Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Festival υπερηφάνειας(;)

του Μανώλη Βολουδάκη 

Με εκφράζει απόλυτα και υιοθετώ πλήρως το σημερινό (26/5/2016) "Δελτίο Τύπου", που εξέδωσε η Διεύθυνση Εκκλησιαστικών Υποθέσεων της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σχετικά με το 5ο "festival υπερηφάνειας" των ομοφυλοφίλων. Το παραθέτω αυτούσιο, προσυπογράφοντας μέχρι και το τελευταίο σημείο στίξης.
Αγαπητοί μας ομοφυλόφιλοι,
Με έκπληξη αντικρίσαμε πρόσφατα τις αφίσες του 5ου λεγόμενου "Festival υπερηφάνειας", πού διοργανώνετε στη Θεσσαλονίκη για τις 24-25/6/2016. Όπως φαίνεται, έχετε κάνει ομαδικά μια στροφή προς τον χριστιανισμό, για να θέσετε το "Festival υπερηφάνειας" κάτω από σημείο του Σταυρού.
 Όντως έχετε δίκιο: ΝΑΙ! Ο Χριστός σταυρώθηκε και για σας! Όχι όμως για να καμαρώσετε, χρησιμοποιώντας το σημείο του σταυρού, τη διαστρέβλωσή σας, αλλά για να αλλάξετε! Ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους μας, επειδή όλοι μας έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε, να πετάξουμε από πάνω μας το βάρος και την αλλοίωση που μας φέρνει η αμαρτία. Με την Ανάστασή Του ο Χριστός χαρίζει σε...

όλους μας, δηλ. και σε σας τη δική Του νίκη πάνω στην αμαρτία και το θάνατο. Κάθε αρρωστημένη ψυχική κατάσταση, κάθε φαντασίωση και διαστρέβλωση που επιφορτίζουμε στον εαυτό μας και που στη συνέχεια μας βασανίζει και μας βουλιάζει, κάθε ιδεοληψία έχει θεραπευτεί από τον Χριστό. Ο Ίδιος έγινε το φάρμακο, το βάλσαμο για την αρρωστημένη κατάσταση του καθενός από μας.
Επομένως, από τη στιγμή που έχει βρεθεί το φάρμακο, η αρρώστια έχει νικηθεί, έχει χάσει τη δύναμή της, έχει χάσει την εξουσία πάνω μας. Και αποκλειστικά από μας εξαρτάται πλέον, εάν θα πάρουμε αυτό το φάρμακο ή όχι. Πώς όμως να το πάρουμε, εάν δεν συνειδητοποιήσουμε την παράλογη, την αρρωστημένη κατάστασή μας, εάν, μάλιστα, αντί να την συνειδητοποιήσουμε υπερηφανευόμαστε γι’ αυτήν, όπως κάνετε με "festival υπερηφάνειάς" σας. Αυτή είναι η απόλυτη διαστροφή, ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο του.
Το φύλο δεν μας δόθηκε τυχαία αλλά έχει άμεση σχέση με αυτό που πρέπει να γίνουμε. Αφού πιστεύετε στον Χριστό πρέπει να γνωρίζετε ότι, όπως είπε ο Ίδιος «καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς ὑμῶν εἰσίν ἠριθμημέναι». Είναι δυνατόν να έχει προνοήσει ο Θεός μας τον ακριβή αριθμό των τριχών του κεφαλιού μας και να άφησε το φύλο μας στην τύχη;
Μην καμαρώνετε, λοιπόν, γι’ αυτήν σας την ψυχολογική στρέβλωση αλλά ζητήστε την διόρθωσή της. Είναι πολύ απλό. Το πέτυχαν πολλοί γιατί δεν πίστεψαν σ’ αυτούς που τους κοροϊδεύουν ότι η κατάσταση αυτή είναι υγιής. Ο καρκινοπαθής που καμαρώνει τον καρκίνο του και θεωρεί τους όγκους που έχει αποκτήσει ως βελτίωση και προσθήκη στον οργανισμό του και ως πολύτιμο στοιχείο της ταυτότητάς του, προφανώς, δεν έχει καμία ελπίδα να γίνει ποτέ καλά.
 Λίγη μόνο λογική σκέψη, μια μικρή μόνο αξιοποίηση των διανοητικών μας ικανοτήτων χρειάζεται, και, κυρίως να εμπιστευθούμε τον Χριστό και την Εκκλησία Του, για να θάψουμε τις ποικίλες δικές μας συνταγές και προσκολλήσεις σχετικά με το πώς φανταζόμαστε την ευτυχία μας και να δούμε και εμείς Ανάσταση. Αυτή την Ανάσταση σας ευχόμαστε με την απαλλαγή από την φαντασίωση του φύλου σας και την επιστροφή στην πραγματικότητα του βιολογικού σας φύλου. Αυτή η Ανάσταση θα φέρει και την πραγματική χαρά.

Χριστός Ανέστη!


Νομίζω, πως η παραμικρή προσθήκη είναι περιττή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου