Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σκοτώσαμε 130.000 Έλληνες αμάχους, στείλαμε 70.000 Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά ο πρωθυπουργός σας φοβάται να ζητήσει τις αποζημιώσεις!


Με συγκεκριμένους αριθμούς περιγράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε άρθρο που αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutshe Welle ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει :  «Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επίθεσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατέσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».
Στο ίδιο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις, τότε στην Ελλάδα θα προκαλούνταν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με την Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ.

Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος τους δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μεχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιων γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει. Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση και θα πρέπει να κρατήσει», καταλήγει η εφημερίδα.
«Μεταξύ ψευδαίσθησης και διάβρωσης» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung για τη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων τραπεζικών μάνατζερ της Αθήνας για μαζικές αναλήψεις καταθέσεων μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, «είναι σχεδόν η μοναδική καλή είδηση από την Ελλάδα. Κατά τα λοιπά η διαδικασία κοινωνικής διάβρωσης συνεχίζεται ακατάπαυστα, παρότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς (…) κατάφερε τουλάχιστον να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της πολιτικής σταθερότητας. Σε αυτή την ψευδαίσθηση ωστόσο αντιπαραβάλλονται στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν μια συνεχή φθίνουσα πορεία». Ενδείξεις της αρνητικής αυτής εικόνας, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι  το γεγονός ότι 120.000 έλληνες επιστήμονες εγκατέλειψαν τα τελευταία τρία χρόνια την Ελλάδα, όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι να δεχθούν μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρητορικές εξάρσεις κατά της Γερμανίας, αλλά και η απεργία πείνας ανθρώπων που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα.


 http://kourdistoportocali.com/articles/20148.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου