Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

PIGS και Γουρούνια

http://pitsirikos.net/
Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρλανδικής εφημερίδας Irish
Examiner , η Ιρλανδία που μόλις βγήκε από τη μέγγενη του Μνημονίου και παρά την σκληρή λιτότητα η οποία θα συνεχίσει να πλήττει τον Ιρλανδικό λαό μέχρι να ορθοποδήσει η Χώρα, αποφάσισε να χορηγήσει σταδιακά στην Ελλάδα 126 εκατομ. ευρώ ως επιστροφή από τα κέρδη που της απέφερε η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα, με το πρώτο τμήμα των χρημάτων να καταβάλλεται στη Χώρα μας το 2014.
Οι Ιρλανδοί, μη ξεχνώντας πως υπήρξαν κι αυτοί ως λαός μέλος των διαβόητων PIGS , των λαών δηλαδή του Νότου που λοιδορήθηκαν, διασύρθηκαν και κατηγορήθηκαν από τους Βορειοευρωπαίους ως άχρηστοι,τεμπέληδες και διεφθαρμένοι,δείχνει με αυτή της την απόφαση πως στέκεται με τις ισχνές οικονομικές της δυνάμεις αλληλέγγυα στο πιο ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τα γουρουνάκια του Νότου,την Ελλάδα.
Τα χρήματα αυτά δίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης παλιότερης συμφωνίας και η φτωχή πλέον Ιρλανδία αποφάσισε να δώσει το ποσό των 126 εκατομμυρίων, ΜΟΝΟ στην πάμπτωχη και σε ανθρωπιστική κρίση ευρισκόμενη Ελλάδα και όχι σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης.
Λειτούργησε δηλαδή σαν τον φτωχό φαμελιάρη που απ΄τα πιάτα των παιδιών του βγάζει από μιά κουταλιά ψευτόσουπα για να ταΐσει και το ρακένδυτο πεινασμένο ορφανό που ζητιανεύει παρατημένο σε μιά γωνιά.
Το συγκλονιστικό είναι πως το ποσό είναι σχεδόν ίδιο με τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο ΜΟΝΟ το 2010 (130 εκατομ.) και ΜΟΝΟ από το σκάνδαλο των Υποβρυχίων το οποίο παράνομα πλέον και μάλλον «κακόβουλα» αναφέρω ως σκάνδαλο αφού μόλις χθες οι Κυβερνητικοί βουλευτές και η αριστερή τσόντα της ΔΗΜΑΡ απεφάνθησαν με την ψήφο τους ότι δεν είναι σκάνδαλο, βγάζοντας αφενός μεν λάδι τον Βενιζέλο ,αφετέρου δε χρίζοντας τον Σαμαρά ως την επίσημη Πλύστρα των άπλυτων του ΠΑΣΟΚ.
Πιτσιρίκο, δεν λυπάμαι ούτε για τους βουλευτές και την κατάντια τους ούτε και για εμάς , τον Ελληνικό Λαό για το δικό μας κατάντημα , μια και όπως λέει το γνωστό « Οι Λαοί έχουν τους Ηγέτες που τους αξίζουν» έτσι και μεις έχουμε τους πολιτικούς Ηγέτες που μας αξίζουν. Επίσης ,και τους Δημοσιογράφους και τους Δικαστές που μας αξίζουν.
Όταν ένας λαός φέρνει πρώτο σε ακροαματικότητα το ΜΕΓΚΑ γιατί βαριέται να πατήσει το κουμπί του τηλεκοντρόλ μόλις τελειώνει η Φατμαγκιούλ κι αφήνει την ενημέρωσή του στα αβρά χέρια της Τρέμη με τα Van Cleef περιδέραια που αξίζουν όσο ένα κατασχεθέν σπίτι στα Πατήσια και του Πρετεντέρη με τη γραβάτα του να κάνει όσο ένας δυσεύρετος πια μισθός, ο Λαός αυτός δεν έχει σωτηρία.
Για τους Δικαστές δεν θα αναφέρω τίποτα γιατί δεν κάνει, λέει,να τους κρίνουμε. Ας τους κρίνει η Ιστορία λοιπόν, ζυγίζοντας την στάση τους και τις αποφάσεις τους ,την παρουσία τους ή την απουσία τους, τα έργα τους και τις ημέρες τους, με τον ακριβή και δίκαιο ζυγό της κι όχι με τη ζυγαριά του μπακάλη, αν με εννοείς.
Λυπάμαι μόνο τους Ιρλανδούς και τα 126 εκατομμύρια που αποφάσισαν να μας δώσουν.Τα κλαίω κυριολεκτικά αυτά τα εκατομμύρια και τα θεωρώ από τώρα χαμένα. Εδώ δεν σεβάστηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους του 2007 και έγιναν …καπνός 211 εκατομμύρια΄ευρώ, χωρίς να μιλάμε βέβαια για τα δις από μίζες εξοπλιστικών, Χρηματιστήριο,δομημένα ομόλογα, Siemens, Βατοπαίδι και τόσα άλλα που τα ρούφηξε η μαύρη τρύπα της απληστίας τους και η αδηφάγα γουρουνίσια όρεξή τους.
Στα 126 ψωροεκατομμύρια των Ιρλανδών θα κολλήσουν; Και σιγά το ποσό,ούτε για τα «κοκαλάκια» των Pets τους στα ΜΜΕ δεν φτάνει…
Νατάσα
 
(Αγαπητή Νατάσα, μην τους λυπάστε τους Ιρλανδούς. Η χώρα μας δημιουργήθηκε με ξένη βοήθεια, για να παίρνει δάνεια. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της Ελλάδας: να παίρνει δάνεια. Φυσικά, τα δάνεια τα τρώνε αυτοί που είναι στα πράγματα και τα πληρώνουμε εμείς. Τώρα, για τα 126 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σταδιακά από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας από τον επόμενο χρόνο ως το 2025, καθίστε πρώτα να δοθούν. Μη βιάζεστε. Ούτως ή άλλως, αν δοθούν, για την «διάσωση» των τραπεζών και των τραπεζιτών θα πάνε. Από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί; Τους Ιρλανδούς μην τους κλαίτε για τα λεφτά. Λεφτά είναι, δεν είναι άνθρωποι. Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα είναι μέρος παλαιότερης συμφωνίας και υποχρέωσης της Ιρλανδίας από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη· δεν είναι καμιά ανθρωπιστική πρωτοβουλία του ιρλανδικού λαού, γιατί, αν ήταν, θα τα έδιναν σε καμιά φτωχότερη χώρα από την δική μας. Υπάρχουν πολλές. Επίσης, μην πιστεύετε και ό,τι διαβάζετε στις εφημερίδες της χώρας μας και του εξωτερικού. Εφημερίδες είναι, δεν είναι να τις πιστεύεις κιόλας. Αυτές είναι που έγραφαν επί χρόνια πως η Ευρώπη και η Ελλάδα πετάνε, και να τώρα που κάποιοι δεν έχουν ούτε ρεύμα. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου