Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Το νεοφιλελεύθερο ''Κατηχητικό'' του κου 'Jumbo' για την Κυριακάτικη απασχόληση


Του Περικλή Δανόπουλου

Να και ο κύριος Jumbo. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και χοντροκομμένη ειρωνία, μας μιλά για την αναγκαιότητα της Κυριακάτικης απασχόλησης.

Βγάζει δημόσια, την νεοπλουτίστικη λογική και ηθική του.Την ηθική του μεταπράτη, που πέτυχε και τώρα μπορεί, και να επιβάλει γνώμες , και να εκπαιδεύει την κοινωνία.

Και ξέρει πολύ καλά, που απευθύνεται. Σε μια κοινωνία που έχει απολέσει την πυξίδα της, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, που άγεται και φέρεται από επιτήδειους διαμορφωτές συνειδήσεων και που ίσως να νομίζει ότι αυτή τελικά είναι η πολυπόθητη ανάπτυξη. Η Κυριακάτικη απασχόληση....Δουλειά χωρίς ανάπαυση, χωρίς χρόνο για ψυχαγωγία.






Αλλά και αυτή ακόμα η κοινωνία,που βαδίζει με ιδεολογικά μετέωρα βήματα, δεν θα χωνέψει τόσο εύκολα τον νεοπλουτίστικο οπορτουνισμό και τον επίσης νεοπλουτίστικο οχετό από ιδεολογικά βοθρολύμματα του κυρίου Βακάκη.

Για μερικούς μπορεί να ήταν έκπληξη, για κάποιους απλά επιβεβαίωση, ότι σε αυτό τον δρόμο του νεοφιλελευθερισμού και της ασυδοσίας, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η σύγκρουση!




 http://www.dromosanoixtos.gr/2020/01/neofilelefthero-kathichitiko-jumbo-Kyriakatiki-ergasia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου