Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Απάλλαξαν την HOCHTIEF και από τα τέλη στο Δήμο Σπάτων!


Σε μεγάλα κέφια πρέπει να είναι ο Γ. Μουρούτης. Αφού πανηγύρισε που το Ελληνικό Δημόσιο έχασε τη δίκη στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου από την HOCHTIEF, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σχετικά με 163 εκατ. ευρώ που είχαν καταλογιστεί για μη απόδοση ΦΠΑ την περίοδο 1998-2009 (http://www.avantipopolo.gr/2013/04/o-mo.html#more), τώρα μπορεί να πανηγυρίσει και για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία η HOCHTIEF απαλλάσσεται από το τέλος που της είχε επιβάλλει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος στις 29 Μαρτίου αποδέχθηκε την προσφυγή της HOCHTIEF εναντίον της απόφασης 620/2012 του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και ακυρώνει την απόφαση. Ο Δήμος επέβαλε στην HOCHTIEF αναδρομική χρέωση του τέλους καθαριότητας και πρόστιμο για το 2007. Σύμφωνα με τον Δ. Καλογερόπουλο το αεροδρόμιο είναι «αυτοτελής χωροταξική, λειτουργική ενότητα» και είναι «απολύτως αυτάρκες όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφέλειας»! «Ο Δήμος δεν παρείχε και δεν παρέχει ουδεμία υπηρεσία που αφορά την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό», διαπιστώνει! Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για το ελληνικό κράτος, καθώς φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την διαδικασία επιβολής και είσπραξης ανταποδοτικών και άλλων τελών. Από πότε έπρεπε να έχει εκδοθεί; Από το 1995! Η HOCHTIEF, σύμφωνα με τον Δ. Καλογερόπουλο, δεν πληρώνει τέλη, διότι αυτό «αποτελεί μία πιο σύνθετη διοικητική διαδικασία, της οποίας οι όροι δεν έχουν διευκρινιστεί»!!!

Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Καλογερόπουλος είναι στέλεχος της ΝΔ, τον Φεβρουάριο έγινε Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος και διορίσθηκε τον Ιούλιο (επί τρικομματικής κυβέρνησης) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δηλαδή επί Σαμαρά και με τους ανθρώπους του Σαμαρά η HOCHTIEF κερδίζει εκατομμύρια…


 






ΠΗΓΗ: avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου