Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ "ΑΠΛΩΣ" ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΡΩΝ €6ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013 - 2014! 
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2012!
"ΤΣΕΚΟΥΡΙ" 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!
 Την άμεση  και ολοκληρωτική μετατροπή της Ελλάδας σε ένα ευρω-προτεκτοράτο χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς των €400, για αρχή, απαιτούσαν μέχρι σήμερα (10.10) το πρωί οι τροϊκανοί (βλ. παρακάτω).
Μέχρι τώρα το μόνο, που έχει "κλειδώσει" στα σίγουρα από τις διαπραγματεύσεις,  τρόικας - Ε. Βενιζέλου, είναι πως αποφασίστηκαν €6δις πρόσθετων μέτρων για την περίοδο 2013 - 2014. Αρχικά τα εν λόγω μέτρα υπολογίζονταν στα €2,5 δις αλλά υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της ύφεσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για επιστροφή στα επίπεδα ζωής του 2004, μετρώντας τη σωρευτική ύφεση που θα έχει η ελληνική οικονομία στην πενταετία 2008 - 2012 (~15%). Φυσικά, το πραγματικό επίπεδο ζωής των μισθωτών και των συνταξιούχων βρίσκεται ήδη πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2004!
Η τρόικα θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη από την Αθήνα, ενώ κάποια ΜΜΕ (ΑΠΕ, naftemporiki) λόγο για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ενώ άλλα ΜΜΕ αφήνουν να εννοηθεί πως ακόμα συνεχίζονται και πως υπάρχει προσδοκία ολοκλήρωσής τους σήμερα (in.gr)!
Οι αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο πως η τρόικα ζητά ακόμα περισσότερα και πολύ σκληρότερα μέτρα κυρίως στο πεδίο της αγοράς εργασίας αλλά και στις απολύσεις από το δημόσιο!
Μέχρι αυτήν την ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κανένα ΜΜΕ, δεν έχει μεταδώσει το αν υπήρξε κατάληξη των διαπραγματεύσεων γύρω από αυτά τα ζητήματα!
Ίσως λοιπόν οι τροϊκανοί να πήραν τερατώδεις δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ΓΑΠ, η οποία όμως κρατά το λαό στο σκοτάδι!
Ας δούμε, όμως, τί ζήταγε αρχικά η τρόικα:
Στις διαπραγματεύσεις για την 6η δόση, οι αντιπροσωπείες των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ζήτησαν να ληφθούν τα εξής μέτρα:
1. Την μείωση του κατώτατου μισθού (€640 καθαρά) της Εθνικής Γενικής Συλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της ΓΣΕΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (σύναψη νέας ΕΓΣΣΕ, αντισυνταγματική νομοθετική παρέμβαση κλπ) από το 2012. Για αυτό το λόγο θα υπάρξει σήμερα συνάντηση της τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος φαίνεται ότι προκρίνει την εξίσου απαράδεκτη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (μη-μισθολογικό κόστος) κάτι το οποίο θα βάλει βόμβα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Γενικά, η τρόικα ζητάει τη μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%, σε συνδυασμό και με την πρόωθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων με "ενώσεις προσώπων" κάτω των 20 ατόμων που καλύπτουν το 20% των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.
Και οι τρεις προτάσεις (μείωση κατώτατου μισθού, επιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργηση επέκτασης κλαδικών συμβάσεων) συμπεριελήφθησαν στο e-mail της τρόικα προς το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο αποκάλυψε σε σημερινή (10.10) συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ο  πρόεδρος της ΓΣΣΕ Γ. Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι δύο τελευταίες προτάσεις συμπεριελήφθησαν σχεδόν αυτούσιες στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (απλά η αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων θα έχει 2ετή διάρκεια αντί 3τη που ζητούσε η τρόικα).
 2. Αύξηση του αριθμού των εφέδρων στις 50.000, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την "εφεδροποίηση" 30.000 υπαλλήλων το 2011 και 100.000 το 2012. Προφανώς, λοιπόν, η απαίτηση της τρόικας αφορά το 2011! Παράλληλα οι τρόικανοί επιμένουν στις άμεσες απολύσεις υπαλλήλων από τους καταργηθέντες ή "συγχνευθέντες" φορείς του δημοσίου.
3. Πλήρης κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος. Αυτό το μέτρο θα αυξήσει δραματικά, μέχρι εξοντώσεως, την πραγματική φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών!
4. Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου, τόσο στις ΔΕΚΟ όσο και στα Σώματα Ασφαλείας.
5. Παράλληλα, οι τροϊκανοί ζητούν το άμεσο τσεκούρωμα των δαπανών υγείας κατά €6 δις ετησίως, χωρίς μάλιστα καμία πλευρά (κυβέρνηση ή τρόικα) να μην τολμούν να πουν πώς ακριβώς θα γίνει αυτό!
6. Σε ότι αφορά τα λεγόμενα "κλειστά επαγγέλματα" ζητείται η άμεση και πλήρης απελευθέρωση των ταξί αλλά και των φορτηγών Δ.Χ. το αργότερο από την 01.01.2012, χωρίς δηλαδή τη μεταβατική περίοδο στην οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι. Παράλληλα ζητείται "απελευθέρωση" των αμοιβών σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους κλπ αλλά και τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών πολλαπλών δραστηριοτήτων (πχ μια ετιαρεία να προσφέρει λογιστικές και λογιστικές υπηρεσίες κλπ).
 Φυσικά όλα τα παραπάνω, διανθίζονταν με τη γνωστή τρομοκρατία γύρω από τη δήθεν μη εκταμίευση της 6ης τρόικανής δόσης, η οποία με τη σειρά της θα οδηγούσε δήθεν σε αδυναμία πληρωμής μισθών -  συντάξεων...
Όλα αυτά φυσικά είναι μια κούφια προπαγάνδα καθώς όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους υπερεπαρκούν για την καταβολή μισθών - συντάξεων τη στιγμή που οι τροϊκανές δόσεις, καλύπτουν σχεδόν αποκλειστικά τους τόκους και τα χρεολύσια του χρέους.
Συνεπώς οι δανειστές δεν πρόκειται να "κόψουν" με δική τους πρωτοβουλία την 6η δόση στέλνοντας στον καιάδα τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ανιτθέτως, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να αρνηθεί την 6η δόση όπως και κάθε άλλη τροϊκανή δόση, δηλώνοντας στάση πληρωμών επί του χρέους και διεκδικώντας την, χωρίς όρους, διαγραφή τουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους!

http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου