Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Είναι βιώσιμο κράτος η Ελλάδα;

Πηγή
Του Σάββα Καλεντερίδη από το pontos-news.gr 
Επειδή παρακολουθώ και μελετώ σε επαγγελματική βάση την Τουρκία τουλάχιστον από το 1991, αντιλαμβάνομαι ότι η φράση του Νταβούτογλου «η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο κράτος» δεν είναι δική του. Είμαι σίγουρος ότι αυτό αποτελεί την εκτίμηση των τουρκικών υπηρεσιών και κυρίως του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο διά της πρεσβείας του στην Αθήνα και των άλλων διπλωματικών αποστολών που διαθέτει στην Ελλάδα, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και συντάσσει ανάλογες μελέτες, μία από τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα κατέληγε στο ως άνω συμπέρασμα.
Ας δούμε όμως πού είναι πιθανό να στηρίχτηκε μια τέτοια έκθεση, για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό.

Πρώτον, η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν είναι σε θέση να προστατέψει τα σύνορά της απέναντι σε ένα σχέδιο της Τουρκίας για την άλωσή της με αποστολή μουσουλμανικών πληθυσμών που εισβάλλουν μαζικά.
Δεύτερον, είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ίδιοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της, σε συνεργασία με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και μέσα από μια ιδιότυπη διακομματική συναίνεση, αλλοιώνουν ή σβήνουν την ελληνική ιστορία, η οποία είναι ο συνδετικός κρίκος ενός έθνους, που το οδηγεί ισχυρό και συγκροτημένο στο μέλλον.
Τρίτον, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ιστορικοί που πληρώνονται από το κράτος επιμένουν επί δεκαετίες να επιβάλλουν με αντιεπιστημονικό τρόπο τη θεωρία της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους. Ότι δηλαδή αυτό που λέμε σήμερα ελληνικό έθνος, ούτε λίγο ούτε πολύ δεν έχει καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες.
Τέταρτον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που σε επίπεδο πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ελίτ, αλλά και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, υιοθετεί τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς σε εθνικά ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση και το κράτος. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει κατά κόρον στα όσα προηγήθηκαν αλλά και επακολούθησαν της επαίσχυντης και κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, το βλέπουμε και τώρα, με τα ελληνοτουρκικά. Καθηγητές που έκαναν διδακτορικό για την «επιτυχημένη οικονομική πολιτική» της χούντας των συνταγματαρχών, την οποία διατριβή έχουν εξαφανίσει από ντροπή, και διατέλεσαν σύμβουλοι πρωθυπουργών, πασάρουν τα τουρκικά επιχειρήματα στους Έλληνες αναγνώστες, για τα θέματα της συνεκμετάλλευσης, της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας, ακόμα και της προσφυγής στη Χάγη, όχι μόνο για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, αλλά και για διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Πέμπτον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αντί να ενθαρρύνει αλλά και να διδάσκεται από τη μεθοδικότητα, ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα των Ελλήνων της Κύπρου στο θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών της πόρων, επιρρίπτει ευθύνες στους αδελφούς μας Έλληνες της Κύπρου, επειδή εκείνοι επέδειξαν το θάρρος απέναντι στους Τούρκους, που δεν επιδείξαμε εμείς.
Αυτές τις άθλιες επιθέσεις κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στα ανθελληνικά παιχνίδια που ανέφερα παραπάνω.
Έκτον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν μπορεί –ή δεν θέλει– να περιφρουρήσει την ιστορική εικόνα αλλά και τα αγάλματα των εθνικών της ηρώων. Καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς και δημοσιογράφοι αποδομούν την προσωπικότητα του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και άλλων ηρώων, ενώ οι αριστεροί και οι «αναρχικοί» βανδαλίζουν συστηματικά τα αγάλματά τους ανά την επικράτεια. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ήρωες και τα αγάλματά τους είναι αυτά που μας εμπνέουν, που πρέπει να εμπνέουν και να αποτελούν τη νεολαία μας, ορισμένοι από τους οποίους είναι φυσικό να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας και του έθνους.
Έβδομον, είμαστε η μοναδική χώρα που ενώ το σάπιο κατεστημένο των πολιτικών, οικονομικών, πανεπιστημιακών, πνευματικών και καλλιτεχνικών ελίτ αποδομεί συστηματικά τους εθνικούς μας ήρωες, δημιουργεί τους δικούς του ήρωες μέσα από τραγικές μορφές μπαχαλάκηδων, ληστών, αρρωστημένων συνδικαλιστών, τραμπούκων κ.ά. Και αυτό γίνεται για να έχουμε αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς «ανακύκλωση κοινωνικών λυμάτων», αντί εμφάνιση εθνικών ηρώων.
Όγδοον, είμαστε η μοναδική χώρα που ενώ εισέπραξε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΟΚ-ΕΕ για να εκσυγχρονίσει τις οικονομικές και παραγωγικές της δομές, προτίμησε –και μάλιστα συστηματικά– να λεηλατήσει αυτά τα χρήματα και να δημιουργήσει μια πρασιτική οικονομία, που οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας και την υποδούλωσή της στους δανειστές.
Ένατον, είμαστε η μοναδική χώρα που οι πολιτικοί της δέχτηκαν να υποθηκεύσουν την εθνική περιουσία για 99 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των πιο πολύτιμων από κάθε άποψη αρχαιολογικών χώρων.
Δέκατον, είμαστε η μοναδική χώρα με τόσο χαμηλό επίπεδο ποιότητας πολιτικού λόγου αλλά και φυσικών προσώπων, πολιτικών ηγετών και βουλευτών. Σας καλώ να φέρετε στο νου σας την εικόνα της συσκέψεως πολιτικών αρχηγών της προηγούμενης και αυτής της περιόδου. Κοιτάξτε μόνο τα πρόσωπά τους και αποφασίστε κι εσείς αν αυτή η χώρα έχει μέλλον. Αν το κράτος που λέγεται Ελλάδα είναι βιώσιμο.
Ενδέκατον και τελευταίο. Είμαστε η μοναδική χώρα που αποφασίζει να αλλάξει δόγμα, και από την πολιτική του κατευνασμού να περάσει στην πολιτική της αποτροπής διά της επίδειξης αποφασιστικότητας, που δεν έχει φροντίσει, πριν το κάνει, να έχει αυξήσει τη στρατιωτική θητεία και να βελτιώσει τη διαθεσιμότητα αεροσκαφών και φρεγατών, ούτως ώστε αυτή η στροφή να είναι πειστική και να μην αποτελέσει θανάσιμη παγίδα που θα μας οδηγήσει στην κυριολεξία ξυπόλητους στ’ αγκάθια, όπως θα είναι η Χάγη, χωρίς προηγουμένως να έχουμε κάνει χρήση του δικαιώματός μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12νμ.
Υπάρχουν και άλλα ένδεκα και άλλα τόσα επιχειρήματα, που είμαι σίγουρος έχουν συμπεριληφθεί στις εκθέσεις που οδήγησαν στο συμπέρασμα τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος βιώσιμο.
Είναι προφανές ότι αντίστοιχες εκθέσεις και εκτιμήσεις υπάρχουν και για ολόκληρη την Ευρώπη. Το λέει ευθέως μάλιστα ο Ερντογάν, ότι «οι Τούρκοι και οι μουσουλμάνοι θα σώσουν τις σάπιες κοινωνίες της Ευρώπης».
Το παρόν άρθρο δεν γράφτηκε για να πληγεί το ηθικό των αναγνωστών μας, αλλά για να επισημανθούν τα κακώς κείμενα, μπας και αναστρέψουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η πατρίδα και το έθνος.
Αν παλέψουμε και αποκαλύψουμε όλους αυτούς που πριονίζουν το κλαδί που καθόμαστε όλοι μας, προς μεγάλη χαρά των Τούρκων, τότε μπορούμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι βιώσιμο κράτος και αντάξιο των προγόνων μας που εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε.
Εμπρός λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου