Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ακρόπολη όπως Αποικία (ή «φαιό νταμάρι»)...

Στάθης

Η Κίνα, υπό τη βία των όπλων, είχε παραχωρήσει στη Βρετανία το Χονγκ Κονγκ για 99 χρόνια. Η Ελλάδα υπό το κράτος των απατεώνων πάσης φύσεως παραχωρεί τη Δημόσια Περιουσία στους δανειστές για 99 επίσης χρόνια. Μέσω ενός Υπερταμείου, με διοικητή ξένον εκπρόσωπο των δανειστών, ή Ελληνα σμπίρο της επιλογής των εν λόγω δανειστών και στη βάση του ευρωπαϊκού δικαίου (υπερέχοντος σ’ αυτήν την περίπτωση του εθνικού δικαίου - που άλλωστε για πολλούς Συριζαίους είναι... εθνικιστικό), η κυβέρνηση Τσίπρα - Σόιμπλε παραδίδει για 99 χρόνια ό,τι έχει και δεν έχει η χώρα στους ξένους τοκογλύφους.
Εως τώρα οι Συριζαίοι πλακώνονταν μεταξύ τους ιδεολογικώς(!) αν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πιο αριστερές από τις αποκρατικοποιήσεις ή αν οι...

αποκρατικοποιήσεις είναι πιο φιλολαϊκές από τις μετοχοποιήσεις.
Εν τέλει έλυσαν το πρόβλημα διά της δημιουργίας μιας ακόμα Ανεξάρτητης Αρχής (Σχήματα, διά των οποίων υπονομεύεται το πολίτευμα, με τη συσκότιση της διάκρισης των εξουσιών ήδη από την εποχή Σημίτη). Μόνον που με αυτήν την Αρχή το πολίτευμα δεν υπονομεύεται απλώς, αλλά καθαιρείται. Αν ως τώρα το πρόβλημα, διά των μνημονίων της δεξιάς, αφορούσε στο Σύνταγμα και την Ασυλία της χώρας, διά χειρών ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα αφορά πλέον την ψυχή της. Η Ελλάδα παραδέχεται ότι θα υπάρχει ένα χρυσοπληρωμένος Βοεβόδας υπεράνω των νόμων, άπληκτος κι απρόσβλητος, μπροστά στον οποίον θα προσκυνάει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και θα χαίρεται ο κόσμος (και θα χαμογελά, πατέρα) κάθε φορά που θα πουλάει σπάλα ή νεφραμιά απ’ το σώμα της πατρίδας, παίρνοντας bonus διακεκριμένου χασάπη!
Ποιος θα τα υπερψηφίσει όλα αυτά τα βρωμοραγιάδικα; Ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος που έλεγε ότι αγωνίσθηκε 17 ώρες στα μαρμαρένια αλώνια των Βρυξελλών για να μη συμβούν! Ο ίδιος που κατηγορούσε όσους έλεγαν από τότε την αλήθεια, για συκοφάντες. Τώρα το δίδυμο Τσίπρας - Παππάς φέρνουν στη χώρα για 99 χρόνια έναν γιάπη Υπατο Αρμοστή, ένα καρακόλι των τοκογλύφων, για να κάνει κουμάντο σε όσα οι Ελληνες έχτισαν με αίμα ήδη απ’ την εποχή της Ακρόπολης. Εναν Ανθύπατο για 99 χρόνια.
Δεν ξέρω πόσο δρόμο έχει μπροστά του αυτός ο θίασος των ξεπεσμένων (όταν μιλάει η Αυλωνίτου, τύφλα να ’χει η Καρακώστα), αλλά ακόμα ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του κ. Τσίπρα, όταν έλεγε πως «δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπάρξει βουλευτής που θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ». Τώρα όχι μόνον βάζει τους βουλευτές του να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, αλλά προσέτι να ζητήσουν από τα σπλάχνα των φτωχών την επιστροφή όσων οι φτωχοί έφαγαν μαζί με τη διαπλοκή, χωμένοι μέσα στις Λίστες Λαγκάρντ και τα Panama Ρapers.
Ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να εκφωνήσει του χρόνου την Ομιλία του Θρόνου στη Μεγάλη Βρετανία. Φύγει δε φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να παραδώσει αμανάτι στο Σίτυ την Αριστερά για 99 χρόνια. Ποια Αριστερά θα μου πείτε; αυτήν που ξεφτιλίζει το πολυνομοσχέδιο-τιρμπουσόν του Τρύφων. Γράφει ο «Guardian»: «Στην Ελλάδα μόνον ο αέρας δεν φορολογείται»(!!!). Και οι αερολογίες. Αυτές δεν φορολογούνται, αλλά πληρώνονται.
Ο κ. Τσίπρας μέσα σε λίγες μέρες, μετά από ένα αερογκάστρι αερολογιών πολλών μηνών, στόλισε τη χώρα με έναν πετσοκόφτη Κόφτη. Με έναν Υπατο Αρμοστή Γδάρτη. Και μια στρατιά ψεύδη. Την επιμελητεία των οποίων έχουν υποχρεωθεί να αναλάβουν οι Ελληνες. Ενδυση, υπόδηση, σίτιση, χαρτζιλικάκι να πίνει και ο Καρανίκας το καφεδάκι του. Ψέματα για τα πάντα, όταν ένας Συριζαίος λέει πλέον «καλημέρα» μπορεί και να νυχτώνει...

ΥΓ.1: Οταν σας έρθει ο ΕΝΦΙΑ, μην τρελαθείτε. Αναζητήστε ψυχολογική υποστήριξη (στους θρήνους του Τσακαλώτου ή σε τίποτα διαδηλώσεις και αγώνες) - η επιλογή δική μας...

ΥΓ.2: Αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσω να ζήσω ακόμα 99 χρόνια, για να εκδίδομαι ο ίδιος κι όχι τα παιδιά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου