Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

"Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"


Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας και της κοινωνίας, πρωθιερεύς Βσέβολοδ Τσάπλιν, θεωρεί ότι η Ρωσία κινείται προς την απόλυτη ανεξαρτησία και πρέπει να γίνει κέντρο του παγκόσμιου χριστιανισμού.


"Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα όλο και περισσότεροι  κοιτάνε τη Ρωσία ως προστάτη των χριστιανικών ιδανικών και  της παραδοσιακής ηθικής, ως χώρα η οποία μπορεί να γίνει πραγματική  εναλλακτική πρόταση στον κόσμο του θεοποιημένου χρήματος  και της αντίληψης της ελευθερίας που οδηγεί στην αυτοκτονία", γράφει ο πατήρ Βσέβολοδ στο άρθρο στην εφημερίδα "Ρους Δερζάβναγια ".

Κατά τη γνώμη του η Ρωσία πρέπει να αισθανθεί τον εαυτό της ως κέντρο του χριστιανικού κόσμου και μόνο αφού επιλέξει αυτόν το δρόμο μπορεί να πετύχει. Όλα τα υπόλοιπα για αυτήν "πρώτα από όλα είναι ασήμαντα και δεύτερον οδηγούν στην αυτοκαταστροφή ", θεωρεί ο ιερέας.

"Κατά τη διάρκεια τελευταίων μηνών η Ρωσία πολύ πειστικά δήλωσε σε όλο τον κόσμο ότι αναμφισβήτητα μπορεί να μιλάει τη δική της γλώσσα, να μιλάει ως μια ανεξάρτητη και δυνατή χώρα, οι παραδόσεις και η πείρα της οποίας της δίνουν δικαίωμα για έναν δικό της δρόμο, δικαίωμα όχι μόνο να στηρίζει τη δική της αντίληψη του κοινωνικού καθεστώτος, αλλά και να την προτείνει σε όλο τον κόσμο", αναφέρεται στο άρθρο.

Κατά τα λόγια του ιερέα όσο και να προσπαθεί κανείς να επιβάλλει στη ρωσική εξουσία να έχει ως προσδιορισμό μικρές κοινωνικές ομάδες που έχουν σχέση με δυτικές τάσεις και εκπροσωπούν μια  Ρωσία ως  " Ρωσία του μέλλοντος ", "μια άλλη Ρωσία ",  " μια πραγματική Ρωσία ", δεν μπορεί να πετύχει τίποτε.

"Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα παρά όλες τις κριτικές και συστάσεις από τη Δύση εμείς δηλώνουμε: ναι, επιμένουμε στην προστασία των παιδιών από τον πρώιμο σεξουαλισμό και, πάνω από όλα, από την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας. Ναι, η στήριξη της υιοθέτησης των παιδιών από τη Ρωσία στην περίοδο της δημογραφικής κρίσης από τις οικογένειες του εξωτερικού είναι μια παράλογη ιδέα με πολύ μεγάλο βαθμό.

Ναι, δεν θέλουμε τα παιδιά αυτά μετά την υιοθέτηση να γίνουν διεστραμμένα, να χάσουν την πίστη τους, στην οποία είναι βαφτισμένα, να χάσουν την κανονική ζωή ", αναφέρεται στο άρθρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου