Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο Ρώσος Πατριάρχης θα είναι επικεφαλής της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος ενώ δεν αναφέρεται καθόλου ο Β.Πούτιν !!

Ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, δήλωσε ότι θα είναι επικεφαλής του εορτασμού  της 1000ή επετείου  της ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος στα τέλη του Μαΐου, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
«Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφτώ  το Άγιο Όρος, να μείνω  εκεί μέχρι τις 29 Μαΐου ημέρα που θα εορτάσω πανηγυρικά μαζί  με τους μοναχούς του Αγίου Όρους και τους πολυάριθμους  προσκυνητές  και επισκέπτες,  την επέτειο της  χιλιετίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο  Όρος, τόνισε  ο Πατριάρχης την Πέμπτη, σύμφωνα με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.
Το αξιοπερίεργο που καταγράφεται όμως στην συγκεκριμένη δήλωση του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών είναι η απουσία αναφοράς του ονόματος του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν, ο οποίος έχει «προγραμματίσει» την επίσκεψη του και αυτός στο Άγιο Όρος με  συνάντηση του  μάλιστα με τον Έλληνα Πρόεδρο κ,Προκόπη Παυλόπουλο.
Το λέμε αυτό διότι υπάρχουν «μηνύματα» έντονης δυσαρέσκειας από την...
Μόσχα, ειδικά μετά τα προβλήματα του Ρώσου φιλόσοφου και δημοιογράφου  Αλεξάνδρου Ντούγκιν στην Θες/νικη,  στον δρόμο του για το Άγιο Όρος, σύμφωνα με συνέντευξη του που μεταδώσαμε στο pentapostagma.gr με τίτλο: Συνέντευξη Α. Ντούγκιν: «Στο Άγιο ‘Ορος υπάρχουν τα τελευταία στρατεύματα του Θεού ενάντια στην ορδή των διαβόλων της Ευρώπης».
Το   Άγιο Όρος  δεν είναι μόνο μια περιοχή  της Ευρώπης, είναι, στην πραγματικότητα, το πνευματικό κέντρο της Ευρώπης. Το Άγιο Όρος είναι η  ίδια η Ευρώπη, η κύρια πνευματική πρωτεύουσα της, η οποία παρέμεινε άθικτη, και δεν υποβλήθηκε σε κανενός είδους  «παραμόρφωση».
Το 2016 είναι η χρονιά που εορταστεί επίσημα η 1000η επέτειο  παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Επί του παρόντος οι κύριοι  εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν  στο Άγιον Όρος στα τέλη της άνοιξης.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία στο όλο τελετουργικό και τον εορτασμό στο Άγιο Όρος , ενώ με το θέμα «Ντούγκιν» δεν αρχίσαμε καλά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου