Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Χείμαρροι αποχωρήσεων από το Ποτάμι λόγω διεύρυνσης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης 
Αρχικά θεωρήθηκαν ρυάκια που παρέκλιναν του κεντρικού Ποταμιού, οι αποχωρήσεις και οι αντιδράσεις στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη όμως έχουν πάρει τη μορφή χειμάρων, εξαιτίας της διεύρυνσης με στελέχη από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, που ξεκίνησε την Τετάρτη με την επισημοποίηση της εισχώρησης του Σπύρου Λυκούδη και των Μεταρρυθμιστών του.

 Οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες καθώς στις τάξεις του κόμματος δεν αποκλείεται να ενταχθεί ο..
Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και η προσφάτως αποχωρήσασα από τη ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Ήδη έχει ενταχθεί στο κόμμα η Κατερίνα Μάρκου, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα βρεθεί στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη. Την πρόθεση του να πάει στο Ποτάμι έχει εκδηλώσει επίσης ο Πέτρος Τατσόπουλος. Πιο πρόσφατη προσθήκη στη φημολογία περί διεύρυνσης ο συνασπισμός του Γιώργου Φλωρίδη και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Τουλάχιστον 60 στελέχη του κόμματος φέρονται να έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής,  τα οποία με τοποθετήσεις τους ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν ανοιχτά την δυσσαρέσκεια τους για την ανατροπή της αρχικής πολιτικής γραμμής που ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε χαράξει με την ίδρυση του Ποταμιού.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, που ταλανίζεται όχι μόνο από την αλλαγή στάσης όσον αφορά τη διεύρυνης αλλά και από σοβαρά οργανωτικά ζητήματα, είναι τα σχόλια που ανάρτησαν τα στελέχη του συνδυασμού Θεοφάνης Γιαλυψός, Βάσω Κιντή και Σεραφείμ Μπαχράς.

«Από ότι φαίνεται η υπόσχεση που είχαμε δώσει σαν κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης, να μην μπουν στα ψηφόδελτια και ούτε στο κόμμα άτομα με κομματικό παρελθόν αλλά και βουλευτές της παρούσας βουλής ΔΕΝ τηρήθηκε. Και ερωτώ. Εφόσον δεν τηρήθηκε αυτό, πως ο λαός περιμένει απο εμάς να τηρήσουμε τις υποσχέσεις αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλα λεμε και άλλα κάνουμε;  Γιαυτό λοιπόν τον λόγο επειδή για μένα ΔΕΝ έχουν θέση στο κόμμα και στο ψηφοδέλτιο του κόμματος άτομα με κομματικό παρελθόν και ήδη βουλευτές και τα οποία άτομα έχουν βεβαρυμένο πολιτικό μητρώο αποχωρώ απο μέλος και εθελοντής και μένω φίλος και ψηφοφόρος του κόμματος», γράφει ο Θεοφάνης Γιαλυψός.

«Μάλιστα αυτό το έχουν πεικαι άλλα μέλη της παράταξης και ελπίζω να το τηρήσουν. Δεν έχω κάτι με τα μέλη της παράταξης, Αλλά έχω με την κεντρική επιτροπή της παράταξης και πιο πολύ με τον Σταύρο Θεοδωράκη που ΔΕν τήρησε την δέσμευση και υπόσχεσή του. Το έχω πει ξάνα και το ξαναλέω. Τον Ψαριανό και τον Λυκούδη τους ξέρω μέσα από την ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ανίκανοι πολιτκοί, οι οποίοι πατάνε επί πτωμάτων για να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας το προσωπικό τους συμφέρον. Δεν νοιάζονται όυτε για κόμματα ούτε για τον λαό. Τέτοια λοιπόν άτομα για μένα δεν έχουν θέση μέσα στην παράταξη μας. Μακάρι η ιστορία να με διαψεύσει αλλά μέχρι στιγμής για όσα έχω πει δεν έχει υπάρξει διάψευση.Μακάρι να βγω τώρα ψεύτης αλλά δεν το νομίζω. Με αυτά τα άτομα δυστυχώς για μένα, ακόμα δεν ξεκινήσαμε αλλά έχουμε γράψει ήδη τον επεικίδειό μας. Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη», καταλήγει ο Θεοφάνης Γιαλυψός.

«Στο ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για το Ποτάμι σήμερα παρουσιάζονται ανησυχίες ηγετικών στελεχών του για το πόσο θα συμπιεστεί το κόμμα από την πόλωση στις εκλογές. Αναζητούν, μας λένε, τρόπους, να ανατρέψουν μία πιθανή μείωση των ποσοστών τους. “Μία από τις σκέψεις που υπάρχει είναι να βρεθεί μία καθαρή απάντηση στο ερώτημα των ψηφοφόρων ‘Γιατί να ψηφίσω Το Ποτάμι;’ Με αυτό εννοούν μία σαφή και απτή κυβερνητική λύση, τύπου: Το Ποτάμι θα σας κρατήσει στο ευρώ αν είναι πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Τι μαθαίνουμε λοιπόν; Ότι πρέπει να ψηφίσουμε Ποτάμι για να έχουμε μία σαφή και απτή κυβερνητική λύση σε συμμαχία με τον Σύριζα. Η γραμμή αυτή (που χρησιμοποιεί εργαλειακά τη θέση περί ευρώ ως μέσον για να  διασωθούν τα ποσοστά του Ποταμιού στην πόλωση) έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στάση όσων είδαν στο Ποτάμι την ελπίδα να ξεφύγουμε ή να απαλλαγούμε από την ανευθυνότητα και τις ανερμάτιστες ασυναρτησίες του Σύριζα. Τώρα το Ποτάμι, για να διασωθεί, προσφέρει τον εαυτό του ως συμπλήρωμα σ’ αυτήν ακριβώς την ασυναρτησία. Κρίμα...», σχολιάζει επίσης στο facebook  η στο τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στέλεχος του κόμματος Βάσω Κιντή.

«Αναρωτιέμαι τι ρόλος έχει ανατεθεί στον Σπύρο Λυκούδη στη συνωμοσία του καλού. So much for the 'homme d' etat" title...», σχολιάζει επίσης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη δήλωση Θεοδωράκη : «Υπόσχομαι πως το ταξίδι εκτός από δύσκολο θα είναι και πάρα πολύ όμορφο. Στη συνωμοσία του καλού, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές».

«Πώς, λοιπόν, ο νέος που έκανε όλη τη λάντζα αυτούς τους μήνες, που μίλησε με κόσμο, ενεργοποίησε φίλους και συγγενείς, πώς αυτός θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος όταν βλέπει έναν άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του να εξασφαλίζει (κατά πάσα πιθανότητα) και πάλι κοινοβουλευτική παρουσία μέσω αυτή της συνεργασίας;», σχολιάζει στο διαδίκτυο το στέλεχος Σεραφείμ Μπαχράς, της τοπικής Πάτρας που επίσης παραιτήθηκε σήμερα.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου