Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τρία ψέματα και μια ντροπή για το ΕΚΑΣ των φτωχών

Του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη από το liberal.gr 

Ή ο υπουργός είναι ψεύτης ή η βουλευτής. Και επειδή η βουλευτής έχει πληροφορηθεί όσα λέει από τον υπουργό, γιατί δεν έχει ιδία γνώση για όσα λέει, εκείνος απλώς είναι τριπλά ψεύτης. Μιλάω για την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την υποχρέωση να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο όσα εισέπραξαν από τον Ιανουάριο περίπου 80.000 χαμηλοσυνταξιούχοι από τους 350.000 που το στερούνται πλέον οριστικά.
Και λέω ότι ο αρμόδιος υπουργός είναι τριπλά ψεύτης:
-Μία γιατί ως αντιπολίτευση ορκιζόταν στο ΕΚΑΣ των φτωχών και το κόβει.
-Μία γιατί ζητάει πίσω τα λεφτά με το επίσημο επιχείρημα, ότι με τις νέες ρυθμίσεις πολλοί έπαψαν αναδρομικά να είναι φτωχοί, άρα πρέπει να επιστρέψουν τον αναδρομικό πλούτο τους! Και
-Μία γιατί ταυτόχρονα πληροφορεί τη βουλευτή, ότι οι 80.000 φτωχοί έχουν δηλώσει λιγότερα έσοδα απ’ αυτά που πραγματικά έχουν, γι αυτό τους ζητάει πίσω τα λεφτά!
Το πρώτο ψέμα δεν αμφισβητείται. Αλλά τι από τα δύο τελευταία ισχύει ας το βρουν μεταξύ τους. Επειδή αντιφάσκουν. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κοροϊδεύονται μεταξύ τους και κοροϊδεύουν και το λαό.
Προσωπικά όμως, έχω σοβαρή αμφιβολία και για...
την αλήθεια ενός ακόμα δεδομένου στην ανήθικη αυτή ιστορία:
Στο ότι τα σαΐνια των υπηρεσιών στα ταμεία, που χρειάζονται 4 χρόνια για να μετρήσουν μερικές χιλιάδες ένσημα, μεταξύ κομμωτηρίου, ψώνιων και τηλεφώνου στην κουμπάρα, διασταύρωσαν τα επιδόματα και τις συντάξεις 370.000 χαμηλοσυνταξιούχων με τα ΕΚΑΣ! Και βρήκαν ότι 80.000 απ’ αυτούς είχαν περισσότερα πραγματικά εισοδήματα από 7.972 ευρώ ατομικά μικτά, που δήλωναν! Δηλαδή, περισσότερα από 664 μικτά το μήνα! Υποκλίνομαι!
Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί μια κυβέρνηση να βρει σε τόσο σύντομο χρόνο τα πραγματικά εισοδήματα πολιτών. Και μάλιστα των φτωχών. Δεδομένου ότι τα κρυμμένα τους είναι, ως γνωστόν, στις διαδρομές των τραπεζών και των θυρίδων και των παράγωγων και των off shore εταιριών…
Είναι φανερό ότι η αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση, αφού βρήκε όλους τους φορολογούμενους, που δηλώνουν λιγότερα από όσα βγάζουν το χρόνο, έφτασε και στους χαμηλοσυνταξιούχους, που παίρνουν από 57 ως 230 ευρώ μικτά βοήθημα το μήνα, το γνωστό Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Από τους οποίους θα εξοικονομήσει περίπου το θηριώδες ποσό των 45.000.000 ευρώ το χρόνο! Και για τους 350.000, που το έχουν απόλυτη ανάγκη.
Να υποθέσω, ότι η κυβέρνηση με την ίδια ευελιξία, που ερεύνησε και διασταύρωσε τα εισοδήματα των 350.000, στους λίγους μήνες που είναι στην εξουσία από το Σεπτέμβριο, και μπράβο της για την ταχύτητα (!), έχει ήδη ερευνήσει και διασταυρώσει τις φορολογικές δηλώσεις περίπου 1.500.000 ελεύθερων επαγγελματιών με τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι αυτά που δηλώνουν. Για να βρει τα δισεκατομμύρια διαφεύγοντα μαύρα και από κει.
Το ίδιο θα έκανε και με όλους τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αθλητικών σωματείων, όπως και τους κάθε λογής προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, απ όπου διαφεύγουν άλλα δισεκατομμύρια από το κράτος.
Για να μην αναφέρω ένα σωρό επιχειρήσεις και παράγοντες της πολιτικής, συνδικαλιστικής και δημοσιοϋπαλληλικής ελίτ, που φαντάζομαι ότι έχουν ερευνηθεί τα εισοδήματα που δηλώνουν σε σχέση μ αυτά που δεν δηλώνουν και σε σχέση με τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως έγινε στο τσάκα-τσάκα με τους 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 175 μέχρι 664 ευρώ το μήνα μικτά!
Συνεπής με την αριστερή της ιδεολογία και τις διακηρύξεις για ξεσκέπασμα και χτύπημα του μεγάλου πλούτου, αυτή ήταν μια τεράστια επιτυχία. Και μάλιστα μοναδική, σύμφωνα με τον ταξικό αποστάτη κ. Κατρούγκαλο, που δήλωσε χτες ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ετούτη. Πραγματικά. Πρέπει, όμως να γίνεις πρώτα αποστάτης για να τα κάνεις αυτά. Τσίπας και μυαλού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου