Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κομμουνίστρια συγγραφέας: Η έκτρωση είναι “αποδεκτή βία”



Η Αμερικάνα κομμουνίστρια φεμινίστρια συγγραφέας και θεωρητική Sophie Lewis, στο νέο της βιβλίο, “Full Surrogacy Now: Feminism Against Family(“Πλήρης Παρένθετη Μητρότητα Τώρα: Φεμινισμός εναντίον Οικογένειας”) παραδέχτηκε χωρίς κανένα δισταγμό, ότι η εκούσια έκτρωση είναι "αποδεκτή βία".
"Η έκτρωση είναι, κατά τη γνώμη μου, και αναγνωρίζω πόσο αμφιλεγόμενο είναι αυτό, μια μορφή δολοφονίας", δήλωσε η Lewis, η οποία διδάσκει στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Brooklyn, "Είναι μια μορφή δολοφονίας που πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε". 

Για να καταλάβουμε πώς η Lewis, έφτασε σε αυτό το πραγματικά σοκαριστικό συμπέρασμα, πρέπει να κατανοήσουμε το φιλοσοφικό της σύστημα. Η Lewis είναι πιστή κομμουνίστρια και έχει συνδέσει τις φεμινιστικές της σπουδές με τον «πόλεμο κατά του καπιταλισμού» μέσω της κατάργησης της οικογένειας.

«Ο καπιταλισμός και τα καπιταλιστικά κράτη βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην οικογένεια ως μονάδα κοινωνικής πειθαρχίας, κοινωνικής τάξης, λιτότητας και πηγή τεράστιων ποσοτήτων απλήρωτης εργασίας», λέει η Lewis, «Στην ιστορία του φεμινισμού, η κατάργηση της οικογένειας ήταν πολύ γνωστή ως απαίτηση, ιδιαίτερα στη δεκαετία του '60 και '70 μεταξύ ορισμένων πτυχών της απελευθέρωσης των γυναικών ... Η κατάργηση της οικογένειας σημαίνει ότι αξίζουμε περισσότερο από το είδος εκβιασμού που μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με σχέσεις που ορίζονται ως αίμα ή ως φύση, οι σχέσεις που μας δίνονται».

Η Λιούις λέει ότι η εγκυμοσύνη πρέπει να θεωρείται ως μια "εργασία κυοφορίας", η οποία "επιβάλλεται" σε μια γυναίκα ("κυοφορούσα") από το κυοφορούμενο παιδί, το οποίο είναι πραγματικά ένας «επιτιθέμενος». Επομένως, μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία για να σκοτώσει το παιδί, καθώς έχει το δικαίωμα να απεργήσει ή να σταματήσει μια εργασία.

"Αλλά κοιτάζοντας τη βιολογία της χοριακής πλακοντολογίας, με βοηθά να σκεφτώ τη βία την οποία, αθώα, ένα έμβρυο επιφέρει σε μία κυοφορούσα", λέει η Lewis, "ότι η βία αυτή είναι μια απαράδεκτη βία για κάποιον που δεν θέλει να κάνει την εργασία της εγκυμοσύνης. Η βία που ο συγκεκριμένος επιτιθέμενος εκτοξεύει που ουσιαστικά σε οδηγεί απεργία ή έξοδο από τον χώρο εργασίας είναι αποδεκτή βία".

Κάτω από τη φρασεολογία και το ψευτο-διανοουμενίστικο προσωπείο βρίσκεται μια θεμελιωδώς σατανική κοσμοθεωρία - η οποία θεωρεί την οικογένεια «καταπιεστική» και τα μωρά «ένοχα» για το έγκλημα της ύπαρξης! Κάτω από μια τέτοια κοσμοθεωρία, η δολοφονία των αγέννητων παιδιών είναι ένας αποδεκτός τρόπος για να καταστροφή της οικογένειας και την διάλυση της κοινωνίας. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια κουλτούρα θανάτου.

ΚΟ: Οι παρανοϊκές απόψεις ότι το έμβρυο "επιτίθεται" (!) στην κυοφορούσα και πρέπει να "αποκρουσθεί" με βία ή ότι είναι μια "κακή εργασία" από την οποία μπορεί η "εργαζόμενη" να φύγει, θεωρούνται "προοδευτικές" και ακούγονται ευχάριστα στην μοντέρνα, "ανεκτική" και προπαντός "κατά της βίας" κοινωνία μας...

ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου