Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρηση ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ


Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και ως φυσικά μέλη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ γνωστοποιούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η ασκούμενη πολιτική οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ τη διετία που πέρασε εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής. «Χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας, εκδιώχθηκε περίπου το 40% των εργαζομένων στον ΟΣΕ και σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας -απόλυσης, να συνεισφέρουμε με περαιτέρω ”κούρεμα” των μισθών και των συντάξεων, τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή ή αν χάσουν τα σπίτια τους, αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές».
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή την πολιτική αυτή, «οι συνέπειες της οποίας θα είναι ολέθριες για την κοινωνία και για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού».
«Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν», καταλήγει η επιστολή.

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου