Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ!


 

http://olympia.gr/

ΠΟΙΟΣ ΕΤΡΩΓΕ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ; Γιατί ήταν τόσο ξετσίπωτος ο Τομπούλογλου και απαιτούσε να πάρει την μίζα;

Διώκεται όντως ο μεγαλογιατρός – σύμβουλος του αμαρτωλού προγράμματος;

Αντιγράφουμε την είδηση από το press-gr και αναμένουμε τις διαψεύσεις από το υπουργείο.

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη.
Ένα νέο στοιχείο από την υπόθεση Τομπούλογλου φέρνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα το Press-gr, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις (πριν από τους άλλους…) για το σημαντικό αυτό θέμα.
Όπως αναφέρουν λοιπόν οι πληροφορίες μας, πονική δίωξη ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος -εκτός από τον Χ. Τομπούλογλου- και στον γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο που το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση. Τον κ. Μιχαλάκο είχαν αναφέρει στις συζητήσεις τους οι Τομπούλογλου – Γκιάτης και σε αυτές ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου φερόταν να λέει ότι ένα μερίδιο του ποσού θα το έπαιρνε ο κ. Μιχαλάκος.
Ο κ. Μιχαλάκος διώκεται ως συνεργός του κ. Τομπούλογλου και αυτό δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη. Όπως γνωρίζετε ηδη οι αναγνώστες του Press-gr, ο κ. Μιχαλάκος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.
Ο κ. Μιχαλάκος είναι Παιδίατρος – Παιδοενδοκρινολόγος, Συντονιστής Διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Είναι επίσης επιστημονικά υπεύθυνος στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την Υγιεινή Διατροφή».
Είναι αυτό το Πρόγραμμα που όπως αποκαλύψαμε είναι προϋπολογισµού 2.790.032,00 € και ένα μικρό μόνο τμήμα του αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει το σκάνδαλο.
Ο κ. Μιχαλάκος είναι δηλαδή ο βασικός υπεύθυνος ο οποίος “τρέχει” από το 2010 αυτό το πρόγραμμα-μαμούθ.
Πάντως ο κ. Μιχαλάκος εκτός από γιατρός έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. Το 2009 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης στο υπουργείο Εργασίας και καταγράφηκε ως πολιτικός φίλος του τότε υπουργού Α. Λοβέρδου.Τη επιλογή του υποστήριξε καί ο Θ. Πάγκαλος,όπως και το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Π. Λούσκος. Ο κ. Μιχαλάκος -που στο παρελθόν υπήρξε και σύμβουλος του τέως υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή- υπέβαλε παραίτηση μυστήριο εντελώς αιφνιδιαστικά μόλις μία εβδομάδα μετά ενώ διατηρούσε παράλληλα και την ιδιότητα του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαία Κυριακού”.

Η φωτογραφία από πρόσφατη συνάντηση του υπουργού όπου συμμετείχε και ο γιατρός που το press-gr κατονομάζει ως εμπλεκόμενο στην σκοτεινή υπόθεση.

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ – Άδωνι Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ

¬œ’À«--≈–…‘—œ–«  œ…ÕŸÕ… ŸÕ ’–œ»≈”≈ŸÕ--ƒ…œ—…”Ãœ” ‘œ’ Õ≈œ’ –—œ≈ƒ—œ’ ‘œ’ ≈œ÷ ƒ«Ã«‘—« À…Õ‘∆≈—« ¡–œ ‘œÕ ’–. ’√≈…¡” ¡ƒŸ

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αντιπροσωπέιας του ΠΑΣΟΚ με τον Υπ. Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν η ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την εξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η δημιουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Καλλίρη.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί του σχεδιασμού του Υπουργείου για την εξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» Υπηρεσιών Υγείας (με διαγωνισμούς και ελέγχους ποιότητας) με παράλληλη μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ και δημιουργία – μαζί με τα Κέντρα Υγείας – του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Το ΠΑΣΟΚ στη λογική και παλαιότερης νομοθεσίας του (νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του 2003), στηρίζει αυτή την προοπτική και με τις προτάσεις του θα διασφαλίσει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ.
Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της τοποθέτησης των ευρισκόμενων σε διαθεσιμότητα καθηγητών επαγγελμάτων υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχει αποφανθεί η κυβέρνηση. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έως τις 30/11 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η σχετική διαδικασία.
Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο καθηγητής και υπεύθυνος Υγείας της Κ.Ο. Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής Γ. Κουτσούκος και οι Γ. Κουτρουμάνης, Χ. Πρωτόπαπας και Στ. Μιχαλάκος.
http://7imeres.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου