Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΚΥΡ-ΣΥΦΟΥΝΑΚΗ

Γράφει ο Ικτίνος

Εξοργισμένος  μου δήλωσε ο φίλος μου ο κυρ-Παύλος με την στάση του υπουργού, του κ. Σηφουνάκη.  Με την Κρητική προφορά του και το τραχύ των Ανωγιανών συνέχισε, κριτικάροντας την «κατά Νικολάου» επίθεση Σιφουνάκη. Ορέ τον χαμένο! Σα δε ντρέπεται να τα βάλει με το Δεσπότη! Αλλά ιντα να πεις. 
Άθεος δε δηλώνει και ας κωλοτρίβεται στα ράσα όντας έρχουνται οι εκλογές! Να κοροϊδεύει τσι χριστιανούς και να παίρνει ψήφους για να χαλάσει τη θρησκεία της πατρίδος μας! Σα δε ντρέπουνται!!!
Και κοίτα να δεις σύμπτωση! Σήμερα, περιηγούμενος το διαδίκτυο , πέφτω πάνω σε δύο δημοσιεύσεις που αφορούν σε εξαιρετικούς επισκόπους και μητροπολίτες. Τον εξαίρετο και γενναιόφρονα  ποιμενάρχη του Πειραιά κκΣεραφείμ και τον επίσης εξαίρετο ποιμενάρχη Σισανίου και Σιατίστης, τον διάδοχο του μακαριστού «αριστεύσαντος» ποιμενάρχου , κηρού   Αντωνίου Κόμπου, τον κκ Παύλο. Και οι δύο ιεράρχες απάντησαν όπως άξιζε στον κύριο υπουργό της γνωστής μεταπολίτευσης της χρεοκοπίας ,της μίζας και της ρεμούλας που ασφαλώς δεν εγκατέστησαν στη χώρα οι μητροπολίτες! Που την εγκατέστησαν δήθεν προοδευτικοί αριστεροί σοσιαλιστές για τους οποίους πρέπει να απολογούμαστε όσοι αφελώς είχαμε πιστέψει στις επαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα.
Από τις εξαίρετες αυτές δημοσιεύσεις σας παραθέτω χωρία (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι συγγραφείς στο FIMOTRO) που τις βρήκα απολύτως περιεκτικές! Λένε: «Επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, για την ρηξικέλευθη, μνημειώδη και ιστορική εγκύκλιο που απέστειλε προς το ποίμνιό του και του λέγει το αυτονόητο: “όταν δεν έχετε, μην πληρώσετε αυτά που σας ζητούν”, ο πολύς κ. Σηφουνάκης, που δεν έχει τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα, επεδόθη σε ένα ακατάσχετο, σε πολλά σημεία ασύνταχτο, αλλά και ανορθόγραφο (η λέξη λ.χ. υπότροφος κακοποιήθηκε κατά τρόπο βάναυσο) υβρεολόγιο κατά του σοβαρού Μητροπολίτη Μεσογαίας, τον οποίο αποκαλεί χουντικό σταγονίδιο! Όσοι διαφωνούν με τον κ. Σηφουνάκη είναι χουντικοί, ενώ αυτός και η κυβέρνησή του, που μας κυβερνούν χωρίς να έχουν “λευκή επιταγή”, για να κάνουν ό, τι θέλουν, ερήμην του λαού, είναι δημοκράτες με σφραγίδα και  βούλα!                                             
 Αφορμή για το νέο παραλήρημα Σηφουνάκη, αποτέλεσε το ξέσπασμα ενός σοβαρού κληρικού από τη Λήμνο, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε αυτά που λέγει η πλειοψηφία του λαού μας, φανερά ή κατ’ ιδίαν! Και τι το ήθελε ο δύσμοιρος ιερέας, που φυλάττει Θερμοπύλες στην ακριτική Λήμνο- ενώ ο κ. Σηφουνάκης, απλά… επισκέπτεται, συνήθως προεκλογικά τη Λήμνο! Και τι δεν άκουσε ο ταπεινός λευίτης? 
Μέχρι για διπλοθεσίτη τον κατηγόρησε, επειδή είναι και καθηγητής! Αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία, ο μετέχων της νομοθετικής εξουσίας, που δίνει το δικαίωμα στον άνθρωπο να τα ασκεί και τα δύο! Βέβαια όλα αυτά η κατοχική κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο κ. Σηφουνάκης θα τα καταργήσει!»
Ο δε επίσκοπος κ.Παύλος  σχολιάζει “Είναι δυνατόν, να μιλάς εσύ, που είσαι ένας από τους ενόχους, φέρατε τον τόπο σε αυτά τα χάλια;”
Άδικο έχει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου