Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Το σχολείο στην Ίμβρο λειτουργεί και χάρη σε έναν λεβέντη πρώην βουλευτή

Αρνήθηκε να πει ναί στην υποδούλωση της χώρας και του λαού.
Μαζί με άλλους συντρόφους
αποχώρησαν απο την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν την ΛΑΕ
Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε να μην είναι στην Βουλή. Κι όμως αυτός ο βουλευτής έδινε τον μισθό του απο το εργοστάσιο στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και μέρος της αποζημίωσης του στο σχολείο της Ίμβρου
Χάρη και σε αυτόν το σχολείο λειτούργησε
Προεκλογικα εφημερίδες φίλα προσκείμενες στο Μαξίμου επιτέθηκαν με λάσπη και ψεύδη σε όποιο στέλεχος του αρνήθηκε να υποταχθεί και να ψηφίσει πράξεις παράδοσης της χώρας.
Δείτε παρακάτω

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Καθημερινή έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε.
Πιό συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Η ρουτίνα των βουλευτικών εκλογών» αφού τους περνάει όλους ένα χεράκι φτάνει και στον κ. Σταθά υποστηρίζοντας πως: «διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού ..
του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!». Απ΄ οτι φαίνεται ο συντάκτης του άρθρου ούτε ήξερε, ούτε μπήκε στον κόπο να ρωτήσει. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε, υποψήφιος είναι ο Γ. Σταθάς, πιασάρικο το θέμα, δε βαριέσαι όλο και κάποιος θα το «φάει».
Ωστόσο τόσο η εφημερίδα όσο και ο αρθρογράφος δεν υπολόγισαν την αντίδραση, όχι του Γιάννη Σταθά, γιατί ποτέ δεν μιλάει γι΄ αυτά, αλλά του Συλλόγου Ιμβρίων που τους κατακεραύνωσε με την απάντησή, δικαιώνοντας τον βουλευτή Βοιωτίας αφού σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «πράγματι δίνει από το έτος 2013 –όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία- μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου».

Πιό συγκεκριμένα η απάντηση του Συλλόγου Ιμβρίων είναι η εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ
Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στην κατά τα άλλα έγκριτη «Καθημερινή», η οποία έχει στηρίξει πολλές φορές την υπόθεση της Ίμβρου, άρθρο του συνεργάτη σας κ. Διονύση Γουσέτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, παλαιός εργατοπατέρας του ΠΑΣΟΚ, ψηφοθηρεί πάνω στην πατριωτική ευαισθησία: διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Σταθάς πράγματι δίνει από το έτος 2013 –όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία- μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου. Είχε ζητήσει μάλιστα από το Σύλλογό μας η χειρονομία του αυτή να μη δημοσιοποιηθεί –γεγονός που είχαμε σεβαστεί μέχρι τώρα. Διαβάζοντας το δημοσίευμά σας, ωστόσο, και αφού λάβαμε την άδειά του, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του θέματος, καθόσον, προφανώς, η σεμνότητα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αρετή για τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου και εκλαμβάνεται ως αδυναμία.  
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Σταθά, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια με την παρούσα. Μακάρι την ευαισθησία του αυτή να την ακολουθούσαν και άλλοι συνάδελφοί του…
Με τιμή, Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ
ΠΑΡΙΣ ΑΣΑΝΑΚΗΣ                   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Και ο πρώην Βουλευτής του Συριζα βρέθηκε στην Ίμβρο οπού τιμήθηκε καθώς έδινε μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης.

Στα εγκαίνια του Γυμνασίου–Λυκείου της Ίμβρου ο Γ. Σταθάς‏

Στα εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου που επαναλειτούργησε μετά από 51 χρόνια, παραβρέθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη 2015 ο πρώην Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, προσκεκλημένος του Συλλόγου Ιμβρίων για την συμβολή του στην επαναλειτουργία των εκεί σχολείων. 


Τα εγκαίνια έγιναν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος κατάγεται από την Ίμβρο, παρουσία περίπου 500 παρισταμένων ενώ το κουδούνι του σχολείου χτύπησε για πρώτη φορά μετά το 1964, σημαίνοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς για 12 μαθητές. Να σημειωθεί οτι το Δημοτικό λειτουργεί από το 2013 ενώ το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται στα πρόσφατα ανακαινισμένα κτήρια στα Αγρίδια. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Πάρις Ασανάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Γιάννη Σταθά, ο οποίος όπως τόνισε "εκχώρησε ένα μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες των σχολείων της Ίμβρου". Παράλληλα ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου, ο Σύλλογος Ιμβρίων με έδρα την Αθήνα και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη, τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και επεσήμαναν οτι αναμένουν "ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση στη συνέχεια, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των παλιννοστούντων Ιμβρίων, προκειμένου η Ελληνική κοινότητα της Ίμβρου και της Τενέδου να σωθεί από τον αφανισμό, να εξασφαλίσει το μέλλον για τις επόμενες γενιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου