Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η λύση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν υπάρχει στις Βρυξέλες παρά μόνο στο Άγιο Όρος

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να πάρει «μπροστά» σύμφωνα με την  «Bild»
Το  κύριο «πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παρατεταμένη  οικονομική κρίση» η λύση της οποίας δεν φαίνεται στον ορίζονται αναφέρει μία από τις τελευταίες εκδόσεις της γερμανικής εφημερίδας «Bild». «Αγαπητοί Έλληνες, αυτό δεν θα λειτουργήσει», αναφέρει η επικεφαλίδα σχετικού δημοσιεύματος.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η αναθεώρηση του ελληνικού χρέους γίνεται όλο και πιο πιθανό σενάριο, όμως, ούτε και αυτή η μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να οδηγήσει στα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Για περισσότερα από πέντε χρόνια, η χώρα δεν μπορεί να βρει μια διέξοδο από την οικονομική κρίση, και μαζί με την Ελλάδα οι συνέπειες συμπαρασύρουν και  «ανησυχούν» και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Αθήνα πρόσθεσε στο ήδη τεράστιο χρέος των 243 δις ευρώ, και ένα άλλο  πακέτο  86 δισεκατομμυρίων ευρώ με ένα νέο πρόγραμμα.
Οι προσπάθειες για να σωθεί  η χώρα από την χρεοκοπία δεν...
υλοποιούνται ουσιαστικά, ενώ η οικονομία δεν έχει καμία δυναμική ανάπτυξης, και οι Έλληνες ζουν ολοένα και χειρότερα , γράφει η « Bild ».
Οι  βασικές πτυχές του προβλήματος, το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση είναι πολλοί και διάφοροι.
  1. «οι μεταρρυθμίσεις»

Οι μεταρρυθμίσεις  της ελληνικής κυβέρνησης έχουν  οδηγήσει σε εντελώς παράδοξα αποτελέσματα. Οι τιμές σε  βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ένα λίτρο γάλα στην Ελλάδα κοστίζει από 0,94 – 1,60 ευρώ , σε διπλάσια δηλαδή τιμή από την  Γερμανία. Επιπλέον, η αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της τιμής όλων των βασικών  προϊόντων. Σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν βελτιώσει την κατάσταση, παρά μόνο οδηγούν την κατάσταση σε μια ακόμη πιο χειρότερη τροπή.
  1. Η φοροδιαφυγή που αποτελεί εθνικό σπορ στην Ελλάδα

Ο μηχανισμός για τον έλεγχο των φορολογικών επιβαρύνσεων δεν λειτουργεί, το ελληνικό κράτος χάνει ετησίως 15 έως 20 δις ευρώ. Επιπλέον, το πρόβλημα του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς στη χώρα εξακολουθεί να είναι σημαντικό.
  1. Αποζημιώσεις και επιδόματα

Πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα είχε ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο εξαιτίας της παράνομης καταβολής επιδομάτων αναπηρίας σε «φανταστικούς»  ανάπηρους . Για παράδειγμα ο νησί της Ζακύνθου , γνωστό  για την απίστευτη ομορφιά του ,τις παραλίες και τα ερείπια των  ενετικών κάστρων ,απέκτησε  την  φήμη του «νησιού  των τυφλών».
Ο ελληνικός  Οργανισμός Υγείας που διερεύνησε  το τεράστιο ποσοστό των ατόμων με προβλήματα όρασης και ειδικές ανάγκες ανάμεσα στον τοπικό  πληθυσμό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι  δέκα φορές υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεταξύ των δικαιούχων παροχών αναπηρίας που είχαν  τύφλωση ήταν … π.χ.  οδηγοί  ταξί κά. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός των Ελλήνων  εξακολουθεί  να λαμβάνει  παράνομα χρήματα από συντάξεις αποθανούντων  συγγενών. Σε πολλές  περιπτώσεις  οι δράστες δεν έχουν τιμωρηθεί, όπως κανονικά θα έπρεπε.
  1. ιδιοκτησία γης

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα υλοποιήσει εν έτει 2016 το κτηματολόγιο μη γνωρίζοντας ποιες είναι οι εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος. Ολόκληρη η χώρα είναι χωρίς σχέδιο και ιδιοκτησίας της γης.
  1. Έλλειψη στρατηγικής

Στην Αθήνα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει  και δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει,   σχέδιο για την στρατηγική ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων και αυτό οδηγεί σε μαρασμό την οικονομία και σε άναρχες κινήσεις απο τις  εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αυτά είναι όμως γνωστά πράγματα και η γενικευμένη » συμπερασματολογία¨που υπάρχει στην χώρα μας δεν βοηθά σε απολύτως τίποτα .
Η ουσία της όλης καταστάσεως στην χώρα μας είναι ότι οι πολιτικοί μας μη γνωρίζοντας ούτε και την στοιχειώδη ιστορική γνώση προβαίνουν σε μια τεράστια φορο-λαίλαπα εναντίον των Ελλήνων , κάτι το οποίο στο παρελθόν μας έχει επιφέρει εθνικές καταστροφές.

Επίσης οι ίδιοι άνθρωποι δεν κάθισαν ποτέ να συζητήσουν μεταξύ τους ανεξαρτήτου κόμματος,  για την εκπόνηση ενός στοιχειώδους εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης για να εξέλθουμε της κρίσης , η οποία είναι κυρίως ηθική και πνευματική.
Το χειρότερο δε όλων των πολιτικών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων είναι η παραμέληση της εθνικής άμυνας, λόγω κρίσης και η «περιθωριοποίηση» των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Οι κίνδυνοι από την άλλη πλευρά είναι πλέον καθημερινοί και ο κίνδυνος πολεμικού επεισοδίου, ειδικά στο Αιγαλιο είναι  κάτι παραπάνω από σίγουρος.
Η λύση είναι να γυρίσουμε «πίσω» στις ηθικές αξίες , στις παραδόσεις μας, στην θρησκεία μας , στην ιστορία μας  και να αντλήσουμε διδάγματα που αποκτήθηκαν μια αίμα και δάκρυ, για να σώσουμε την πατρίδα και τα εκατομμύρια των Ελλήνων.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι αυτό ακριβώς έκανε ακόμα και ο  αιμοσταγής σφαγέας και άθεος  «Στάλιν» το 1943, ανοίγοντας εκκλησίες και επαναφέροντας την ρωσική ιστορία και τους  Ρώσους ήρωες, για να σώσει την χώρα του απο τους Ναζί,  παραβλέποντας τα στείρα «συνθήματα» της Οκτωβριανής επανάστασης.
Η λύση που περιμένουμε δεν υπάρχει οπωσδήποτε στις  Βρυξέλες, στην Νέα Υόρκη , ούτε κάν στην Μόσχα, παρά  μόνο στο περιβόλι της Παναγιάς στο Άγιο Όρος. Εκεί πρέπει να αποτεθεί η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση για να βρει την λύση για την χώρα και έθνος μας. Να είναι σίγουροι οι ηγέτες της χώρας μας  ότι εκεί θα την βρουν σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου