Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η πύρινη ομιλία του Πάνου Καμμένου: Δεν κάνω συναλλαγές με απατεώνες, έρχεται η ώρα σας


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ




«Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα είμαι πάρα πολύ σύντομος. Δεν θα σας καθυστερήσω πολύ, για να πάμε και νωρίτερα από τις 03:00'.

Νόμιζα σήμερα που είναι αδειούχοι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ότι θα γινόταν άλλη συζήτηση στη Βουλή. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους και αυτά που έχουν πράξει ως συγκυβερνήτες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τελικά δυστυχώς είδα μία εμμονή σε αυτήν εδώ την αίθουσα, αντί να κοιτάμε όλοι μαζί να ελαφρύνουμε τη θέση του Έλληνα φορολογούμενου, του Έλληνα πολίτη, να συγχαίρουμε την Κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται και σε αυτήν την αίθουσα σήμερα δεν συζητούμε για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, αλλά αποκλείουμε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, και σε αυτό να είναι μαζί όλα τα κόμματα. Αντί σήμερα όλοι μαζί εκεί που συλλέγατε υπογραφές, συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, για τη φορολογία των αγροτών, να συγχαίρουμε την Κυβέρνηση που χάρη στη διαβούλευση που έκανε δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο η φορολογία των αγροτών, αντί να λέμε καλώς πράξαμε και καλώς τα καταφέραμε, εδώ στεναχωριούνται ορισμένοι, στεναχωρούνται οι πρώην κυβερνήτες γιατί δεν είναι πιο..

βαριά τα μέτρα.

Είναι απίστευτο αυτό που βλέπει ο ελληνικός λαός. Μακάρι να το έβλεπε πιο φυσιολογικές ώρες, ώστε να αντιλαμβανόταν ποια είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, όλα αυτά τα μέτρα που επί μία εβδομάδα άφηναν να κυκλοφορούν στα Μέσα Ενημέρωσης ότι θα κατάσχονται τα σπίτια από αύριο το πρωί κατά τον ισπανικό τρόπο, με κλητήρες που θα μπαίνουν στα σπίτια.

Η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Εγγυήτρια είναι η ίδια η Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει προαπαιτούμενο η κατάσχεση του πρώτου σπιτιού του Έλληνα και της Ελληνίδας. Δεν ήταν ανάγκη να μαζέψετε υπογραφές. Τις υπογραφές τις μάζεψε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κατάφερε να μην υπάρχει ως προαπαιτούμενο η φορολογία των αγροτών.

Σταματήστε, λοιπόν, να στεναχωριέστε. Σταματήστε, λοιπόν, να ακολουθείτε μια πολιτική μιας κυβέρνησης, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά, οι οποίοι έφυγαν από αυτήν την αίθουσα. Αδειούχοι είναι και ελπίζω για πάρα πολύ καιρό.

Εδώ, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα πρέπει να δούμε και το τι έγινε σε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Χαίρομαι που ψηφίζετε σήμερα εδώ πολλοί Βουλευτές - και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - την πρόταση αυτή της Κυβέρνησης. Αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Όταν ήταν ο Πρωθυπουργός μέσα στο Eurogroup και προσπαθούσε να βρει μία λύση απέναντι σε ένα πολιτικό πραξικόπημα που γινόταν κατά της Ελλάδος και όχι κατά του Τσίπρα και της Κυβέρνησης, απ' έξω κάποιοι άλλοι, αντί να βοηθούν στη διαπραγμάτευση, έβγαιναν και έλεγαν «Δώσ' τα όλα. Συμφώνησέ τα όλα».

Ξέρετε, ο πατέρας μου ήταν παλιός «αυτοκινητάς». Όταν πούλαγαν, λοιπόν, ένα αυτοκίνητο, συνήθως μεταχειρισμένο, είχαν διαφορετικές τιμές. Κοίταγαν πάντα τη σύζυγο του πελάτη, αν θέλει πολύ το αυτοκίνητο. Όταν η σύζυγος του πελάτη φώναζε «πάρε το αμάξι γιατί θα αυτοκτονήσω», η τιμή ανέβαινε. Το ίδιο συμβαίνει στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση διαπραγματευόταν για να μπορέσει να καταφέρει καλύτερη συμφωνία για τον ελληνικό λαό, έλεγαν «Δώσ' τα όλα. Δώσε την άμυνα. Δώσε τα νησιά. Δώσε φορολογία στους αγρότες».

Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ δεν πρόκειται περί μιας πολιτικής που θα πρέπει να δικαιώσουμε το παρελθόν. Και δεν έχει κανένα λόγο η κ. Γεννηματά, την οποία συμπαθώ ιδιαιτέρως, να υπερασπίζεται τον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια και τα 500 εκατομμύρια τα οποία πήρε ο δήθεν επενδυτής του Σκαραμαγκά και «την έκανε». Θα γίνει διερεύνηση. Θα πληρώσουν.

Δεν έχει κανένα λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να υπερασπίζεται την επένδυση που πήγε να κάνει στο Κατάρ ο κ. Σαμαράς για το Ελληνικό και που «κατά τύχη» πίσω από τις εταιρείες οι οποίες θα κατασκεύαζαν το έργο ήταν συγγενικά πρόσωπα ανθρώπων της εξουσίας.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Τα «σαπάκια» θα τα πάρετε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλετε να μην τα πάρουμε; Να σας απαντήσω, λοιπόν. Αν θέλετε να μην τα πάρουμε, τότε να μην τα υπογράφατε. Οι πρώτοι που υπέγραψαν ήταν ο κ. Βενιζέλος και η κ. Γεννηματά. Αρχίσατε τώρα, κ. Κεγκέρογλου, να κάνετε αντίσταση στην κ. Γεννηματά; Τη δική της υπογραφή φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. Θέλετε να τα καταργήσουμε αύριο; Τα καταργούμε, να μην έχει η Ελλάδα αεροπλάνα για να ελέγχει το Αιγαίο. Εδώ, όπως είμαστε, θέλετε τώρα να τα καταργήσουμε;

Να σας κάνω εγώ μια άλλη πρόταση, κ. Κεγκέρογλου; Ψηφίζουμε να μειώσουμε τώρα τους μισθούς μας κατά 30% όλοι μαζί; Να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε θέληση να προσφέρουμε και εμείς σ' αυτήν την αίθουσα;

Να σας πω κάτι άλλο, κ. Κεγκέρογλου; Ψηφίζουμε τώρα 180 Βουλευτές - το φέρνουμε τώρα στη ψηφοφορία - την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών; Χρειάζεται 180. Να τελειώνουμε. Να πάνε οι Υπουργοί στο «σκαμνί» και να δούμε τι υπέγραψαν, να δούμε ποιοι τα πήραν.

Ακούστε να σας πω. Ακούστε για τα κότερα. Βάλατε να κυνηγήσουν τον πατέρα μου για ένα δηλωμένο κότερο που πληρώνει φορολογία. Τον έστειλες με καρκίνο και τελικά ο άνθρωπος αυτός δικαιώθηκε από το ΣΔΟΕ. Αυτή είναι η αλητεία του ΠΑΣΟΚ και το κράτος της εκδίκησης.

Αυτό το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ είναι που σήμερα βάζει τους εκδότες, που μοιράζατε τα μαύρα λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «μαϊμούδες» εφημερίδες και καναλάρχες και στο Δια Βίου Μάθησης, Υπουργείο Παιδείας, δεν τα βάζατε;

Να σας πω και κάτι; Θα ανοίξουν οι διαφημιστικές εταιρείες να δούμε ποιων σύμβουλοι ήταν οι κύριοι που τα άρπαζαν - του ΠΑΣΟΚ είναι - και ένα εκατομμύριο και δύο εκατομμύρια και τρία εκατομμύρια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα για την άμυνα και είπαν για την άμυνα διάφορα. Είπε για την άμυνα ο κ. Θεοδωράκης ότι κάνουμε διορισμούς. Ξέρετε τι κάνουμε; Καταργήσαμε όλα τα ρουσφέτια και τους 150 «καθηγητάδες» να τα αρπάζουν. Δεν υπάρχουν ρουσφέτια και γραφεία ρουσφετιών. Τα παιδιά υπηρετούν στον Έβρο και τα νησιά. Δεν υπηρετούν κατόπιν ανταλλάγματος στην Αθήνα. Δεν είναι άδειες οι μονάδες. Από την περιουσία των Ταμείων πάνε προς εκμετάλλευση και όχι πώληση 34 εκατομμύρια εις όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επειδή βλέπω και διάφορες ερωτήσεις, βλέπω τον φωτογράφο του κ. Μεϊμαράκη στο Υπουργείο Άμυνας και τον κ. Τασούλα να κάνουν ερωτήσεις, τα NH90 - ήταν 20 δισεκατομμύρια - δεν είχαν περάσει προσυμβατικό έλεγχο. Τα «Απάτσι» επίσης εκτός προσυμβατικού ελέγχου. Στην κ. Ράϊκου είναι όλα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν το πήγατε μέσα, για τα αίσχη που έκαναν όλοι αυτοί, οι «Τσοχατζόπουλοι», αλλά και οι «Παπαντωνίου» εν συνεχεία; Τέσσερα χρόνια έφαγε ο Παπαντωνίου σήμερα. Έπρεπε να είχε προφυλακιστεί ο Παπαντωνίου από τη Νέα Δημοκρατία. Τους τα χαρίζαμε. Τους τα χαρίζατε.

Και σαν αντάλλαγμα τι γίνεται σήμερα; Συνεχίζεται η ιστορία με τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Κατηγορείτε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δικαιώνουν και απαλλάσσουν τον κ. Γεωργίου. Αυτός αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία. Αυτός αμφισβήτησε την Κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτός έστησε το παιχνίδι με τα CDS. Αυτός και η παρέα του Παπανδρέου ήταν με δέκα επιχειρηματίες οι οποίοι συνομιλούσαν με τον Σόρος.

Αν είναι και ο Βαρουφάκης μέσα, να τον ψάξουμε. Γιατί εάν ο Βαρουφάκης - όπως το λέτε - είναι μέσα, τότε θα πρέπει να τον κυνηγήσουμε, όπως θα κυνηγήσουμε και τους φίλους τους δικούς σου. Για να το δούμε. Εγώ δεν αποκλείω τίποτα. Οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους 19 φακέλους διαφθοράς.

Παρέα στην παρέα, ο ένας καλυπτόμενος από τον άλλον, καταφέρατε να διαλύσετε τη χώρα. Ε, σας λέμε, λοιπόν, από εδώ και πέρα, όσο ο ελληνικός λαός μας στηρίζει, θα σας τσακίσουμε, δεν θα γλιτώσει κανείς απ' τα χέρια των εισαγγελέων. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό με κανέναν.

Εφοπλιστής έμπορος όπλων, ιδιοκτήτης εφημερίδας και καναλιού, σήμερα ασκήθηκε νέα δίωξη. Τι έκανε η εφημερίδα πριν 15 ημέρες; Επίθεση σ' εμάς. Μα βέβαια, όταν έπαιρναν τα «πεντακοσάρικα», τα «οκτακοσάρικα» και τα εκατομμύρια «μαύρα» από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν τα άρπαζαν «μαύρα» από το «Δια Βίου Μάθησης», τότε όλοι αυτοί οι τύποι έγιναν μάγκες.

Αν θέλετε, λοιπόν, την αλήθεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πάμε μαζί. Αφήστε τα βάρη του παρελθόντος, κ. Γεννηματά, αφήστε, κ. Μεϊμαράκη, τα βάρη του κ. Σαμαρά, αποκλείστε τις ακραίες δυνάμεις και πάμε να αλλάξουμε τη χώρα.

Να καταφέρουμε να πληρώσουν αυτοί οι οποίοι λήστεψαν τη χώρα. Γιατί αυτά που λείπουν από το ταμείο δεν τα έφαγε ο ελληνικός λαός, αλλά τα έφαγαν συγκεκριμένα συμφέροντα, τα ξέρετε και τα ξέρουμε.

Πολλοί εξ ημών δεν έχουμε βάλει το δάχτυλο στο μέλι και πολλοί Βουλευτές απ' όλα τα κόμματα, οι περισσότεροι Βουλευτές, δεν έχουν υποχρέωση σε κανέναν. Έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί, όμως, αυτούς που λήστεψαν τη χώρα να τους προφυλακίσουμε και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί αλλιώς θα είμαστε αναξιόπιστοι. Και εμείς, σαν πρώτο βήμα, το βάζουμε τώρα: κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών την άλλη εβδομάδα. Να δούμε ποιος θα υπογράψει. Μείωση των μισθών μας κατά 30% την άλλη εβδομάδα, να δούμε ποιος θα υπογράψει. Συμφωνείτε όλοι;

Κύριε Πρόεδρε, εάν συμφωνεί το Σώμα, να το βάλουμε τώρα σε ψηφοφορία, τώρα 180 Βουλευτές.

Βάλτε το τώρα, κ. Πρόεδρε. Εκατόν ογδόντα Βουλευτές απαιτούνται για να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Και να βγει όποιο κόμμα διαφωνεί να το πει».







ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ






«Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εάν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι επειδή θα ψηφίσει σήμερα, θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων ή οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, κάνει λάθος. Να μην ψηφίσετε και, αν θέλετε, ρίξτε την Κυβέρνηση και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία συναλλαγή. Είτε ψηφίσετε είτε δεν ψηφίσετε, για το ότι ο Σάφα άρπαξε τα 500 εκατομμύρια ευρώ κι έφυγε, για το ότι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε επτά δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά στον Σκαραμαγκά, είστε απολύτως υπεύθυνος. Σας είπαμε ότι είναι απατεώνας. Δεν ακούσατε κανέναν. Του δώσατε τα λεφτά, παραγγείλατε άλλα δύο υποβρύχια και φύγατε. Συμβιβασμοί δεν υπάρχουν. Δεν ψηφίζουμε εδώ, ούτε ζητάμε την ψήφο σας για να σας απαλλάξουμε. Κανείς δεν απαλλάσσεται.

Είτε δεν σας αρέσει, θα ψηφίσετε, αλλιώς, αν θέλετε, ρίξτε την κυβέρνηση. Και όποιος από τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν ψηφίσει, αναλαμβάνει και τις προσωπικές του ευθύνες. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου