Θα κάνουμε και συλλειτουργία στην Αγιά Σοφιά και στο Μπλε Τζαμί;

Την ίδια στιγμή που εμείς εδώ στο… Αφγανιστάν των Βαλκανίων ασχολούμαστε με το εκατομμυριάκι του ξεχασιάρη υπουργού ή με τη μουστάκα του Βαγγέλα που του ανέβηκε το ζάχαρο και άρχισε τα γαλλικά, κάποια ξένα κέντρα στήνουν τετελεσμένα σε εξωτερικά θέματα μείζονος σημασίας.
Προς το παρόν η κυβέρνηση δείχνει να αντιστέκεται αλλά από πουθενά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ή ο πρώην σταλινικός και απολογητής του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, νυν υπουργός Εξωτερικών και κολλητός του Γιωργάκη, ο Ν. Κοτζιάς, ενημερώνει τον ελληνικό λαό και την Βουλή.
Πριν από μερικές ημέρες έπεσε στο τραπέζι πρόταση της Μέρκελ για φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο από κοινού με την Τουρκία. Χθες το θέμα επανέφερε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε συμπαρατασσόμενος στη γραμμή του Βερολίνου: «Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων..
στα σύνορα. Θα...
ήταν πολύ χρήσιμο» αν υπό ευρωπαϊκή αιγίδα υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη». Άφησε δε να εννοηθεί ότι η Άγκυρα βλέπει με θετικό μάτι αυτό το ενδεχόμενο.
«Ζήτησα από τους Έλληνες να επανεξετάσουν τη θέση τους», συμπλήρωσε ο κύριος Γιούνκερ, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται μία μόλις ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
Και δεν είναι τυχαίο ότι χθες έγιναν πάνω από 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αλλά και εικονική αερομαχία με τουρκικά και ελληνικά αεροσκάφη.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι… φίλοι μας στήνουν μια de facto κατάσταση στο Αιγαίο, βάζοντας την Άγκυρα χωροφύλακα της περιοχής και δίνοντάς της το δικαίωμα να κάνει περιπολίες ακόμη και σε ελληνικά ύδατα χωρίς να την εμποδίζει κανείς. Η Ευρώπη βάζει στην ίδια θέση την Ελλάδα με την Τουρκία ανοίγοντας το δρόμο για πιθανές μελλοντικές διεκδικήσεις και κάνοντας ένα καλό δωράκι στον Ερντογάν που παραπαίει. Μας ενημέρωσε κανείς τι παίζεται, πέραν μιας ανακοίνωσης προχθές ότι δεν συμφωνεί η Αθήνα με κοινές περιπολίες; Όχι βέβαια, υπάρχουν άλλες ασχολίες.
Κινητικότητα επικρατεί στο Σκοπιανό με τους Αμερικανούς να πιέζουν την Ελλάδα να δεχθεί έναν συμβιβασμό με σύνθετη ονομασία. Σας ενημέρωσαν ποτέ γι’ αυτό; Ομοίως, τι γίνεται και ποιοι πιέζουν για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου; Και τι θα γίνει αν η Ελλάδα το αναγνωρίσει όταν πριν από μερικές εβδομάδες δεν αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος για να μην προσβάλει τους Εβραίους της Αμερικής;
Τι συμβαίνει με το Κυπριακό και τι είπε ο Τσίπρας στην πολύωρη συνομιλία που είχε με τον Αναστασιάδη κι ενώ πυκνώνουν οι πιέσεις από το εξωτερικό;
Γιατί όλα τα εθνικά θέματα άνοιξαν τώρα που γίνεται της κακομοίρας με την οικονομία και όλα κρίνονται σε μια κλωστή; Είναι ερωτήματα που πρέπει κάποιος να τα απαντήσει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκεί παρασκηνιακή εξωτερική πολιτική, ειδικά μια κυβέρνηση που έχει πλήρη άγνοια των καταστάσεων και είναι παντελώς άπειρη.
Πολύ φοβούμαστε ότι θα βρεθούμε προ αρνητικών εξελίξεων. Θα μπούνε οι Τούρκοι στην Αθήνα κι εμείς θα κάνουμε «μετάφραση» των γαλλικών του Βαγγέλα ή θα ασχολούμαστε με το ελικοφόρο που πάει την Περιστέρα στο πανεπιστήμιο. 

 http://www.antinews.gr