Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Φιλιούνται, αγκαλιάζονται και αλληλοεκβιάζονται


Γράφει ο Φέλιξ



Ο διάβολος ως γνωστόν βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Τώρα που κόπασε λίγο ο θόρυβος για τον Καρατζαφέρη και τις offshore, ας δούμε τις λεπτομέρειες. Όχι απαραίτητα των καταθέσεων και του σκανδάλου, αλλά της πολιτικής διάστασης που προϋπήρχε του σκανδάλου.



Όπως προκύπτει λοιπόν, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν αυτοί που έκαναν ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα στη Βουλή, δημιουργώντας την πολιτική πίεση για να γίνουν οι..
εξοπλισμοί από τους οποίους φαίνεται να εισέπραττε ο Καρατζαφέρης. Απ ό,τι φαίνεται επίσης, η λειτουργία αυτή δεν ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Άμυνας τότε, Βαγγέλης Μειμαράκης είχε αποκαλέσει δημόσια, αλλά κανένας δεν το πρόσεξε πιθανόν επειδή το μήνυμα ήταν γι αυτούς που το έλαβαν, πολιτική μαφία και νονούς τον Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του. Τον πίεζε έλεγε να υπογράψει για τα υποβρύχια. Ο Καρατζαφέρης από τη μεριά του, με τον ίδιο σημειολογικό τρόπο απαντούσε πως δεν είναι "μπροστάντζα".



Άρα αυτοί που τον αποκαλούσαν νονό, υπονοούσε πως ήταν. Δεν ήταν θέμα ηθικής δηλαδή αλλά μεθόδου. Προκαταβολή η μίζα ή σε δόσεις. Όπως και να έχει πάντως, κυβέρνηση όλοι μαζί έκαναν για να σώσουν τη χώρα.



Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω. Είναι η εποχή που η Επιτροπή της Βουλής εξετάζει τη σχέση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις μίζες των εξοπλιστικών. Ήταν η πρώτη Επιτροπή και όχι αυτή που τον παρέπεμψε. Την εποχή εκείνη λοιπόν, όταν κατατίθενται στη Βουλή οι λογαριασμοί των offshore του Άκη, ο Βενιζέλος δηλώνει πως πρόκειται για αριθμούς τηλεφώνων και όχι για λογαριασμούς. Ο δε Λοβέρδος απαιτεί να ζητήσουν συγνώμη από τον Άκη όσοι τον κατηγόρησαν. Η ιστορία όμως έχει συνέχεια και συμβολισμό. Όταν συζητιέται στη Βουλή η υπόθεση, ο Βενιζέλος επαναλαμβάνει πως οι λογαριασμοί είναι αριθμοί τηλεφώνων, αλλά προσθέτει με νόημα "εγώ τους πήρα και απάντησε ο υπουργός Άμυνας της ΝΔ, Σπηλιωτόπουλος".



Φαίνεται πως μέσα στην ίδια τη Βουλή, ο Βενιζέλος έστειλε μήνυμα στην άλλη πλευρά, πως αν συνεχίσετε θα συνεχίσουμε με τρόπο που θα ακουμπήσουμε τον δικό σας. Η ιστορία δεν συνεχίστηκε φυσικά και ο Βενιζέλος, ομού μετά της ΝΔ και του Καρατζαφέρη, έκαναν κυβερνήσεις για να σώσουν τη χώρα. Το έκαναν χωρίς κανένα ενδοιασμό για το τι ήταν ο άλλος, σύμφωνα με τις δικές τους πάντα κατηγορίες. Ως σήμερα, φιλιούνται, αγκαλιάζονται και αλληλοεκβιάζονται.Πετάνε πού και πού και κανένα δικό τους στην αρένα επειδή πέρασε τα εσκαμμένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου