Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ» ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!


http://www.iskra.gr/
ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ’41-‘44!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!
Την ύστατη αλλά απέλπιδα και μάλλον μάταιη, προσπάθεια κάνει η Γερμανία για να διασώσει τα πελώρια συμφέροντά της στην Ευρώπη! Και συγκεκριμένα για να διασώσει το κατασκεύασμά της: την ευρωζώνη και τη Γερμανική Ευρώπη με ολίγον από Γαλλία !
Αυτή η γερμανική απόπειρα έχει όνομα: επιβολή Γερμανικής δικτατορίας στην Ε.Ε. (ακόμα και θεσμικά, με την αλλαγή των Συνθηκών) και ειδικότερα μετατροπή της Ελλάδας σε Γερμανικό «προτεκτοράτο» ή ακριβέστερα, σε κατεχόμενη χώρα!
Ό,τι δεν κατάφερε το Γ’ Ραϊχ με τα τανκς, πάει να το καταφέρει το Δ’ Ραϊχ της Μέρκελ με το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους, το οποίο, υποτίθεται, θα αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση και θα ανακουφίσει την ευρωζώνη.
Ουδέν ψευδέστερον από τον τελευταίο ισχυρισμό! 

ΚΟΥΡΕΜΑ 50%;  ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
Αν ακόμα και σήμερα (Τετάρτη 26/10) τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε σχέση με την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., παραμένει με επίταση η Γερμανική πρόταση για ένα είδος ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους.
Του «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, περίπου, κατά 50%, που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία, με την αρωγή του ΔΝΤ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε ., δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας.
Δεν θα λύσει, όμως, και κανένα πρόβλημα της ευρωζώνης, αφού, πέραν των άλλων, θα επιδεινώσει τη θέση της Γαλλίας, μιας και χωρίς ουσιαστικό αντιστάθμισμα, θα πληγούν οι γαλλικές τράπεζες, πράγμα που πιθανότατα θα επισπεύσει την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από ΑΑΑ (βλ. σχετικό άρθρο εδώ).
Όπως είχαμε αναλύσει στην «ΙΣΚΡΑ» (βλ. σχετικό κείμενο εδώ), το «κούρεμα» κατά 50%, περίπου,  του ελληνικού χρέους, που με γερμανική πρόταση συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής, δεν αφορά το σύνολο του χρέους.
Αφορά, αντίθετα, «κούρεμα», πιθανότατα, κάτω του 40% του συνολικού ελληνικού χρέους, το οποίο κατέχουν, κυρίως, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εξαιρείται το χρέος προς την τρόικα, τα ομόλογα της ΕΚΤ, τα έντοκα γραμμάτια  κλπ
Άρα η μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους με «κούρεμα» του 50%, αν αποφασιστεί,  θα αφορά το πολύ, ανάλογα με το εύρος των λήξεων των ομολόγων που θα συμπεριληφθούν,  μόνο το 20- 25%  του ελληνικού χρέους, ενώ το ελληνικό κράτος θα επιβαρυνθεί με τις ζημιές των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων!
Η απομείωση, λοιπόν, περίπου, του 20% του ελληνικού χρέους, η οποία μάλλον δεν θα γίνει με διαγραφή του χρέους αλλά «εθελοντικά», με πανύψηλα επιτόκια και ανταλλαγή ομολόγων με επιμήκυνση της λήξης τους, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μια φράση: «άνθρακες ο θησαυρός»! Πολύς θόρυβος για το τίποτα (!), όπως επιβεβαιώνεται και από μια ματιά μόνο στην Έκθεση της τρόικα για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (βλ. εδώ)
Αν δε, το ''κούρεμα'' του 50% δεν γίνει ''εθελοντικά'' αλλά υποχρεωτικά, πράγμα που σημαίνει ''πτώχευση'' (αν και δεν είναι το πιο πιθανό), τότε η θέση της Ελλάδας θα γίνει πολύ χειρότερη, αφού θα έχει τα ''κακά'' της πτώχευσης με την άθλια, μάλιστα, κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν θα έχει το μεγάλο καλό της: Να μην πληρώνουμε καθόλου τους δανειστές -και για το σύνολο του χρέους- και επομένως να γλυτώνει η χώρα δεκάδες δις ετησίως για τόκους και χρεολύσια!  

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΙΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!
Ενώ, όμως, το «κούρεμα» του ''50%'', αν αποφασιστεί, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε καν θα ανακουφίσει την Ελλάδα, θα δώσει τη δυνατότητα στη Γερμανία να επιβάλλει ΚΑΤΟΧΗ στη χώρα, ανάλογη επί της ουσίας –και από ορισμένες απόψεις, ίσως χειρότερη, από τη γερμανική κατοχή του ’41-’44 (εδώ συμφωνεί και η αποικιοκρατική Γαλλία!)
Η Ελλάδα στο όνομα του «κουρέματος» θα απωλέσει και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, θα κυβερνάται απευθείας από Γερμανούς, κυρίως, επιτρόπους, θα δει να εκποιείται «μπιρ-παρά» όλος ο εθνικός πλούτος της, ενώ θα υφίσταται επί δεκαετίες ένα καθεστώς γενικής κοινωνικής λεηλασίας, που θα ξεκινήσει με νέα άμεσα μέτρα!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΟΧΙ'' ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΝΑΙ''
Αυτά τα φρικτά ετοιμάζονται, χωρίς καμία υπερβολή, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με άφωνη και παραδομένη την κυβέρνηση!
Θα πούμε ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στη σχεδιαζόμενη πολιτική και οικονομική κατοχή και κοινωνική λεηλασία της χώρας;
Είναι έτοιμη  η Αριστερά να πει συμπαραταγμένη το μεγάλο ΟΧΙ και το μεγάλο ΝΑΙ;
Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην τρόικα, τα μνημόνια, τις τροϊκανές δόσεις και το Γερμανικό κούρεμα;
Και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη μόνη εναλλακτική απάντηση που υπάρχει:
Τη ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε., την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
Εκτός αν πάλι η Αριστερά απογειωθεί στις γενικεύσεις, στον αλληλοσπαραγμό και την παραπομπή των καυτών αυτών εναλλακτικών λύσεων είτε στις ευρωπαϊκές είτε στις ελληνικές καλένδες!
Τότε, όμως, μωραίνει Κύριος …!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου