Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επίθεση Καμμένου στο παρακράτος και στη ΝΔ


Να απαντήσει η κυβέρνηση και προσωπικώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις αποκαλύψεις του HOT DOC στο τρέχον τεύχος του για εμπλοκή, μεταξύ άλλων, συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου στην κατασκευή πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ κάλεσε ο Πάνος Καμμένος σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε, επίσης, στο παρακράτος, σε οικονομικά συμφέροντα και στη ΝΔ, τονίζοντας πως στην υπόθεση εμπλέκεται το επικοινωνιακό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος, προσθέτοντας πως πολλά από τα στελέχη της χρησιμοποιούν τέτοιου είδους σενάρια προκειμένου να πλήξουν τους ΑΝΕΛ. 
Ο κ. Καμμένος ρώτησε αν αληθεύει η πληροφορία ότι είχε εμπλοκή το περιβάλλον Σαμαρά με τις αποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας οφείλει να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων στην ΕΥΠ για τα μυστικά κονδύλια.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ονομαστικώς στο βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, τον οποίο συνέδεσε άμεσα με τη δημοσίευση των πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ από τον «Ελεύθερο Τύπο», υποστηρίζοντας πως όσες φορές κι αν τον κάλεσε να τοποθετηθεί δημοσίως δεν το έπραξε. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2012, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΝΔ, πως πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο αξιοπιστία στα δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» τα οποία εμφανώς παρουσίαζε σαν αληθινά. Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε πως η δημοσίευση προϊόντων πλαστογραφίας αποτελεί κακούργημα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε διεξοδικώς στο ρεπορτάζ του HOT DOC που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη και στο γεγονός ότι ομάδα της ΕΥΠ είχε βάλει στο στόχαστρό της τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τον πολιτευτή του κόμματός του Βασίλη Χήτο και η οποία είχε πληρωθεί από τραπεζίτη. Ο κ. Καμμένος ανάφερε πως επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία, ενώ πληροφόρησε πως για το θέμα έχουν κατατεθεί ήδη τρεις μηνύσεις, από τον κ. Χήτο, τον πρώην διευθυντή της ΕΥΠ, Κώστα Μπίκα και την Ουρανία Μπαλτά, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις πλαστές αποδείξεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χήτος κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο για το αν υπήρξε έμμισθος ή άμισθος υπάλληλος της ΕΥΠ, αναφέροντας χαρακτηριστικώς πως μόλις έμαθε για τη δημοσίευση των πλαστών αποδείξεων ήθελε να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού του. 

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου