Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Έκρηξη αναμένεται στην κατεχόμενη Ελλάδα

του Antti Pesonen

Tα τελευταία λίγα χρόνια περισσότεροι από 5.000 Έλληνες κατέληξαν να αυτοκτονήσουν. Μόλις πριν από λίγο καιρό η αυτοκτονία ήταν άγνωστη στη χώρα. Τρεις από τους τέσσερις Έλληνες έχουν χάσει τουλάχιστον το 40% του μισθού ή της σύνταξής τους. Ακόμη και μικρές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ.

Περισσότεροι από 300.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία νέοι, έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία λίγα χρόνια. Περισσότεροι από 600.000 Έλληνες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεδομένου ότι πολλοί δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το λογαριασμό.

Εθελοντικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει καταστήματα, τα οποία προμηθεύουν τρόφιμα στους απόρους. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει αυτή την εθελοντική προσπάθεια.

Οι φορολογικές αρχές μπορούν σύμφωνα με το νέο νόμο να σηκώσουν χρήματα απευθείας .... από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων την επομένη μέρα μετά την κατάθεση της σύνταξης ή του μισθού τους.

Οι φόροι ιδιοκτησίας αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε λίγα χρόνια. Σύμφωνα με πρόσφατες ειδήσεις, πάνω από 320.000 σπίτια θα δημοπρατηθούν λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Οι περισσότεροι Έλληνες προφανώς γνωρίζουν ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη φορολογία-λεηλασία πάνε στους δανειστές από Ευρωπαϊκές χώρες για τόκους και πανωτόκια.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος της Αθήνας και στην περιοχή της Βουλής είναι παράξενη. Οπλισμένοι στρατιώτες στις γωνίες των δρόμων  σε μια κανονική εργάσιμη ημέρα, ακόμη κι εάν δεν υπάρχουν διαδηλωτές, δεσπόζουν με τη παρουσία τους. Η ελληνική πρωτεύουσα μοιάζει πόλη υπό κατοχή. Και τέτοια είναι.

Η “τρόικα”, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), έχουν επιβάλει κατάσταση κατοχής. Καμία απόφαση δε μπορεί πια να ληφθεί/εγκριθεί χωρίς την άδεια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αποφασίσουν ούτε για τη δική τους περιουσία. Σ’ ελάχιστο χρόνο έγιναν πάνω από 400 τροπολογίες στο Σύνταγμα της χώρας, συμφώνα με τις υποδείξεις της ΕΕ.

Το χρέος της χώρας εκτινάχτηκε σε πάνω από 400 δισ, χάριν των λεγόμενων “πακέτων στήριξης” και είναι κατά πολύ υψηλότερο από το αρχικό χρέος, δηλαδή πριν την είσοδο της Τρόικας στη χώρα.

«Έχουμε πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται με οικονομικά όπλα, αλλά τα αποτελέσματα είναι τα ιδία, όπως σ’ έναν αληθινό πόλεμο. Άνθρωποι πεθαίνουν.» -αυτά ήταν τα λόγια συνταξιούχου υψηλόβαθμου αξιωματούχου.

Παλαίμαχος Έλληνας πρέσβης με πολύχρονη και πλούσια καριέρα στο εξωτερικό εκτιμά ότι οι εκτεταμένες κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας θα οδηγήσουν σε έκδηλη βία, η όποια θα είναι και η αρχή του τέλους της αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης της ΕΕ. Συμφώνα πάντα με τον διπλωμάτη, η νέα αρχή θα επιτρέψει τη λαϊκή συντακτική εθνοσυνέλευση, η όποια σκοπό θα έχει τη κατάρτιση νέου συντάγματος και συνάμα την αλλαγή από ευρώ σε εθνικό νόμισμα.

Οι Έλληνες υφίστανται συνεχή τρομοκρατία και πλύση εγκεφάλου. Θα χάσετε τα νησιά σας, “οι αγελάδες σας θα στερέψουν”. Στα μέσα μαζικής πληροφόρησης δίνεται ο λόγος στους εκβιαστές, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά σε ό,τι αφορά την προβολή δημοκρατικού διαλόγου και λύσεων που περιλαμβάνουν τυχόν έξοδο από το ευρώ. Ούτε καν σκέψη ότι ο ελεύθερος διάλογος είναι δημοκρατία.

Νεαρός Έλληνας οικονομολόγος κρούει τον κώδωνα στους Φινλανδούς. Το μήνυμα του σαφές: «Η Φινλανδία υπήρξε και είναι ακόμη κάποιου είδους κράτος πρόνοιας, το οποίο εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε. Να όμως που εσείς ακολουθείτε εμάς! Πρέπει να φύγετε από το ευρώ το συντομότερο».

Ο Antti Pesonen είναι Πρόεδρος του Κόμματος της Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας  και το παρόν άρθρο δόθηκε σε φινλανδική εφημερίδα)

Μετάφραση: Γιώργος Τσακίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου