του Μανώλη Βολουδάκη
Μόλις χθες (19/7/2016) ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Kerim Uras, απείλησε "διπλωματικά" την Ελλάδα αναφερόμενος στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο στην πατρίδα μας, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το υπουργείο των Εξωτερικών!
Είπαμε κι άλλη φορά πως τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας πάντοτε ξεσπούν στην Ελλάδα. Ανήμερα της θλιβερής επετείου για τον Ελληνισμό, που κόστισε την απώλεια της μισής Κύπρου, διαπιστώνουμε πως παρά τα χρόνια, που πέρασαν, οι Έλληνες(;) πολιτικοί εξακολουθούν να στηρίζουν ξένα συμφέροντα σε βάρος της Ελλάδος.
Τότε, περίπου 200.000 συμπολίτες μας εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και...
έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, άλλοι περίπου 4.000 σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν και 1.619 δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατέκτησαν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων, το 37% του νησιού και η Ελλάδα απέκτησε τον "εθνάρχη", που έμελλε να υποθηκεύσει το μέλλον της προχωρώντας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην τότε Ε.Ο.Κ. και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, η ένοχη σιωπή του υπουργείου των Εξωτερικών, σε συνδυασμό με την αδράνεια και την προφανή ολιγωρία του ΥΕΘΑ, που αρκείται σε διαρκείς διαψεύσεις γεγονότων, μαρτυρούν -αν μη τι άλλο- έλλειψη ανδρείας και τόλμης εκ μέρους της Ελληνικής(;) κυβερνήσεως, αλλά και την συνέχιση της ίδιας προδοτικής πολιτικής.
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό, που ανήμερα μίας εθνικής τραγωδίας έχει το θράσος να λαϊκίζει φτηνά στον twitter λέγοντας πως «42 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα και την κατοχή, η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» συμπληρώνοντας με ακόμα μεγαλύτερη θρασύτητα πως «η Ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης λύσης στο Κυπριακό που θα διασφαλίζει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία».
Η μόνη δίκαιη λύση είναι η αποχώρηση των Τούρκων από την Μεγαλόνησό μας! Καμία Ελληνική(;) κυβέρνηση δεν έκαμε οτιδήποτε στο φλέγον αυτό ζήτημα! Αντιθέτως, όλοι οι πολιτικοί και κομματικοί σχηματισμοί αναμασούν την ίδια στρεβλή εκδοχή περί "προδοσίας της χούντας". Δεν ήταν το δικτατορικό καθεστώς υπεύθυνο για την δήλωση του "εθνικού ευεργέτη" Ευάγγελου Αβέρωφ, που δήλωνε ως υπουργός Αμύνης επί των συμβάντων του "Αττίλα II" πως «η Κύπρος είναι μακρυά και δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την Ελλάδα».
Δεν ήταν ο Παπαδόπουλος αυτός, που ξεκίνησε την ιδέα της διχοτομήσεως της Κύπρου από τον Ιούλιο του 1956, αλλά ο "πατριώτης" Αβέρωφ όπως αποδεικνύει το σχετικό απόρρητο έγγραφο. Τέλος, δεν ήταν κάποιος δικτάτορας, που αντάλλαξε την μισή Κύπρο με την ανάληψη της εξουσίας, αλλά ο "πολύς" και "μέγας" ... "εθνάρχης".
Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι! Πρέπει να καταλάβουμε πως πατριώτης δεν είναι αυτός, που λέει ευχολόγια και λαϊκίζει οικειοποιούμενος ιερές έννοιες όπως η πίστη και η πατρίδα. Ο πατριώτης πρωτίστως χαρακτηρίζεται από αυταπάρνηση, που πολλές φορές φθάνει και στο σημείο της θυσίας! Όλα τα άλλα είναι φιλολογία και προσπάθεια ικανοποιήσεως του "εγώ" και της "μικροπρέπειας" με πρόσχημα τον πατριωτισμό.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου