Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ανύπαρκτο ίδρυμα της Χρυσής Αυγής έκανε ταμειο 155 χιλιαδες ευρω!Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στις 4-12-14 στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το κομματικό ίδρυμα της «Χρυσής Αυγής» Α.Ι.Γ.Ι.Σ δεν καταχωρήθηκε ποτέ στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών! Τίθεται επομένως σε αμφισβήτηση η από 13-11-2014 διάψευση της «Χρυσής Αυγής» η οποία ισχυρίστηκε ότι διαθέτει «όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την σύννομη ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος ΑΙΓΙΣ». Σχολιάζοντας τα παραπάνω η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ..
των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσα αλλά εκείνη απέφυγε ξανά στην από 13-11-2014 ανακοίνωση της, δια της μεθόδου του “στρίβειν”. Χωρίς τις συνήθεις ύβρεις και χαρακτηρισμούς η κρυπτόμενη πίσω από την ανωνυμία ηγεσία της Χ.Α οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία που λέει ότι διαθέτει αλλά αποφεύγει επίμονα να καταθέσει, όπως:
τα ονόματα των μελών του Δ.Σ του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ
τα στοιχεία του στελέχους της που κρύβεται πίσω από τα αρχικά «Ι.Π»
τη νομική μορφή του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ, την νόμιμη σύσταση του οποίου αγνοεί ο κ. Αθανασίου.
Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να εξηγήσει τα παραπάνω στους φορολογούμενους από τους οποίους υπενθυμίζω πως πριν από την γνωστή αναστολή χρηματοδότησης της, είχε προλάβει να εισπράξει 155.000 Ευρώ για ερευνητικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες…
Τέλος πρέπει να υπενθυμίσω στην κρυπτόμενη Χ.Α πως η ίδια χαρακτήριζε άχρηστα τα παραπάνω κομματικά ιδρύματα και μάλιστα ζητούσε με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την κατάργηση όλων των κρατικών επιχορηγήσεων σε think tank κοινοβουλευτικών κομμάτων! Ας μας πει από τι πάσχει τελικά: από αμνησία ή από πολιτική υποκρισία;».


www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου