Μιλώντας πριν από λίγο στη γιορτή της Νεολαίας ΣΥΝ ο Αλ. Τσίπρας είπε:
«Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει να πληρώσει. Και σε αυτό τον κόσμο θα μπούμε ασπίδα προστασίας. Να μην τολμήσουν να του κόψουν το ρεύμα.
Να μην τολμήσουν να κινηθούν δικαστικά εναντίον του.
Και αν θελήσουν να ξεκινήσουν από εμάς. Να ξεκινήσουν από εμένα και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνω λοιπόν ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων.
Και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ. Σ’ αυτό τον οργανισμό που έχει στηρίξει τόσους νέους ανθρώπους για να επανενταχθούν αλλά δε χωράει στα μνημονιακά κιτάπια. Ο κόσμος δεν έχει δεν μπορεί δε πρέπει να πληρώσει.
Και σε αυτόν τον κόσμο θα βρεθούμε δίπλα. Κανένας μόνος του στη κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία «εδώ και δύο χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό και κυνισμό εκτελεί ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας», και κάλεσε σε «μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή αποτελούμενη από τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο από αριστερή προοδευτική σκοπιά».