Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ρουβίκωνας: ένας κοινός μπάτσος






Αριστείδης (ο Δίκαιος;)
Το σούπερ σάιτ τού Μαρινάκη (in.gr), μόνο που δεν πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη 22 Γενάρη 2020. Η είδηση, προσεκτικά διατυπωμένη ώστε να μην κινεί υποψίες, αναφέρει τα εξής:
«Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.»
«Αντικειμενική» η εισαγωγή, το δίχως άλλο.
Αμέσως μετά όμως, πριν περάσει στο τι έκανε (ή τι δεν έκανε) ο Ρουβίκωνας, ο άγνωστος συντάκτης τού... Μαρινάκη (το άρθρο φέρει τη «γενική» υπογραφή τού in.gr και όχι το όνομα δημοσιογράφου), επικαλούμενος άλλο άρθρο τού in.gr, αναμασά τα περί «καταγγελίας» γυναίκας, «σάλου», «θρησκευτικής κατήχησης», «εκφοβισμού» κτλ. Όλα αναπόδεικτα, όλα αυθαίρετα, όλα δεδομένα.

Ο λόγος προφανής:



Ο αρθρογράφος του Μαρινάκη ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ την ενέργεια του Ρουβίκωνα. Αφού «τελεσιδικεί» για τους κακούς σκοταδιστές που αρνήθηκαν την έκτρωση, προϊδεάζοντας (ορθότερα: υποβάλλοντας) τον αναγνώστη, μετά περνά στο ψητό:

«Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα…» και μπλα, μπλα, μπλα ... αναπαράγει την ανακοίνωση.

Διαβάστε και θαυμάστε: www.in.gr

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μπάτσους.

Προβλέψιμους μέχρι αηδίας, με «παρεμβάσεις» βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, εκεί που πρέπει, την ώρα που πρέπει.

Οι μπατσίνες τού Ρουβίκωνα, εκτός από το ότι δρουν ανενόχλητες (ο ένας μπάτσος νίβει τον άλλον και οι δυό το καθεστώς), μεταφέρουν αυτολεξεί την προπαγάνδα της Νέας Τάξης, τις ανοησίες δηλαδή περί «αυτοδιάθεσης», δεχόμενες μάλιστα «τελική πάσα» (ασίστ) από προπαγανδιστικά έντυπα μεγιστάνων που κατά τα άλλα είναι «συντηρητικοί» και «θεοσεβούμενοι» (πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον Μαρινάκη, σε τελετές αγκαλιά με τον Σεραφείμ του Πειραιώς).

Καθόλου πρωτότυπο πάντως.

Τα λαϊκά και εργατικά κινήματα έχουν αντικατασταθεί από καιρό. Τη θέση τους πήραν οι αοριστίες περί «διαφορετικότητας», «αυτοδιάθεσης» και «χειραφέτησης». Όλες οι «προοδευτικιές» και «δικαιωματικιές» κομπλεξάρες χρησιμοποιούν τα όπλα που τους παρέχει δωρεάν ο καπιταλισμός από το δικό του οπλοστάσιο. Εξορισμού αναποτελεσματικά εναντίον του και δραστικά μόνο έναντι των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Όλοι οι μπάτσοι τα ίδια όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου