Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

"Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι γραφειοκρατική"


Εκπροσωπώντας την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης παραβρέθηκε στην 1η Γ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.
Στο χαιρετισμό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:
«… Οι μεγάλες συγκεντρώσεις των προηγούμενων δύο ημερών –τα αυθόρμητα ποτάμια σε όλη τη χώρα υπέγραψαν το πιστοποιητικό απονομιμοποίησης της κυβέρνησης. Πέρα από το ότι δεν είναι νόμιμη αυτή η κυβέρνηση, έχει αποδειχθεί ότι ακολουθεί μια πολιτική που εκτός από άδικη, αντισυνταγματική και αντικοινωνική είναι αναποτελεσματική και πρέπει να αποσυρθεί. Και η κυβέρνηση και η πολιτική της και να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς που θα μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας…..
….Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει έλλειμμα περιφερειακό και αυτοδιοικητικό. Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα δημοκρατικού προγραμματισμού (ανέφερε το παράδειγμα των ΑΠΕ, στον προγραμματισμό των οποίων δεν έχει κανένα λόγο ούτε η περιφερειακή ούτε η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση).»
Επίσης έθεσε ζητήματα όπως:
«Οι Περιφέρειες πρέπει να γίνουν μοχλοί μιας άλλης ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης για την οποία όχι μόνο δεν πράττει η κυβέρνηση αλλά ούτε καν την αναφέρει, ενώ παράλληλα προχωρεί στη διάλυση των οργανισμών που είναι εργαλεία ανάπτυξης και εμπεριέχονται μέσα στους 151 οργανισμούς που συγχωνεύει- καταργεί-διαλύει.
Η Τ.Α. και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι γραφειοκρατική ή μόνο τεχνοκρατική αλλά κυρίως να είναι αυτό που λέει και τ’ όνομά της «Αυτοδιοικητική» και κινηματική.»
Τέλος επισήμανε ζητήματα της Κρήτης ως παράδειγμα για το με ποια θέματα πρέπει ν’ ασχολούνται οι Περιφέρειες όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων κ.ά. και κατέληξε:
«Εύχομαι επιτυχία στις εργασίες της 1ης Γ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία εκ’ των πραγμάτων είναι ιστορική αφού είναι η αρχή και από την άλλη είναι επιφορτισμένη ως εναρκτήρια με ιδιαίτερα καθήκοντα και βάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου