Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας: Εφαρμόζουμε το μνημόνιο χωρίς να το λέμε




Δεν περιμέναμε τίποτα καινούργιο και διαφορετικό από τον πρωθυπουργό. Υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο και ισχυρίζεται ότι εγγράφει την αντίσταση του ελληνικού λαού στους δανειστές. Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έψαχναν εναγωνίως κάποιο σημείο της ομιλίας Τσίπρα για να χειροκροτήσουν και με δυσκολία έβρισκαν.
Γενικολογίες για την απομείωση του χρέους, την προσέλκυση επενδύσεων και δημόσιο μάνατζμεντ στις τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν την ώρα που έχει υπογράψει την παραχώρηση ξανά στους ιδιώτες των μετοχών των τραπεζών.
Και τελικά αυτό που έμεινε είναι τα “αντίδοτα” που υπόσχεται ο ..
Τσίπρας για να αντικαταστήσει τα “επιβαρυντικά μέτρα” που υπέγραψε στο τρίτο μνημόνιο.
Ωστόσο κουβέντα δεν είπε για το ποια είναι αυτά τα αντίδοτα. Το μόνο συγκεκριμένο πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε είναι η αναστολή του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση και αυτό μέχρι το Νοέμβριο και μόνο αν βρεθεί ισοδύναμο.
Τίποτα συγκεκριμένο για παιδεία, υγεία και κοινωνική προστασία. Ακόμα και τις περικοπές στο ασφαλιστικό τις βάφτισε αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που δήθεν δεν θα έχει περικοπές!!!
Ευχολόγια για αλληλεγγύη, ανθρωπιά και φιλοξενία στο προσφυγικό και παρουσίασε ως νίκη μαζί με την Ιταλία την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων την ώρα που είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι εισέρχονται από την Τουρκία μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.
Αερολογίες και στάχτη στα μάτια για διαφθορά, διαπλοκή και φοροδιαφυγή, επαναλαμβάνοντας μονότονα για το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Και τέλος έκανε λόγο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στους θεσμούς με την καθιέρωση δημοψηφισμάτων και την αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά ουσιαστικά τα παρέπεμψε όλα στην επόμενη βουλή για την οποία είπε ότι θα είναι αναθεωρητική.
Κοινώς ο Τσίπρας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο χωρίς να λέει και να το φωνάζει. Μας θυμίζει πολύ τον ΓΑΠ και είναι θέμα χρόνου ότι θα έχει το ίδιο τέλος...

 http://www.antinews.gr/POLITIKE/tsipras-efarmozoume-to-mnimonio-xoris-na-to-leme/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου