Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

To ιστορικής σημασίας ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με το οποίο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων

 

 

Του Θ. Μαλκίδη

Ήταν  πραγματικά  ξεχωριστή στιγμή για την παγκόσμια ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, για εμάς που συμμετείχαμε, το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στο διάστημα  1914-1923, ψήφισμα στο οποίο κατέληξε μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της,    η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars -IAGS). Μάλιστα το ψήφισμα συνέπεσε με τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.

Το ψήφισμα  το οποίο έλαβε το 83% των ψήφων, αναφέρεται στις πρακτικές του οθωμανικού κράτους ενάντια στους λαούς των  Αρμενίων, Ασσυρίων (Χαλδαίων, Νεστοριανών, Σύριοι, Αραμαίοι, Ιακωβίτες, Ορθόδοξοι Σύριοι), Ελλήνων (Ποντίων, Θρακών, Ιώνων), που οδήγησαν στη Γενοκτονία εναντίον τους. 

Γκριζάρισμα Αιγαίου και Θράκης από το HELIOS!

 

Πως ΜΚΟ και Μηταράκης εξαπατούν τους ακρίτες και εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Μηταράκης συνεχίζει την ένοχη σιωπή του, ανήμπορος να απαντήσει!

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ αποκάλυψε στο προηγούμενο Δ.Τ. πως, ως δια μαγείας εξαφανίζονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης όσοι αποκτούν άσυλο, ενώ τελικά εγκαθίστανται με το πρόγραμμα HELIOS στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Βόρειο – Νότιο Αιγαίο και Θράκη).

Αυτά γίνονται με την συνδρομή των ΜΚΟ που τρέχουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα, με το αζημίωτο φυσικά.

Με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το υπουργείο Μεταναστευτικής, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτήρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS, πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και την Θράκη!!

Καμία δέσμευση από τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πώς θα ονομάζουμε τη «γείτονα χώρα». Σκόπια και Σκοπιανοί, μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Δείτε πάνω την καρτέλα με το πώς ονομάζονται ορισμένες χώρες διεθνώς και πώς ονομάζονται στο εσωτερικό.

Το επιχείρημα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας υποχρεώνει ή μας δεσμεύει να ονομάζουμε τους Σκοπιανούς με το δικό μας όνομα «Μακεδόνες» και τη χώρα τους, τα Σκόπια, με το δικό μας όνομα (κάτι) «Μακεδονία» πέφτει στο βρόντο.

Όπως κανένας Έλληνας δεν υποχρεούται να λέει Φραγκία, Ντόυτσλαντ και άλλα παρόμοια παραδείγματα, όμως λέμε Γαλλία, Γερμανία κλπ, έτσι κανένας δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί το απεχθές όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξάλλου, η πόλη των Σκοπίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανήκε στο βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου, και μάλιστα την περίοδο 1888-1913 ήταν και η πρωτεύουσά του! Πώς είναι δυνατόν από πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου να γίνει τώρα πρωτεύουσα μίας κάποιας δήθεν κάτι «Μακεδονίας»

Σβήνουμε τα ονόματα και στα σχολικά βιβλία ή οπουδήποτε αλλού.

Μόνο Σκόπια, όπως άλλωστε τους αποκαλούσαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, χωρίς εξαίρεση, ακόμα και όσοι προθύμως υϊοθέτησαν τον απεχθή όρο, επί 28 χρόνια.

www.antibaro.gr

Ποιοι επωφελούνται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή



του Κώστα Ράπτη

Το Παλαιστινιακό πρόβλημα ανέκαθεν υπήρξε ένα πεδίο στο οποίο δοκίμαζαν την άσκηση της επιρροής τους οι χώρες της περιοχής -αρχικά οι αραβικές, αλλά κατόπιν και εξω-αραβικές, όπως το Ιράν και η Τουρκία.

Ωστόσο, οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν την εξέλιξη του προβλήματος είναι πάντοτε πρωτίστως ενδογενείς. Και το μεγάλο επίτευγμα του Γιάσερ Αραφάτ ήταν ακριβώς ότι παρέλαβε την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης την δεκαετία του ’60 ως μία «σφραγίδα» στην υπηρεσία της Αιγύπτου και την μετέτρεψε σε αυτοτελή δύναμη, ικανή άλλωστε να αποσταθεροποιεί αυτή γειτονικά κράτη όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος.

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ποιους όρους θέτουμε για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και των Σκοπίων

 

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καλεί το Κόσσοβο να συμφωνήσει σε καίρια ζητήματα με τη Σερβία, αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλιβερ Βάρχελι καλεί τα Σκόπια να τα  βρουν με τη Βουλγαρία για να αρθούν τα εμπόδια προς την πιθανή ευρωπαϊκή ένταξη. Η Βουλγαρία, ακόμη και υπό τη σημερινή  υπηρεσιακή κυβέρνηση, καλεί τα Σκόπια να παύσουν να διαστρεβλώνουν τη βουλγαρική ιστορία και μόνον τότε η Σόφια θα άρει το βέτο της.

Όλοι βάζουν όρους και θέτουν προϋποθέσεις στα υπό ένταξη κράτη. Η Ελλάς δεν έχει όρους και ενστάσεις; Με τα Σκόπια μας δεσμεύει –δυστυχώς– η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ουδείς μπορεί να μας επιβάλει να αγνοήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Με την Αλβανία τα πράγματα είναι πιο εύκολα, διότι δεν μας δεσμεύει κάποια αντίστοιχη Συμφωνία. Καταγράφω ορισμένα σημεία, τα οποία πρέπει να προσέξουμε.Να έχουμε πιο ενεργό συμμετοχή κατά τη σύνταξη των εκθέσεων

Στις δύσκολες συνθήκες της ζωής οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μυροφόρες


ТАК ВСЕ-ТАКИ, НУЖЕН ЛИ ЖЕНЩИНАМ ПЛАТОК В ХРАМЕ? – Храмовий комплекс на  честь Різдва Христового

Γράφει ο μοναχός Μωυσής, αγιορείτης

~ Ένας ιδεολόγος εκκλησιομάχος είναι ελεύθερος φυσικά να εκφράζει τη γνώμη του. Ένας πιστός μπορεί; Είναι της μόδας η αθεΐα και νοσηρή παρελθοντολογία η πίστη, λέγουν.

Όσοι χτυπούν αλύπητα την Εκκλησία νομίζουμε πως δεν έχουν το δικαίωμα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την έξαρση της διαφθοράς. Η Εκκλησία πάντοτε μιλούσε για ήθος, ηθική, ειλικρίνεια, τιμιότητα και γνησιότητα. Το άθλιο τσουνάμι που επικρατεί παρασύρει και ισοπεδώνει τα πάντα. Οι προφητικές φωνές έχουν σιγήσει από καιρό. Οι εξεγερτικές σάλπιγγες έχουν εξαφανιστεί. Η έρημος σιωπά. Κήρυγμα μετανοίας δεν ακούγεται. Σαν να είναι ντροπή κάτι τέτοιο.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Το “βάρος” να είσαι Βορειοηπειρώτης

 Το “βάρος” να είσαι Βορειοηπειρώτης

Όταν οι Βορειοηπειρώτες βρέθηκαν από την τουρκοκρατία στο νέο αλβανικό κράτος, με βάσανα και κόπους προσπάθησαν να μπούνε σε μια νέα κατάσταση που ήταν αλλιώτικη από όσα μέχρι τότε ζούσανε. Σε κάτι διαφορετικό από όσα γνώριζαν και είχανε μάθει. Ξημέρωσαν ξαφνικά με την ταμπέλα του μειονοτικού στο κούτελο. 

Αυτό σημαίνει πως από πολύ παλιά είχανε παλέψει με θεριά για να στήσουν τα σχολειά τους, να μορφώσουν τα παιδιά τους, να στείλουν ανθρώπους στην ξενιτιά για να φέρουν κι εκείνοι με τη σειρά τους την προκοπή στον τόπο.

Έχουμε πολλά παραδείγματα που μας κάνουν να χαιρόμαστε για τα καλά έργα και την αγάπη των Βορειοηπειρώτων για τα χώματά τους. Ακόμα κι αν ζούσαν μακριά, το μυαλό τους ταξίδευε στο σπίτι τους, στη μάνα και στον πατέρα.

Το συνταξιοδοτικό πρόβλημα



του Σπύρου Στάλια*

Πρι μερικές μέρες ο γνωστός συνταξιολόγος Πλάτων Τήνιος χτύπησε πάλι δηλώνοντας: «Περισσότερη εργασία και αποταμίευση για τις συντάξεις. Εμπρός στον δρόμο προς την διαγενεακή εμπιστοσύνη».

Το πρόβλημα το θέτει ως εξής. Υποθέτει ότι μετά από 30 χρόνια ας πούμε, οι εργαζόμενοι θα είναι λιγότεροι ενώ οι συνταξιούχοι περισσότεροι. Τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν Αυτό είναι το επονομάζουν και πρόβλημα των γενεών (intergenerational).

Κατά συνέπεια θα πρέπει από τώρα να μαζέψουμε αρκετά χρήματα, τα οποία θα τα επενδύουμε σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να αγοράζουν τότε αγαθά και υπηρεσίες για να ζουν, όσο καλά θα μπορούν να ζήσουν. Με άλλα λόγια είπε ότι, με λιγότερους εργαζόμενους και περισσότερους συνταξιούχους, το ασφαλιστικό πρόβλημα λύνεται ικανοποιητικά, αν στους συνταξιούχους εξασφαλίσουμε στοιχειωδώς επαρκή κεφάλαια για την διαβίωση τους.

Ο ευρασιανισμός και η υπαγωγή της Ελλάδας στην Τουρκία

 

Δημήτρης Κιτσίκης και Τουργκούτ Οζάλ

Του Σπύρου Κουτρούλη

Πριν από κάποιους μήνες ο Νίκος Μαραντζίδης υποστήριξε από τις στήλες της Καθημερινής ότι η Ελλάδα θα πρέπει να “φιλανδοποιηθεί” έναντι της Τουρκίας, δηλαδή να απωλέσει κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.

Όμως τις ίδιες απόψεις, με πιο χοντροκομμένο βέβαια τρόπο, υποστηρίζουν αυτοί που αυτοκαθορίζονται ως “εθνομπολσεβίκοι”, ως “χριστιανοφασίστες” θα ήταν ίσως ο καλύτερος όρος. Να λάβουμε υπόψη ότι συμβαδίζουν με τον Ντούγκιν που και αυτός διατυπώνει ανάλογες ιδεολογίες που βλέπουν την Ρωσία να συμμαχεί με την Τουρκία διαμορφώνοντας την ευρασιατική περιοχή. Γεωπολιτικά η Τουρκία βρίσκει αναφορές και πρόθυμους ακροατές τόσο στην Ρωσία όσο στην Γερμανία. Άλλωστε η Γερμανία έχει βασικό προμηθευτή ενέργειας την Ρωσία, άρα έχουν ισχυρά αμοιβαία συμφέροντα.

Η Άτη κόβει βόλτες στην Πόλη

 

Η Άτη κόβει βόλτες στην Πόλη
  O Λάμπρος Καλαρρύτης μιλά για τη νέα τουρκική πρόκληση να τοποθετήσει και να ανάψει φώτα ανάμεσα στους γνωστούς μιναρέδες που περιβάλλουν τη Μεγάλη Εκκλησία τα οποία γράφουν “δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ”.

Πέρυσι η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις, έστω κάποιες τυπικές και «αναγκαστικές», σε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης στη Δύση και των πολιτικών και χριστιανών  θρησκευτικών εκπροσώπων της.

Τώρα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την Ύβρι, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, αποφάσισε να τοποθετήσει και να ανάψει φώτα ανάμεσα στους γνωστούς μιναρέδες που περιβάλλουν τη Μεγάλη Εκκλησία τα οποία γράφουν “δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ”.

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Άγιος Παΐσιος: Η μάνα, η ανατροφή των παιδιών, η προσευχή και ο Χριστός

 

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος: Η απόφαση να μονάσει, οι διδαχές του και  οι τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο | Focus Radio

Ο Άγιος Παΐσιος προς γονείς και παιδιά: Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος

Οι γονείς πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να ζήσουν μακριά από τον Χριστό. Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος, δεν υπάρχει άλλος. Άμα μεταδώσουν αυτό στα παιδιά τους, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Αυτή είναι όλη η διαπαιδαγώγηση.”

Η μάνα και η ανατροφή των παιδιών

Η μάνα καλύτερα είναι να ασχολήται με την ανατροφή των παιδιών, παρά να καταπιάνεται σχολαστικά με το νοικοκυριό, με τα άψυχα πράγματα. Να τους μιλάη για τον Χριστό, να τους διαβάζη βίους Αγίων. Παράλληλα να ασχολήται και με το ξεσκόνισμα της ψυχής της, για να λαμποκοπάη πνευματικά.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Το Βυζάντιο, η Τραπεζούντα και η αρχή των ελληνορωσικών σχέσεων

Του ιστορικού Βασίλη Τσενκελίδη«Η Βάπτιση των Ρως», έργο του Αλεξέι Κίβσενκο (πηγή: Βικιπαίδεια)

Οι Έλληνες και οι Ρώσοι συναντήθηκαν στο σταυροδρόμι της ιστορίας στο τέλος της 1ης χιλιετίας μ.Χ. Η σχέση των δυο λαών (των Ελλήνων του Βυζαντίου και των Ρως του Κιέβου) χτιζόταν στη διάρκεια του 9ου και του 10ου αιώνα σε αντίξοες συνθήκες. Οι περίοδοι συνεργασίας, ανάπτυξης του εμπορίου και πολιτισμικής διείσδυσης των Βυζαντινών στον κόσμο των ανατολικών σλαβικών φυλών παραχώρησαν τη θέση τους στις περιόδους έντονης εχθρότητα.

Εκείνο τον καιρό οι πρόγονοι των σημερινών Ρώσων διέφεραν κατά πολύ από τους συνηθισμένους μετά τη Βάπτιση ακρίτες της Ορθοδοξίας.

Δεν ήταν λίγες οι εκστρατείες των Ρώσων εναντίον της Κωνσταντινούπολης. Ο προπάππους, ο παππούς και ο πατέρας του πρίγκιπα Βλαδίμηρου, του βαπτιστή των Ρως του Κιέβου, ατύχησαν στην προσπάθειά τους να μπουν στη Βασιλεύουσα.

Το 907 έγινε η εκστρατεία του πρίγκιπα Ολέγκ. Δυο εκστρατείες (η μία το 941 και η άλλη το 944) οργανώθηκαν από τον πρίγκιπα Ίγκορ, συζύγο της πριγκίπισσας Όλγας, η οποία είχε γίνει χριστιανή πριν ακόμα από τη Βάπτιση των Ρώσων.

Ο Μπάιντεν και τα ανθρώπινα δικαιώματα


 

Του Δημήτρη Μηλάκα

Με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, στην οποία προχώρησε η Ουάσιγκτον, η διοίκηση Μπάιντεν επιβεβαιώνει τις προεκλογικές της εξαγγελίες για βαθύτερη και συστηματικότερη ενασχόληση με τις υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η εν λόγω «ανθρωπιστική» διάθεση της νέας αμερικανικής διοίκησης δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι συνδέεται με τις σαφείς προθέσεις της να ασκεί το «δικαίωμα» παρέμβασης όπου αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της υπερδύναμης. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αξιοποιούν ανθρωπιστικές ευαισθησίες για να οργανώσουν (πορτοκαλί επαναστάσεις) ή να υποθάλψουν (αραβική άνοιξη) εξεγέρσεις στο όνομα πραγματικών ή κατασκευασμένων καταστάσεων.

Υπ’ αυτήν την έννοια η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, την οποία αποφάσισε ο Μπάιντεν, έχει και μια ακόμη πτυχή, περισσότερο ξεκάθαρη και πειστική από την προβαλλόμενη ανθρωπιστική ευαισθησία της υπερδύναμης. Η πτυχή αυτή περιγράφει το μαστίγιο το οποίο κραδαίνει η νέα αμερικανική διοίκηση προκειμένου να συνετίσει και να επαναφέρει την Άγκυρα στον «ίσιο»… αμερικανικό δρόμο.

Με τη Λαμπρή για μια εθνική λαϊκή αναγέννηση!

 


του Νίκου Σταθόπουλου

Η λέξη «Πάσχα» προέρχεται από το εβραϊκό «πεσάχ» που σημαίνει «πέρασμα», και συμπυκνώνει τη μνήμη της διάβασης της Ερυθράς Θάλασσας. Αυτό το «πέρασμα» από τη στασιμότητα της σκλαβιάς στους Φαραώ στην ζωογόνο κίνηση της ελευθερίας είναι μνήμη απελευθέρωσης, ταυτισμένη με όλη την ιουδαϊκή σημειολογία της Εξόδου, γενέθλια εθνοφυλετική μνήμη του «Ισραήλ». Το «πεσάχ» εμπεριέχει μια θρησκευτική σημασία, αλλά αυτό δεν αρκεί για να αποτελέσει «απαραβίαστη έννοια». Οι ιστορικοί λαοί με «αντιστασιακό φρόνημα» δεν φετιχοποιούν τις μορφές!

Ο «ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» του Χριστιανισμού και η «βλάσφημη» πρόσληψή του από τον «κάτω λαό», επενδύουν τις παραστάσεις με την ελληνική ιδιοπροσωπία που ερχόμενη από τη βαθιά αρχαιότητα «ανασκευάζει» τη χριστιανική μεταφυσική με όρους κοσμικού συγκλονισμού: δεν είναι το Πάσχα, είναι η Λαμπρή! Δεν είναι η σωτηρία από μια καταδίωξη, αλλά η έκρηξη του φωτός, δηλαδή ο θρίαμβος της ζωής ως αυτόνομο γεγονός, ως «θέαμα» για το «θανάτω θάνατον πατήσας». Κατά μια έννοια, ο σχηματισμός του Νέου Ελληνισμού είναι η μετάβαση από το Πάσχα στη Λαμπρή!

Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός (5 Μαΐου)


Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός | orthodoxia.online

Ἐν ὄρει τῶν Ἀμώμων ὥσπερ ἥλιος ἔλαμψας, καί μαρτυρικῶς, θεοφόρε, πρός Θεόν ἐξεδήμησας, βαρβάρων ὑποστάς ἐπιδρομάς, Ἐφραίμ Μεγαλομάρτυς τοῦ Χριστοῦ· διά τοῦτο ἀναβλύζεις χάριν ἀεί, τοῖς εὐλαβῶς βοῶσι· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σέ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Ο Άγιος Εφραίμ, κατά κόσμο Κωνσταντίνος Μόρφης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 14 Σεπτεμβρίου 1384 μ.Χ. σε ειδυλλιακή τοποθεσία , κοντά στον Ληθαίο ποταμό. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του, τη δε φροντίδα τους, μετά τον Θεό, ανέλαβε η ευσεβής μητέρα του. Σε ηλικία 14 ετών, για να αποφύγει τον εξισλαμισμό και τα γενιτσαρικά σώματα, εισήλθε στην ακμάζουσα τότε σταυροπηγιακή Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου του όρους των Άμωμων (Καθαρών) της Αττικής.

Ο Άγιος Εφραίμ ακολούθησε με ένθεο ζήλο τον Χριστό, και διέπρεψε με την λαμπρότητα της ζωής του και τους πόνους της αθλήσεως του στο ορός των Άμωμων Αττικής (Περιοχή Νέας Μάκρης). Αξιώθηκε ακόμα να λάβει το μέγα Μυστήριο της Ιεροσύνης και το χάρισμα να υπηρετεί το άγιο θυσιαστήριο, σαν άγγελος Θεού, με φόβο Θεού και πολλή κατάνυξη.

Το 1416 μ.Χ. οι Τούρκοι εισέβαλαν και λεηλάτησαν την Αττική και ανάγκασαν το Δούκα των Αθηνών να δηλώσει υποταγή στο Σουλτάνο. Το 1424 μ.Χ. οι Τούρκοι εισέβαλαν βιαίως στη Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και έσφαξαν όλους τους Πατέρες της Μονής. Ο Άγιος απουσίαζε στη σπηλιά του πάνω στο βουνό για προσευχή και μόλις επέστρεψε αντίκρισε έντρομος τα πτώματα των Πατέρων. Αφού τους έθαψε, ακολούθως θρήνησε γοερώς.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Να ποιό είναι το όραμα Μηταράκη – Κυβέρνησης για τα ευαίσθητα ακριτικά νησιά. Ολόκληρες πόλεις μεταναστών!

 

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Αποκαλυπτικό των σχεδίων Μηταράκη – Κυβέρνησης είναι το προπαγανδιστικό υλικό που δημοσίευσε ο ίδιος για τις υπερδομές στα νησιά και καταρρίπτει τις δικές του «δεσμεύσεις», τα ψέματα που λέει στους νησιώτες.

Όχι ένα. Ούτε δύο. Τέσσερεις χώρους που ονομάζονται προαναχωρησιακά κέντρα θα έχει η Υπερδομή της Σάμου!! Για ένα ΠΡΟΚΕΚΑ μιλάει σταθερά ο Υπουργός, τέσσερεις χώρους φτιάχνει. Χώροι, τμήμα της υπερδομής, που από μόνοι τους αντιστοιχούν σε πόλη!

Προσπάθησαν βέβαια να είναι προσεκτικοί και θόλωσαν τα γράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε χώρο, όπως θολή είναι και η πολιτική τους, αλλά ούτε σε αυτό πέτυχαν.

Επιπλέον των 4 χώρων παρκινγκ εγκλωβισμένων μεταναστών που δεν θα μπορούν ούτε να επιστρέψουν στην Τουρκία, ούτε στην Ευρώπη να πάνε, υπάρχουν και άλλοι χώροι για νεοεισερχόμενους, για ασυνόδευτα, για τις “ευάλωτες” ομάδες, για τις διαδικασίες ασύλου. Ποιά είναι η χωρητικότητα αυτών άγνωστο, καθώς σταθερά το Υπουργείο Μετανάστευσης μιλά για «γενικό πληθυσμό» χωρίς να προσδιορίζει τι σχεδιάζει.