Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ


image

Τη σημασία της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.«Κάποιοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν πού έχουν οδηγήσει οι πολιτικές στις οποίες εμμένουν», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χρέους και των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς όλοι μπόρεσαν να σχηματίσουν προσωπική άποψη για το ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται πραγματικά τις καταστατικές αρχές και αξίες της Ευρώπης», σημείωσε η κα Σακοράφα, για τη συζήτηση που έγινε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός.. ανέδειξε με το λόγο του ένα στοιχείο πολύ σημαντικό: ότι οι συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης δε μπορεί να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και όχι στο θεσμικό όργανο των αιρετών εκπροσώπων των ευρωπαϊκών λαών.
«Η συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι κάτι που ζητούν ανέκαθεν όλοι οι Ευρωβουλευτές, γι’ αυτό και χθες ήταν αίτημα όλων των πολιτικών δυνάμεων να συμμετέχει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε η κα Σακοράφα.

Για την εξέλιξη της συζήτησης, η κα Σακοράφα είπε χαρακτηριστικά: «Ο Βέμπερ και άλλοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Ότι δηλαδή οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν φέρει τη δυστυχία στους λαούς της Ευρώπης. Η επιμονή σε αυτές θα έλεγε κανείς ότι είναι εμμονική, αν δεν ήξερε ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Δεν έχουν το κουράγιο να παραδεχτούν πώς δημιουργήθηκε η παγκόσμια φούσκα», συνέχισε η κα Σακοράφα, ζητώντας «να γίνει ένας έλεγχος του χρέους σε όλη την Ευρώπη, για να γίνει σαφές πού πάνε τα λεφτά, ποιοι τρώνε τα λεφτά και πώς σώζουν τους τραπεζίτες».

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα συζητείται από όλους το ζήτημα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να οδηγηθούμε στην απομείωσή του. «Η δική μας Επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση» είπε η κα Σακοράφα.

«Για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι το χρέος δεν είναι του λαού. Σε όλο τον κόσμο, τα χρέη δεν είναι των λαών», προσέθεσε.

Ως πολύ σημαντικό έργο της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το έτος, με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου, η κα Σακοράφα θεωρεί την ανάδειξη του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων και της γερμανικής οφειλής.

«Η ίδια χώρα που απαιτεί την εξόφληση του δανείου από τη χώρα μας, δεν έχει εξοφλήσει το δικό της δάνειο. Μάλιστα για να γίνει αυτό, η Γερμανία είναι ακόμη σε κατάσταση μη ειρήνης με τη χώρα μας», σημείωσε η κα Σακοράφα.

Όπως είπε, αν και πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα παρά τις 50 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, το αίτημα θα επαναληφθεί μέχρι να πραγματοποιηθεί η συζήτηση.« Γιατί όλη η υφήλιος θα καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι η χαμένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι καταστροφές που έγιναν στη χώρα, ούτε αποζημιώθηκαν ηθικά οι άνθρωποι που υπέστησαν τη βαρβαρότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου