Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το Άγιο Όρος στο πλευρό των κατοίκων της Ιερισσού

Τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στηρίζει το Άγιο Όρος, ζητώντας μάλιστα την άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων κατοίκων της Ιερισσού για τον εμπρησμό στις Σκουριές.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», ο πατέρας Νικόδημος εμφανίστηκε στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών και μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους. Ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του Αγίου Όρους εμφανίζεται σε συνέλευση για την εξόρυξη στις Σκουριές και η πρώτη φορά που η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους παίρνει θέση στο θέμα.

Ο π. Νικόδημος ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μεταβαίνει άμεσα στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να του επιδώσει επιστολή της Ιεράς Επιστασίας, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στις φυλακές Διαβατών για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο και στην οποία η απόφαση της προφυλάκισης χαρακτηρίζεται «όχι δικαστική, αλλά τρομοκρατική και πολιτική».

Στην επιστολή, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους εγγυάται για το ήθος των δύο συλληφθέντων, τους οποίους οι μοναχοί γνωρίζουν καθώς έχουν εργαστεί στον Άθω, και υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για άτομα υπεράνω υποψίας. Επίσης, ανέφερε ότι οι μοναχοί θα αντιδράσουν φανερά και σφόδρα. Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους να παραχωρήσει, πουλήσει, διαθέσει ή επιτρέψει απαλλοτρίωση δασικής έκτασης που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου