Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

H Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία


φρουτα Η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία αρχίζοντας από τις 8 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, επειδή πιστεύει ότι τα φρούτα που εισάγονται από την Αλβανία, παράγονται σε χώρες της ΕΕ.


Η Ρωσία, ως γνωστόν, επέβαλε εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, τον Αύγουστο, σε απάντηση των κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επιτήρησης της γεωργίας, Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον κ. Ντάνκβερτ αναφέρουν ότι «η Ρωσία ζήτησε από την Αλβανία και ορισμένες άλλες χώρες, να δικαιολογήσουν τον πολλαπλασιασμό των εξαγωγών το 2014, όμως η Αλβανία δεν μπόρεσε να προσφέρει της απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή των φρούτων και λαχανικών».

Οι εξαγωγές από την Αλβανία σημείωσαν αύξηση τέσσερις φορές σε σύγκριση με το 2013.

Η ρωσική πλευρά λέει ότι έχει εντοπίσει μια εταιρεία που πλαστογραφούσε αλβανικά πιστοποιητικά φυτοϋγειονομικού ελέγχου σε ένα τυπογραφείο στην Τσεχική Δημοκρατία. Τα προϊόντα διακινούνταν υπό καθεστώς διαμετακόμισης μέσω της Λευκορωσίας για να εισέλθουν στη Ρωσία ως αλβανικά προϊόντα.

«Το επόμενο στάδιο είναι οι αποφάσεις για την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και την Ελβετία. Θα έχουμε συναντήσεις με τις αρχές των χώρων αυτών», δήλωσε ο Ντάνκβερτ.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές βοείου κρέατος, χοιρινού, κοτόπουλου, ψαριών, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για ένα χρόνο ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις.

himara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου