήταν καθώς φαίνεται, να ντροπιαστούν οι δήθεν "πιστοί" και να το βάλουν στα πόδια μπροστά στους σχεδόν άοπλους άνδρες και γυναίκες του νέου "Στάλινγκραντ". Αυτό δημιούργησε πρόβλημα τόσο στην στρατολόγηση νέων φανατικών, όσο και στην αυτοπεποίθηση τους.

Μην ξεχνάμε και τη στρατηγική σημασία της πόλης. Αν το προπύργιο της Ελευθερίας έπεφτε, τότε θα άνοιγε ο δρόμος για περαιτέρω ενίσχυση των συμμοριών του ISIS από την Τουρκία. Η ενίσχυση της συμμορίας του ISIS από τους Τούρκους ιθύνοντες έχει ήδη καταγγελθεί πολλές φορές από πολλούς και αξιόπιστους μάρτυρες.

Οι Κούρδοι πάντως κατόρθωσαν να διώξουν από το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων τα τσιράκια της CIA, κόβοντας τους έτσι τον πολύτιμο εφοδιασμό από την Τουρκία. Η δεινή κατάσταση που βρίσκονται οι δολοφόνοι αμάχων, ανάγκασε την Τουρκία να επέμβει, ώστε τα υπολείμματα των συμμάχων τους, να γλυτώσουν την οριστική συντριβή.

Μόνο θυμηδία προκαλεί ο ισχυρισμός της Τουρκικής κυβέρνησης, πως τάχα θα πολεμήσει κατά του ISIS. Η συμμορία των ισλαμιστών μισθοφόρων πρόσφερε υπηρεσία στο Τουρκικό καθεστώς και τώρα ο στρατός της Γείτονος ανταποδίδει τη χάρη. Ο ISIS από τη μια χτύπησε ένα στόχο που ενοχλούσε πάρα πολύ την Τουρκική κυβέρνηση κι από την άλλη έδωσε αφορμή τόσο για μέτρα καταστολής και περιορισμού της Ελευθερίας σε βάρος των Τούρκων και Κούρδων Εργαζόμενων, όσο και για μια επιχείρηση προσάρτησης εδαφών που δεν ανήκουν στην Τουρκία παραβιάζοντας κάθε Συνθήκη και το Διεθνές Δίκαιο.
Εδάφη που φυσικά θα λεηλατήσουν με άλλο τρόπο οι Αμερικάνικες πολυεθνικές, οι όποιες είναι αποφασισμένες, να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη. Η Τουρκία χτυπάει τους Κούρδους, βοηθά τους μισθοφόρους του "Ισλαμικού Κράτους" κι όλα αυτά με την επιδοκιμασία των ΗΠΑ. Καλό επικοινωνιακό κόλπο αλλά έχει μερικά μειονεκτήματα.

Το πρώτο είναι πως οι Τουρκία θεωρείται πλέον αναξιόπιστος συνομιλητής. Παραβίασε την εκεχειρία με ότι αυτό σημαίνει. Δύσκολα θα συμφωνήσει ξανά με οποιονδήποτε κι όχι με τους Κούρδους.

Το δεύτερο είναι η αλαζονεία της. Σύντομα θα καταλάβει, γιατί οι Κούρδοι ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και νίκησαν ένα πιο καλά εξοπλισμένο κι αριθμητικά υπέρτερο εχθρό.

Οι Κούρδοι είναι έμπειροι μαχητές, ειδικά στον ανταρτοπόλεμο, ικανότατοι στις μάχες, υπομονετικοί, θαρραλέοι, επίμονοι. Το κυριότερο αποφασισμένοι και με υψηλότατο ηθικό, καθώς πολεμάν για ανώτερο σκοπό. Θα είναι πολύ επικίνδυνοι αντίπαλοι ακόμη και για τον καλά εξοπλισμένο Τουρκικό στρατό. Οι επιχειρήσεις δε θα περιοριστούν στη Συρία και το Ιράκ αλλά στην ίδια την Τουρκία.
Το επόμενο που δεν υπολόγισαν είναι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ρώσοι, Κινέζοι και φυσικά Ιρανοί βλέπουν με εύλογο ενδιαφέρον τις κινήσεις της Άγκυρας και δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Νομίζω πως για ακόμα μια φορά τα σχέδια του ΝΑΤΟ θα ναυαγήσουν. Το να εξοπλίζουν παρανοϊκούς φονιάδες είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους. Το πάθημα με την Αλ Κάιντα και τα λάθη στο Ιράκ δεν έγιναν μαθήματα, αλλά η επανάληψη είναι πάντα η μητέρα της μάθησης.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου