Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΤΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας»!


Απίστευτη η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συμφωνία εξόρυξης χρυστού στη Χαλκτιδική.
Ο Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, μετά και τη χθεσινή επίθεση στον Βενιζέλο (που έβγαλε λαβράκι με την επιστολή προς το ΔΝΤ που έδωσε ο ΥΠΟΙΚ στη δημοσιότητα, αφού φάνηκε περίτρανα ότι το άρθρο 37 δεν ζητήθηκε από την τρόικα, αλλά ήταν ελληνική “πατέντα”), απευθύνθηκε στον πρώην τσάρο της οικονομίας λέγοντάς του: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας».
«Επιμένατε ότι η χώρα το 2011 θα έχει ανάπτυξη και θα βγει στις αγορές και δηλώνατε ότι αν χρειαστεί ποτέ να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εσείς προσωπικά έχετε αποτύχει», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας την ερώτησή του για τη συμφωνία εξόρυξης χρυστού στη Χαλκτιδική και συνέχισε σε σκληρό τόνο.
«Για αποτυχημένο, μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας, αλλάξατε βέβαια υπουργείο αλλά αυτή η αποτυχία των προγνώσεών σας και των επιλογών σας σε χιλιάδες συμπολίτες μας, σε εκατομμύρια συμπολίτες μας έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά», είπε χαρακτηριστικά.
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι η χθεσινή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή («τζάμπα μάγκας») ενόχλησε πολύ τον κ. Τσίπρα και έχει χάσει την ψυχραιμία του. Είπε ακόμη ότι ότι αρκείται σε «κενά συνθήματα», δεν τον νοιάζουν οι επενδύσεις και η σωτηρία της χώρας, και «ενδιαφέρεται μόνο για να παίξει ένα ευχάριστο πεντάλεπτο στα δελτία ειδήσεων».
«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργεί ένα επεισόδιο την ημέρα εντός και εκτός Βουλής. Αυτός είναι ο ρόλος του. Τα μέτρα για την ανάπτυξη είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Στη πράξη σας ενδιαφέρει η χώρα να πηγαίνει από μιζέρια σε μιζέρια. Τίποτε άλλο», υπογράμμισε.
«Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας όμως οι δικές σας οι μαγκιές δεν είναι τζάμπα, κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και κάθε φορά που κάνετε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή κοστίζουν δισεκατομμύρια οι μαγκιές σας στο ελληνικό δημόσιο», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να σας συγχωρέσει ότι υποχωρήσατε και κάνατε πίσω μπροστά σε ανυπόφορες πιέσεις δεν θα σας συγχωρέσει όμως που όχι μόνο αφήσατε την εγχώρια διαπλοκή να κάτσει στο σβέρκο αλλά τους αγορεύσατε και σε θεσμικούς συνομιλητές και προμοτάρετε τις ζημιογόνες για το ελληνικό δημόσιο ιδιωτικές συμφωνίες τους», συμπλήρωσε.
«Κανένας δεν σας έκανε τιμητή των πάντων. Η πολιτική κριτική πρέπει να γίνεται σε νηφάλιους τόνους. Όχι για να αποκτήσουμε πλάνο στα δελτία ειδήσεων. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τη δουλειά της, κρίνεται και αξίζει νηφάλια αντιπολίτευση που δεν εξαντλείται σε κενά συνθήματα», συνέχισε με οξύτητα ο υπουργός Περιβάλλοντος.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου