Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το «μνημόνιο Τσίπρα» ΔΕΝ ξεπλένει νομικά τα δύο προηγούμενα. Όποιος το υποστηρίζει είναι αδιάβαστος ή δόλιος


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Οι δόλιοι της διαπλοκής έχουν κάθε λόγο να διαδίδουν αυτή την αθλιότητα. Οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ακριβώς το έγκλημα Παπανδρέου – Παπαδήμου.
Ο Παπανδρέου μέσα σε δέκα λεπτά, μετά από μήνες μυστικών συνομιλιών, μετέτρεψε ένα ιδιωτικό τραπεζικό χρέος σε διακρατικό, με εμφανή δολιότητα, χωρις καμμιά διαπραγμάτευση. Έδωσε δηλαδή δισεκατομμύρια Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων, για να πλουτίσουν οι εν λόγω τράπεζες.
Όπως προκύπτει και από το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου,Παπανδρεου και ..

τραπεζες εξαπάτησαν ακόμα και το ΔΣ του ΔΝΤ δίνοντας εγγυήσεις ότι οι εν λόγω τράπεζες θα διακρατούσαν το χρέος ώστε να γλιτώσουν την αναδιάρθρωση. Την επόμενη κιόλας ημέρα του μνημονίου, άρχισαν εν κρυπτώ να το ξεφορτώνονται με την πλήρη συνέργεια Παπανδρέου.
Ο Παπαδήμος αποτελείωσε το έγκλημα, οπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Ντράγκι στο Eurogroup προκαλώντας την οργή του Σόιμπλε και την διακοπή του! Τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΝΠΔΔ, οι μικροομολογιούχοι και όλοι οι οργανισμοί υποχρεώθηκαν να αγοράσουν τα τοξικά ομόλογα, ενώ Σαμαρας και Βενιζέλος γνώριζαν οτι αυτά θα κουρευτούν! Το υπόλοιπο χρέος, μεταφέρθηκε στους λαούς της Ευρώπης με την ηθική αυτουργία Μέρκελ. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αντίθετα, διαπραγματεύθηκε φανερά, θεσμικά, έχοντας απέναντι του λαούς. Θύματα δηλαδή του εγκλήματος που διέπραξαν οι Παπανδρέου, Παπαδήμος. Δεν έκανε μπίζνες με τοκογλύφους, δεν δημιούργησε κέρδη σε ιδιωτικά ιδρύματα. Κύριοι «Δανειστές» ήταν πλέον οι λαοί της Ευρώπης. Και όμως το πήγε μέχρι τέλους. Όσο επώδυνη και αντιαναπτυξιακή ηταν η συμφωνία.
Δεν λήστεψε καταθέσεις που πλέον είναι το υστέρημα εργαζομενων και τα υπολείμματα αυτών που σταμάτησαν να εργάζονται. Δεν επέτρεψε την κατάπτωση των εγγυήσεων που θα οδηγούσαν σε μαζικές κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίάς βάσει αυτών που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι. Και το κυριότερο; Έστρεψε την παγκόσμια κοινή γνώμη υπερ της Ελλάδας, καθαρίζοντας το όνομα της που το είχαν βρωμίσει οι προηγούμενοι, φεσώνοντας παράνομα ευρωπαίους πολίτες.
Φανταστείτε λοιπόν να βγαίναμε από την ΕΕ, επισύροντας το μίσος των υπολοίπων ευρωπαίων επειδή θα τους φεσώναμε, σε τι εθνικό κίνδυνο θα μπαίναμε. Το μονο λάθος ειναι που δεν αποκαλύψαμε δημοσια το έγκλημα που διέπραξαν οι προηγούμενοι.

Όσοι λοιπόν τολμούν να συγκρίνουν την παρούσα συμφωνία με τα δύο μνημόνια, επί νομικής βάσης, είναι τουλάχιστον αδιάβαστοι.
Από οικονομικής άποψης βεβαια οι όροι είναι βάρβαροι, αντιαναπτυξιακοί, καταστροφικοί. Όπως στα προηγούμενα δύο.


www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου