Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΗΠΑ σε Σόιμπλε: Βόλφγκανγκ μας εκνευρίζεις- Φοβερός καβγάς στην Ουάσινγκτον


Βεντέτα φαίνεται πως έχουν ανοίξει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον αμερικανό ομόλογό του, καθώς, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, είχαν νέο καβγά στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με το Spiegel η νέα «κοκορομαχία» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με κεντρικό θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η πολιτική Μέρκελ σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσινγκτον ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε δέχθηκε εκ νέου τα πυρά των ομιλητών, τα αίματα άναψαν και λίγο έλειψε να ξεσπάσει πραγματικός καβγάς.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου μαζί με εκπροσώπους του ΔΝΤ ζήτησαν για ακόμη μια φορά από τη Γερμανία να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης και τόνισαν ότι η πολιτική που ακολουθείται τους «εκνευρίζει σφόδρα».
Κάπου εκεί ήρθε η οργισμένη απάντηση του κ. Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη, ενώ, το δημοσίευμα του περιοδικού κάνει λόγο για «όργιο φωνασκιών».


Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου