Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Pitsirikos, οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες των ΜΜΕ και η Ξένια


 
Το ότι ο Pitsirikos  δεν έχει ανάγκη από καμία υπεράσπιση είναι γνωστό. Είναι έξυπνος, ταλαντούχος και σε πλεονεκτική θέση σε σχέση τόσο σε σχέση με τους εκδότες, μηντιάρχες, καναλάρχες-όσο και με τους δημοιογράφους που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για κείνους.
Και εξηγούμαστε: Είναι θλιβερό να είσαι ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, να έχεις πάρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις τράπεζες και να μην μπορείς να περάσεις-μέα από τα ΜΜΕ της κατοχής σου- άποψη στην κοινή γνώμη. Αυτοί που κάποτε ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, διαπιστώνουν πως το διαδίκτυο είναι τελικά ο θάνατός τους.
Μπορεί ένας Pitsirikos με ένα laptop να έχει δύναμη πυρός πολύ μεγαλύτερη από το Mega.
Xαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορία με το βιβλίο του Παναγιωτόπουλου. To διαδίκτυο μέσα σε 24ώρες γκρέμισε όλο το μύθο που επιχείρησε να οικοδομήσει ο διευθυντής του Mega με το βιβλίο του. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι (ανάμεσά τους οι Σαμαράς-Βενιζέλος) παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Παρόλα αυτά επαναλαμβάνουμε ότι σε κανένα βιβλίο δεν αξίζει η κακομεταχείριση-αλλά πολύ φοβάμαι ότι την ζημιά την έκανε ο ίδιος ο ποιητής με τον τρόπο που το παρουσίασε.
Όσο αφορά τo σημερινό άρθρο της Ξένιας Κουναλάκη στην Καθημερινή καλούμε τον Pitsiriko να δώσει τόπο στην οργή για δύο λόγους:
πρώτος είναι σχεδόν αυτόνητος: Tα MME του Αλαφούζου είναι η φιλόξενη πασαρέλα του κάθε φασιστοειδούς. Τα δελτία ειδήσεων έχουν πολλές φορές μετατραπεί σε τόποι αφόδευσης της νεοναζί φασιστικής ιδεολογίας των χρυσαυγιτών με τον Σφακιανάκη να είναι το τελευταίο κρούσμα μαύρης προπαγάνδας.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ίδια την αρθογράφο: Σε μια εποχή που κυριαρχούσαν οι γυναίκες-ταγάρια στις εφημερίδες και την δημοσιογραφία η Ξένια ήταν μια απίστευτη κούκλα. Μπροστά της η Τρέμη δεν έπιανε μια...Οπότε ο γενναιόκαρδος Pitsirikos πρέπει να δείξει κατανόηση...

 http://kourdistoportocali.com/post/31864/xeniakounalaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου